Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Femeie din Mureș, la cerșit cu fetița prin Târgu Jiu

Postat acum

on

Polițiștii locali au depistat, astăzi, o persoană care exercita acte de cerșetorie pe strada 30 Decembrie din municipiul Târgu Jiu, fiind însoțită de o minoră. Femeia are domiciliul în județul Mureș, dar locuiește în municipiul Petroșani și a recunoscut că a venit la Târgu Jiu, împreună cu fetița în vârstă de 9 ani, pentru a câștiga bani, apelând la mila publicului.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției Locale Târgu Jiu, acolo unde s-a deplasat, de îndată, și o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, pentru demararea unei anchete sociale și pentru a dispune măsurile legale în acest sens, în scopul protejării minorului împotriva oricăror forme de exploatare.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, fiindu-i aduse la cunoștință, totodată, prevederile art. 215 din Noul Cod Penal, potrivit căruia „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează ÎN MOD REPETAT la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Campioana la canotaj, Denisa Tâlvescu, semnează pictura ce i-a fost dedicată, pe un autobuz

Postat acum

on

De către

Campioana la canotaj, Denisa Tâlvescu, este prezentă în centrul municipiului Târgu Jiu, unde semnează o pictură cu propriul nume, realizată pe unul dintre autobuzele de transport în comun din oraș. Pictura a fost realizată în cadrul festivalului StradArt, de Sergiu Georgian Mazerschi.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Accident la tractoraș, în Rovinari! O mașină de taxi implicată

Postat acum

on

De către

Încă un accident a avut loc în această seară, în Gorj, de data asta la Rovinari. Două autoturisme s-au ciocnit la tractoraș, chiar la intrare in Rovinari, o zonă cunoscută pentru astfel de evenimente rutiere pe motiv de nerespectare a priorității. Un taxi a fost destul de sifonat. Nu sunt victime, potrivit martorilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR