Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. REVOLTĂTOR! Bolnavi transportați prin ploaie, la Spitalul Tg-Jiu!

Postat acum

on

Construirea unui spital nou la Tg-Jiu este imperios necesară, câtă vreme clădirile unității sanitate de pe strada ”A.I. Cuza” sunt improprii desfășurării actului medical, secția UPU de pe strada ”Tudor Vladimirescu” nu are un flux de lucru corespunzător, iar rampele pentru ambulanțe și de la acest pavilion, dar și de la ”Spitalul 700”, fac aproape imposibilă parcarea acestora lângă ușile de intrare și pun echipajele medicale în situația de a-i transporta pe pacienți prin frig și ploaie.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu fluxul de lucru e unul greoi, încă de la intrare, din cauză că rampa pe care urcă ambulanțele pentru a aduce pacienții e îngustă, iar echipajele medicale trebuie să aștepte ca autospecialele să coboare de pe rampă pentru a putea introduce pacienții cu targa pe ușa spitalului.

La ”Spitalul 700” din strada Progresului situația e și mai complicată, în condițiile în care pacienții sunt coborâți din ambulanțe în curtea unității, afară, sub cerul liber, din cauză că ambulanțele nu pot intra pe rampa care face legătura cu intrarea spre camera de gardă. Spitalul a fost construit în 1975, iar la acea vreme erau două tipuri de ambulanțe mult mai mici în comparație cu autospecialele de astăzi, însă nimeni nu s-a gândit să refacă rampa de la intrarea în unitatea medicală.

Imaginile surprinse de reporterii gorjexpress.ro arată cum, pe o ploaie torențială, pacienții au fost coborâți din două ambulanțe parcate în curtea spitalului, și abia apoi au fost duși spre camera de gardă.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Utilaj care transportă victimele în munte

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii gorjeni au intrat în posesia unui utilaj de intervenție în munte, care poate transporta victimele pe teren accidentat. Noul echipament va fi folosit atât la căratul echipamentelor, cât și al persoanelor rănite, cu tot cu targă. În ultima perioadă, salvamontiștii au fost dotați cu echipamente și tehnici moderne, care ajută la căutarea victimelor sau a persoanelor dispărute. Serviciul de la Târgu Jiu dispune de o dronă subacvatică, pentru căutarea victimelor înecate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A exercitat acte de violență asupra unui membru al familiei! A fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Radulescu Dumitru, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, condamnat în 2021 de o instanță a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru violență în familie, la 1 an și patru luni de închisoare cu executare și încă șase luni pentru distrugere, a fost eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei din municipiu. Acesta a ajuns după gratii pentru că era recidivist. A executat însă doar o parte din pedeapsa pusă în aplicare în acest an prin ordinul Nr.530/2022 asta deoarece comisia pentru liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu a decis că acesta poate fi pus în libertate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O absolventă de Drept din Gorj, care și-a finalizat studiile cu media 9.70, caută de șase luni un loc de muncă

Postat acum

on

De către

Adela Maria Drăghescu, o tânără absolventă a Facultății de Drept, a postat pe rețelele de socializare în urmă cu șase luni că își caută de muncă, în Târgu Jiu. Tânăra explica atunci că are studii, nu și experiență dar nu se teme de muncă. Mai multe persoane i-au indicat un serviciu plătit cu aproape 3000 de lei lunar la o casă de pariuri, un job de broker de asigurări ori de casieră la o casa de schimb valutar. Tabăra a ales până a cules, cert este că recent a revenit cu anunțul de angajare astfel:

Absolventă a facultății de Drept (medie generală 9,86; medie absolvire 9,70) și masterat în Drept (media 10); modul 1 si modul 2, cu examen de titularizare în învățământ absolvit, caut loc de muncă, preferabil începând după data de 25 august. Sunt conștientă că nu voi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor terminate dar conform principiului nici o muncă nu este rușinoasă atâta timp cât obții un ban cinstit, consider că totul are un început și nimeni nu s-a născut direct în fruntea piramidei ( excepție cei cu bani și relații ). Menționez faptul că nu am experiență dar am dorință și voință de a învăța indiferent care ar fi domeniul, singura pretenție ar fi respectul reciproc dintre angajat și angajator și înțelegere reciprocă. Precizez, faptul că momentan sunt în șomaj în urma finalizării studiilor masterale”.

Cei care i-au văzut noul anunț au fost mai mult decât binevoitori și i-au indicat tinerei locuri de muncă în mai multe domenii. Unii i-au transmis chiar că are prea multă pregătire și că nu îi pot oferi decât ceva pe studii medii.

În situația Adelei sunt însă numeroși absolvenți ai facultăților din Gorj și numai. În lipsa oportunităților, tinerii absolvenți aleg însă să plece din județ pentru orașe mari în care oferta de locuri de muncă este mult mai generoasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR