Connect with us

POLITICĂ

Gogoși electorale! Liberalul Iulian Popescu, încă un proiect himeric: telegondola Tg-Jiu – Cheile Sohodolului!

Postat acum

on

Iulian Popescu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, prezentat, inițial, ca un businessman de succes, cu idei strălucite de dezvoltare a Gorjului și specialist în atragerea de fonduri europene, riscă să pice în derizoriu. După ce a prezentat, în urmă cu puțin timp, fantasmagoria cu redeschiderea unei linii a mocăniței pe traseul Padeș – Tismana, candidatul liberal livrează electoratului un alt proiect lipsit de orice temei real: telegondola Tg-Jiu – Cheile Sohodolului.

Liberalul Iulian Popescu prezintă în cadrul proiectului său electoral ”Îmi pasă de Gorj!”, la capitolul turism, o năzuință puerilă ce pare a unui elev de gimnaziu: realizarea unui telegondole Târgu-Jiu – Cheile Sohodolului.

La cât de superficial sunt prezentate aceste proiecte, mocănița și telegondola, îl plasează pe liberalul cu aspirații la șefia Consiliului Județean, într-un derizoriu absolut, pe primul loc la aruncat gogoși electorale.

Iulian Popescu nu argumentează, în nici un fel, în proiectul său electoral aceste idei futuriste, ci doar spune că se vor realiza din bani europeni.

O telegondolă Târgu Jiu – Cheile Sohodolului va fi extrem de atractivă pentru turişti care ar circula cu acest mijloc de transport, pe o distanţă de cca 7 km. Astfel, Cheile Sohodolului ar fi scoase în evidenţă într-un mod inedit. Realizarea acestei investiţii va fi realizată cu fonduri europene”.

Asta cu ”realizarea…va fi realizată” am înțeles-o, însă cum a calculat liberalul 7 km nu se știe, pentru că, în realitate, de la ieșirea din Tg-Jiu, de la Bârsești și până la intrarea în Cheile Sohodolului, în linie dreaptă, sunt exact 10,5 km.

O altă ”petardă” electorală…

e preluarea Stațiunii Săcelu de la CEO de către Consiliul Județean Gorj. În primul rând, Iulian Popescu, din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al CEO ar trebuie să știe că Fondul Proprietatea, acționarul minoritar al companiei, se opune, de obicei, atunci când e vorba de diminuarea patrimoniului acesteia. Și dacă ar prelua CJ Gorj clădirile și bazinele de la Săcelu, ce să facă acolo, să taie bilete pe plajă sau să înființeze o firmă care să le administreze?

Vasile Constantin

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la Sectorul 1

Postat acum

on

De către

Șoc, în urma renumărării voturilor, la Sectorul 1 București s-a încheiat. Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că, două seri la rând, s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand. În cursul zilei de mâine, Parchetul va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1, anunță Antena 3.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

USR cere strategia de dezvoltare a Gorjului

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, cere public Consiliului Județean, să prezinta stadiul în care se află Strategia de dezvoltare a ajudețului. Parlamentarul susține că alte județe au aprobat deja strategiile și că autoritățile din Gorj exclud anul 2021, în care Gorjul stă pe loc. „USR Gorj cere Consiliului Judetean Gorj să prezinte o informare corecta, transparentă, în detaliu privind stadiul elaborarii Strategiei de dezvoltare judeteana pentru perioada 2021-2027. Ni se spunea de catre aceeasi entitate în iulie-august anul trecut că Strategia pentru dezvoltarea judetului Gorj 2021-2027 si Planul Strategic Institutional vor fi repede pe masa dezbaterii tuturor factorilor interesati. Suntem aproape la jumatatea anului 2021 si nu stim încă nimic esential despre finalizarea proiectului Strategiei. Cu exceptia unui anunț din 29.04.2021 de pe e-licitatie.ro care ne informează că lucrarea  a fost atribuită executantului, pretul de achiziție  fiind de 501.840 RON. La cum merg lucrurile greu de crezut că noua strategie va fi functională mai devreme de inceputul lui 2022. Ce facem cu 2021 ?  Îl excludem din calendar?”, se arată într-un comunicat emis de formațiunea politică. Liderul USR Gorj, Radu Miruță spune că în județul Olt, strategia județeană a fost aprobată ân data de 16 martie.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Proiect de lege împotriva pașaportului Covid

Postat acum

on

De către

Parlamentarii AUR au anunțat că lucrează la un proiect de lege împotriva pașaportului Covid. Reprezentanții formațiunii politice spun inițiativa parlamentară va sancționa orice discriminare pe motive medicale. „Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat vicepreședintele AUR, Claudiu Târziu. El a mai spus că AUR se va opune introducerii paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR