Connect with us

ACTUALITATE

Gorjean cercetat pentru trafic de migranți! Transporta sirieni și somalezi

Postat acum

on

0 Shares

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, în două microbuze de transport marfă, 33 de cetăţeni din Siria, Somalia şi Libia, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria. Călăuzele, doi cetăţeni români, unul din Gorj, sunt cercetate pentru trafic de migranţi şi urmează a fi prezentate în fata instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

,, În data de 29 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, în cooperare cu lucrători de la S.T.P.F. Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 01.00, colegii noştri au oprit pentru control, pe comunicaţia Horea – Scărişoara Nouă, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, două microbuze de transport marfă conduse de doi cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţelor Timiş şi Gorj, ambele vehicule fiind înmatriculate în România. Din primele verificări, s-a constatat că în compartimentele de transport marfă ale celor două microbuze se aflau ascunşi 33 de cetăţeni străini. Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru cercetări”, transmite Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că grupul era format din 31 de bărbaţi şi două femei, din care 23 erau cetăţeni din Siria, 9 din Somalia şi unul din Libia, având vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani. La cercetări, cetăţenii străini au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania, respectiv în Austria.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini. Aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare şi ulterior au fost predaţi Biroului de Imigrări Satu Mare.

Cei doi şoferi români, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Poliţiştii de frontieră sătmăreni i-au reţinut pe cetăţenii români pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi de procurorul de caz în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele două autoutilitare, în valoare de 45.000 de lei, folosite la transportul persoanelor, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Dosar penal pentru evadare, pe numele unui tânăr plasat în arest la domiciliu

Postat acum

on

De către

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au verificat, la domiciliu, un bărbat, de 21 de ani, față de care instanța de judecată a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Măsura a fost dispusă pentru 60 de zile, în perioada 25 martie a.c. – 25 mai a.c.

Cu ocazia verificărilor efectuate, bărbatul nu a fost identificat în imobil.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul s-a deplasat la un magazin de pe bulevardul 1 Decembrie.

“În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.”, anunță IPJ Constanța.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Viteză record pe un drum național. Șoferul a depășit viteza legală cu peste 120 km/h

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 47 de ani, din Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 55, în afara localității Bechet, cu viteza de 218 km/h (+128 km/h). Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep.. A fost dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Măsura a fost luată pentru o perioadă de 120 de zile.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Proteste săptămânale în rândul minerilor în fața Casei de Pensii Gorj

Postat acum

on

De către

Federația Națională a Muncii a informat, printr-o adresă trimisă Primăriei Târgu Jiu, că vor avea loc pichete săptămânale, ale minerilor și energeticienilor, în fața Casei de Pensii Gorj.

“Federația Națională a Muncii, reprezentată legal de președintele ConstantinCrețan, parte din mișcarea sindicală din Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. și membru în confederația Sindicală Națională MERIDIAN, vă face cunoscut că, începând cu data de 25 aprilie 2024, săptămânal, între orele 12:00 la 13:00,
vom picheta, în ziua de joi, Casa Județeană de Pensii Gorj, arată FNM în adresa transmisă Primăriei Târgu Jiu.
Scopul pichetării îl reprezintă neaplicarea, de către CJP Gorj, a hotărârilor judecătorești obținute în instanțele de judecată, lucru cunoscut de altfel ca fiind ilegal și pentru care cerem și demisiile persoanelor abuzive din conducerea CJP Gorj. La pichetare vor participa membrii noștri care au hotărâri judecătorești,
împreună cu Biroul Executiv al Federației.
Vom respecta măsurile necesare pentru manifestații pașnice pe toată perioada menționată și vom colabora cu instituțiile statului român pentru a respecta legislația națională în vigoare.
Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în adresa menționată.

Continuă să citeşti