Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Hoț prins de jandarmii gorjeni

Postat acum

on

O patrulă de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Bumbeşti-Jiu
a fost sesizată de către un cetăţean cu privire la faptul că un bărbat întreabă trecătorii cum să scoată o sumă de bani de pe un card bancar care nu îi aparţine.
„În urma activităţilor de verificare a aspectelor sesizate, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, domiciliat în comuna Schela, judeţul Gorj, care se afla în apropierea a două bancomate situate în zona centrală a localităţii, acesta menţionând că a găsit un portofel în timp ce călătorea cu trenul şi a încercat să scoată bani de pe cardul aflat în portofelul găsit. În urma verificării portofelului aflat în posesia persoanei depistate, s-au găsit actul de identitate, un card bancar, un card de sănătate şi alte documente personale.
Jandarmii au întocmit persoanei depistate proces verbal de constatare pentru infracţiunea de tentativă de furt, conform art. 228 Cod Penal, cu aplicarea art. 32 C.P. iar acesta a fost condus la sediul Poliţiei Bumbeşti-Jiu, pentru continuarea cercetărilor.
Totodată reamintim faptul că ,,Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, conform Codului Penal.
Recomandăm tuturor să acorde o atenţie sporită la manipularea şi utilizarea bunurilor personale, în special portofele care pot conţine diferite sume de bani, diferite carduri (bancare, de sănătate, de alimentare cu carburant) dar şi diferite acte care conţin date cu caracter personal”, au  transmis reprezentanții IJJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gorjul, printre cele 4 județe din scenariul verde

Postat acum

on

De către

Județul Gorj este printre cele patru județe de la nivel național, care se află în scenariul verde. Județul nostru figurează cu o incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile, de 0,96, cele mai puține cazuri fiind în județul Suceava, de 0,84. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 3.264 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a 36.468 de teste, din care 24.630 teste RT-PCR și 11.838 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,9%. În ultima zi au fost înregistrate 137 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.493 de persoane.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Jumătate dintre profesori, înscriși la vaccinare

Postat acum

on

De către

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ sunt vaccinate sau programate pentru imunizare, în perioada următoare. Acest lucru va face ca reluarea cursurilor să se facă în condiții mai sigure, spune inspectorul șef, Dana Constantinescu. „Pe platforma respectivă sunt 1.563 de profesori înscriși. Programați deja, din acest număr sunt 1.285 și 1.283 sunt deja vaccinați. Deci, dintr-un total de 3.985 de cadre didactice, apropape jumătate vor fi vaccinate în curând”, a declarat șefa InspectoratuluiȘcolar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor

Postat acum

on

De către

CE Oltenia blochează activitatea primăriilor. De mai bine de patru luni, colosul energetic nu a plătit cotizațiile către localitățile pe raza cărora își desfășoară activitatea. Robert Filip, primarul orașului Rovinari, a declarat că în aceeași situație se află și orașul pe care îl conduce, situația complicându-se din cauza faptului că edilul, ca și ceilalți primari aflați in aceeași situație, se baza pe sumele venite de la compania energetică.

„În ultimele luni au eșalonat la plată acele impozite și nu au mai trimis niciun impozit la nicio primărie. Sunt câteva orașe și comune care depind de asta. De patru luni, in condițiile in care nu a fost buget, ei nu și-au plătit viramentele la stat”, a declarat primarul Robert Filip pentru un post de televiziune locală.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 3°C
Vânt : 3km/h SW
Umiditate : 71%
Presiunea aerului: 1019.98mbar
Indexul UV: 1
SunLuniMarți
9/5°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR