Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Turismul cultural, promovat la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara

Postat acum

on

Turismul cultural este promovat la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara prin proiectul „Moștenitorii”.


Astfel, turiștii care vor vizita Muzeul Curtișoara vor putea participa la ateliere de artă, aceștia putând să-și realizeze suvenirurile preferate, cu propriile lor mâini, să picteze, sau să exerseze modelajul, sau alte meșteșuguri tradiționale.

Obiectivele proiectului „Moștenitorii” , demarat de Muzeul Județean Gorj în parteneriat cu Centrul de Cultură și artă Cobilița sunt următoarele:

1.Realizare de ateliere tematice de creare de suveniruri și promovare a patrimoniului tradițional local, pentru copii și tineri din județul Gorj, în scopul ca aceștia să deprindă abilități antreprenoriale în domeniul turismului cultural;

2.Realizare de ateliere tematice de creare de suveniruri, pentru turiști, în care aceștia să-și producă suvenirurile preferate, cu propriile lor mâini și să promoveze, ulterior, activitățile proiectului și obiectivele culturale în care acestea se desfășoară;

3.Producția și, ulterior, valorificarea de suveniruri la obiectivele culturale deținute de muzeu, pentru asigurarea sustenabilității proiectului, prin autofinanțare, precum și creșterea veniturilor muzeului, prin activitatea de consignație;

4.Promovarea turismului cultural la obiectivele muzeului 5.Atragerea turistilor în Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR