Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Femeie din Mureș, la cerșit cu fetița prin Târgu Jiu

Postat acum

on

Polițiștii locali au depistat, astăzi, o persoană care exercita acte de cerșetorie pe strada 30 Decembrie din municipiul Târgu Jiu, fiind însoțită de o minoră. Femeia are domiciliul în județul Mureș, dar locuiește în municipiul Petroșani și a recunoscut că a venit la Târgu Jiu, împreună cu fetița în vârstă de 9 ani, pentru a câștiga bani, apelând la mila publicului.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției Locale Târgu Jiu, acolo unde s-a deplasat, de îndată, și o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, pentru demararea unei anchete sociale și pentru a dispune măsurile legale în acest sens, în scopul protejării minorului împotriva oricăror forme de exploatare.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, fiindu-i aduse la cunoștință, totodată, prevederile art. 215 din Noul Cod Penal, potrivit căruia „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează ÎN MOD REPETAT la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Și-a distrus singur mașina, la Țicleni

Postat acum

on

De către

Un incident rutier în care a fost implicat un singur autoturism a avut loc, astăzi, pe raza localității Țicleni. Accidentul a fost fără victime, anunță IPJ Gorj, și doar cu pagube materiale pentru șoferul care se face vinovat de producerea acestuia. Evenimentul este considerat tamponare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A furat de la biserică

Postat acum

on

De către

Un craiovean a fost reținut, fiind acuzat că a furat dintr-o biserică. Tânărul a ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au fost sesizați că, în noaptea de 16/17 mai, persoane necunoscute au sustras componente ale sistemului de supraveghere video din incinta unui lăcaș de cult din cartierul Romanești, din municipiul Craiova, fiind creat un prejudiciu de 1.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Două nume mari ale dramaturgiei și muzicii sunt, azi, la Târgu Jiu. Horațiu Mălăele va urca pe scena Teatrului, în spectacolul „Tache, Ianche și Cadar”, al Teatrului Bulandra.

După piesa de teatru, urmează un concert Nicu Alifantis. Ambii au participat, azi la prânz, la o lansare de carte a lui Mălăele, actorul originar din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR