Connect with us

ACTUALITATE

Gorjul are cei mai mulți pacienți cu accidente vasculare, din Oltenia

Postat acum

on

Gorjul are cei mai mulți pacienți trombolizați, din regiunea Olteniei. „Cu un număr de 47 de pacienți trombolizați în perioada ianuarie –septembrie 2023, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu se situează pe primul loc în Oltenia, iar la nivel național ne situăm înaintea unor centre universitare precum Craiova sau Arad”, precizează reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.
Există, la nivelul SJU, pacienți care s-au recuperat în totalitate neurologic, ca urmare a trombolizei.
Reprezentanții unității medicale spun că timpul scurs din momentul în care pacientul este adus în spital și până la injectarea medicației trombolitice este scurt, sub media națională.
Ca rapiditatea cu care se instituie procedura, unitatea medicală gorjeană se situează pe locul 10 din totalul de 46 de spitale din România care desfășoară programul de tromboliză.
„Sunt mulțumită de rezultatele obținute în primele nouă luni ale anului 2023 în cadrul Programului de tromboliză pe care îl coordonez, dar sunt convinsă că pe viitor vom obține rezultate încă și mai bune, mai ales că până la sfârșitul anului sperăm să inaugurăm Unitatea de accidente vasculare cerebrale acute (UAVCA) în cadrul Secției de Neurologie, fapt ce ne va optimiza munca”, a spus dr. Cristina Căliman, medic primar neurologie, coordonator al Programului de tromboliză în cadrul SJU Târgu-Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Uite cum arată secția Spitalului Județean Târgu Jiu, după reabilitare

Postat acum

on

De către

Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost reabilitată.
Lucrările au fost efectuate la 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupuri sanitare și băi, sala de tratamente.
„Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Câți gorjeni sunt șomeri

Postat acum

on

De către

Oficial, Gorjul stă bine în statistici, în ceea ce privește șomajul. Numărul persoanelor aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este puțin peste 3.600, ceea ce înseamnă un procent de 3,02%. În zona Olteniei, cei mai mulți șomeri sunt în Dolj, care are o populație de două ori mai mare decât Gorjul. Județul nostru stă cel mai bine dintre județele din regiune, având cel mai mic procent de șomaj.
La Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă există continuu locuri disponibile, iar unii administratori se plâng de faptul că nu găsesc persoane care să vrea să se angajeze. În realitate, salariile foarte mici i-au făcut pe gorjeni să aleagă calea străinătății, unde muncesc fie sezonier, fie perioade de câțiva ani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Patru containere modulare, în dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Postat acum

on

De către

Banii pentru această investiție au venit de la Ministerul Sănătății. Aceste module vor fi amplasate la Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu, la substațiile SJA. Au o valoare de 50.000 de lei, pe bucată. De asemenea a mai fost achiziționat un sterilizator modern.

SJA a mai achiziționat doua tărgi și echipament de protecție pentru toți salariații, a anunțat Tibi Tătaru, directorul SJA Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!