Home / POLITICĂ / Gogoși electorale! Liberalul Iulian Popescu, încă un proiect himeric: telegondola Tg-Jiu – Cheile Sohodolului!

Gogoși electorale! Liberalul Iulian Popescu, încă un proiect himeric: telegondola Tg-Jiu – Cheile Sohodolului!

Iulian Popescu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, prezentat, inițial, ca un businessman de succes, cu idei strălucite de dezvoltare a Gorjului și specialist în atragerea de fonduri europene, riscă să pice în derizoriu. După ce a prezentat, în urmă cu puțin timp, fantasmagoria cu redeschiderea unei linii a mocăniței pe traseul Padeș – Tismana, candidatul liberal livrează electoratului un alt proiect lipsit de orice temei real: telegondola Tg-Jiu – Cheile Sohodolului.

Liberalul Iulian Popescu prezintă în cadrul proiectului său electoral ”Îmi pasă de Gorj!”, la capitolul turism, o năzuință puerilă ce pare a unui elev de gimnaziu: realizarea unui telegondole Târgu-Jiu – Cheile Sohodolului.

La cât de superficial sunt prezentate aceste proiecte, mocănița și telegondola, îl plasează pe liberalul cu aspirații la șefia Consiliului Județean, într-un derizoriu absolut, pe primul loc la aruncat gogoși electorale.

Iulian Popescu nu argumentează, în nici un fel, în proiectul său electoral aceste idei futuriste, ci doar spune că se vor realiza din bani europeni.

O telegondolă Târgu Jiu – Cheile Sohodolului va fi extrem de atractivă pentru turişti care ar circula cu acest mijloc de transport, pe o distanţă de cca 7 km. Astfel, Cheile Sohodolului ar fi scoase în evidenţă într-un mod inedit. Realizarea acestei investiţii va fi realizată cu fonduri europene”.

Asta cu ”realizarea…va fi realizată” am înțeles-o, însă cum a calculat liberalul 7 km nu se știe, pentru că, în realitate, de la ieșirea din Tg-Jiu, de la Bârsești și până la intrarea în Cheile Sohodolului, în linie dreaptă, sunt exact 10,5 km.

O altă ”petardă” electorală…

e preluarea Stațiunii Săcelu de la CEO de către Consiliul Județean Gorj. În primul rând, Iulian Popescu, din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al CEO ar trebuie să știe că Fondul Proprietatea, acționarul minoritar al companiei, se opune, de obicei, atunci când e vorba de diminuarea patrimoniului acesteia. Și dacă ar prelua CJ Gorj clădirile și bazinele de la Săcelu, ce să facă acolo, să taie bilete pe plajă sau să înființeze o firmă care să le administreze?

Vasile Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *