Connect with us

COMUNITATE

Fundația Valea Bistriței transformă o sală de clasă de la Liceul Peștișani în laborator tehnologic

Postat acum

on

Fundația Valea Bistriței în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Constantin Brancusi” din Peștișani va demara proiectul „Atelier Laborator Tehnologic, în cadrul căruia ONG-ul și-a propus să doteze o sală a unității de învățământ cu: mese de lucru și scaune pentru elevi, catedră și scaun pentru profesor, dulap de birou, imprimantă 3D, tablă de scris (ceramică magnetică), Xerox multifuncțional, laptopuri, aparat pentru plastifiat, aparat de îndosariat cu spiră metalică, boxa portabilă.

Asta pentru că fundația își dorește să pregătească elevii din comuna Peștișani, pentru a utiliza și accesa mai ușor tehnică digitală, acesta fiind motorul de cunoaștere al zilelor noastre. „Astfel vom realiza mai multe ateliere de artă digitală, făcându-i să înțeleagă că tehnologia digitală este una benefică, ce îi poate ajuta în orice domeniu (mediu, arte, design, proiectare etc). Atelierul va fi dotat pentru facilitarea și ușurarea viitoarelor proiecte și activități realizate de Fundația „Valea Bistriței”, pentru educarea și conștientizarea tinerei generație de importanța pozitivă a tehnologiei informaționale”, transmis reprezentanții acestui ONG.

Scopul aceste acțiuni urmărește: stimularea interesului pentru tehnologia informatică; evidențierea posibilităților creative ale copiilor și a modalităților de exprimare; stimularea creativității și a imaginației elevilor; valorizarea abilităților sociale; dezvoltarea și exersarea abilităților de comunicare deschisă și eficientă precum și cultivarea independenței în gândire și exprimare;dezvoltarea unei atitudini pozitive față de mediul on-line.

Acest proiect a fost implementat de 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚ț𝐢𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢ț𝐞𝐢, sub coordonarea organizației 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞 și finanțat de 𝐑𝐔𝐅- 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐞𝐝 𝐅𝐮𝐧𝐝, printr-un grant în valoare de 20.000 $. Beneficiar este liceul din Peștișani.

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheo

    28 februarie 2023 at 20:45

    A AJUNS INFLENTA SOROSISTA SI LA PESTISANI?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Anunț important pentru locuitorii din Tismana. Se dau bani

Postat acum

on

Anunț important pentru locuitorii din orașul Tismana. Se dau bani la nașterea primului copil, pentru al doilea și pentru al treilea copil nou-născut. Decizia a fost luată prin Hotărâre de Consiliu Local. Pentru primul copil nou-născut indemnizația este de 2.000 de lei, pentru al doilea 2.500 de lei și pentru al treilea 3.000 de lei.
„Anunț tinerii părinți că în cursul lunii februarie am promovat o HOTĂRÂRE DE CONSILIU care începând din data de 06 –03 –2023 produce efecte și anume : Pentru primul copil născut vom acorda o indemnizatie in sumă de 2000 lei , iar la propunerea unui domn consilier prieten, pentru cel de-al 2 copil, indemnizația va fi de 2500 lei iar pentru al 3 copil va fi de 3000 lei. Singura condiție este ca ambii părinți să aibă domiciliul în ORAȘUL TISMANA.
Relații la nr de telefon 0740 37 22 86”, conform primarului din Tismana, Petre Remetea.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primăvară: Zăpadă de câțiva centimetri, la Mușetești

Postat acum

on

De către

Temperaturile de sub zero grade în timpul nopții au readus iarna în comuna Mușetești, aici precipitațiile transformându-se în zăpadă.

Un strat de câțiva centimetri s-a așternut peste Mușetești, asta spre bucuria copiilor care s-au trezit cu poftă de bulgăreală. Copacii în localitate sunt deja înfloriți.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Act de caritate Gorj Express, pentru omul de fotbal Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Publicația Gorj Express a percutat, cum o face de obicei, la campania umanitară lansată în spațiul public de apropiați ai omului de fotbal Florin Bejinaru. Ziarul a donat, astfel, prin conducerea acesteia, suma de 750 de lei pentru cunoscutul antrenor, care trece prin momente grele, urmare a unei probleme grave de sănătate. 

„Nu demult, o veste tristă a cuprins întreaga suflare panduristă, atât din Gorj, cât și din întreaga țară: minunatul și loialul fost fotbalist și actual antrenor, Florin Bejinaru, cu o activitate neîntreruptă, de peste 30 de ani, sub culorile îndrăgitei grupări sportive, a suferit o intervenție chirurgicală complicată într-un spital bucureștean.În acest moment dificil, drumul sigur pentru viață, trebuie urmat într-o clinică de specialitate din străinătate, iar suma de 30 de mii de euro necesară urgent, este peste puterea materială a familiei sale.Haideți, să ne mobilizăm cu toții, panduriști, oameni simpli sau iubitori de fotbal și de performanță, și să-l ajutăm pe acest OM special, dedicat atâta amar de vreme echipei sale favorite, Pandurii Târgu-Jiu, dragostea gorjeană de pretutindeni!”, a anunțat, vestea neașteptată, Dorin Brozbă.

Persoanele care vor să ajute pot face donații în contul RO24BACX0000001709993000, deschis pe numele Bejinaru Florin Constantin, la UNICREDIT ȚIRIAC BANK S.A.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR