Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. REVOLTĂTOR! Bolnavi transportați prin ploaie, la Spitalul Tg-Jiu!

Postat acum

on

Construirea unui spital nou la Tg-Jiu este imperios necesară, câtă vreme clădirile unității sanitate de pe strada ”A.I. Cuza” sunt improprii desfășurării actului medical, secția UPU de pe strada ”Tudor Vladimirescu” nu are un flux de lucru corespunzător, iar rampele pentru ambulanțe și de la acest pavilion, dar și de la ”Spitalul 700”, fac aproape imposibilă parcarea acestora lângă ușile de intrare și pun echipajele medicale în situația de a-i transporta pe pacienți prin frig și ploaie.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu fluxul de lucru e unul greoi, încă de la intrare, din cauză că rampa pe care urcă ambulanțele pentru a aduce pacienții e îngustă, iar echipajele medicale trebuie să aștepte ca autospecialele să coboare de pe rampă pentru a putea introduce pacienții cu targa pe ușa spitalului.

La ”Spitalul 700” din strada Progresului situația e și mai complicată, în condițiile în care pacienții sunt coborâți din ambulanțe în curtea unității, afară, sub cerul liber, din cauză că ambulanțele nu pot intra pe rampa care face legătura cu intrarea spre camera de gardă. Spitalul a fost construit în 1975, iar la acea vreme erau două tipuri de ambulanțe mult mai mici în comparație cu autospecialele de astăzi, însă nimeni nu s-a gândit să refacă rampa de la intrarea în unitatea medicală.

Imaginile surprinse de reporterii gorjexpress.ro arată cum, pe o ploaie torențială, pacienții au fost coborâți din două ambulanțe parcate în curtea spitalului, și abia apoi au fost duși spre camera de gardă.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gorjul, printre cele 4 județe din scenariul verde

Postat acum

on

De către

Județul Gorj este printre cele patru județe de la nivel național, care se află în scenariul verde. Județul nostru figurează cu o incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile, de 0,96, cele mai puține cazuri fiind în județul Suceava, de 0,84. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 3.264 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a 36.468 de teste, din care 24.630 teste RT-PCR și 11.838 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,9%. În ultima zi au fost înregistrate 137 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.493 de persoane.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Jumătate dintre profesori, înscriși la vaccinare

Postat acum

on

De către

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ sunt vaccinate sau programate pentru imunizare, în perioada următoare. Acest lucru va face ca reluarea cursurilor să se facă în condiții mai sigure, spune inspectorul șef, Dana Constantinescu. „Pe platforma respectivă sunt 1.563 de profesori înscriși. Programați deja, din acest număr sunt 1.285 și 1.283 sunt deja vaccinați. Deci, dintr-un total de 3.985 de cadre didactice, apropape jumătate vor fi vaccinate în curând”, a declarat șefa InspectoratuluiȘcolar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor

Postat acum

on

De către

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor. De mai bine de patru luni, colosul energetic nu a plătit cotizațiile către localitățile pe raza cărora își desfășoară activitatea. Robert Filip, primarul orașului Rovinari, a declarat că în aceeași situație se află și orașul pe care îl conduce, situația complicându-se din cauza faptului că edilul, ca și ceilalți primari aflați in aceeași situație, se baza pe sumele venite de la compania energetică.

„În ultimele luni au eșalonat la plată acele impozite și nu au mai trimis niciun impozit la nicio primărie. Sunt câteva orașe și comune care depind de asta. De patru luni, in condițiile in care nu a fost buget, ei nu și-au plătit viramentele la stat”, a declarat primarul Robert Filip pentru un post de televiziune locală.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 9°C
Vânt : 5km/h SE
Umiditate : 43%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 3
SunLuniMarți
8/4°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR