Connect with us

ULTIMA ORĂ

FOTO/ Cum arată centrul de vaccinare dintr-o comună!

Postat acum

on

Centrul de vaccinare din comuna Bâlteni concurează cu spitalele. este prevăzut cu recepție. Spațiul amenajat în centrul localității este prevăzut cu zonă pentru echiparea și dezechiparea personalului, spațiu pentru vaccinare, zonă de supraveghere postvaccinare. Pe podea sunt linii de demarcație și indicatoare, iar scaunele sunt așezate astfel încât să respecte distanțarea socială. A doua etapă a vaccinării împotriva virusului Covid are mai mult succes decât prima. În județul Gorj s-au imunizat, până acum, aproximativ 3.000 de persoane. Reticența de la debutul campaniei s-a diminuat. Oamenii și-au făcut programări, fie prin medicii de familie, fie direct pe platforma online, disponibilă la nivel național. „Au ajuns 1.170 de doze, ieri la ora17:00, iar până la orele20.00 au fost distribuite în toate cele nouă centre din județ. Patru dintre centre sunt în spitale și cinci sunt extraspitalicești”, a declarat Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Numărul celor care se programează crește continuu, înscrierile putându-se face la orice oră, online, pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Sadu se mărește cu 10 hectare

Postat acum

on

De către

Parcul Industrial Sadu se va extinde, cu încă 10 hectare, pentru investitorii interesați să dezvolte afaceri în Gorj. Extinderea se face în comuna Bălești, învecinată cu municipiul Târgu Jiu, unde autoritățile au identificat suprafețe ce pot fi amenagate pentru o zonă industrială. „În ședința din februarie, am cerut acordul consilierilor județeni, ca în următoarea ședință de Consiliu Local Bălești, să onsilierii să aprobe preluarea în administrare, de către Consiliul Județean Gorj, prin parcul industrial, a unei suprafețe inițiale de 10 hectare, care, la acest moment, îndeplinesc toate condițiile pentru dezvoltarea mai multor afaceri în zona, având în vedere existența în proximitate a rețelei de apă și canalizare, a rețelei de energie electrică și a rețelei de gaz natural. De asemenea, prin aceeași hotărâre, am împuternicit și am acordat sprijinul parcului industrial, de a întocmi studiu de fezabilitate, astfel încât să vină un terț, o persoană de specialitate, să spună exact modul de organizare a acelei suprafețe de 10 hectare”, a declarat șeful Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

EXCLUSIV FOTO! Improvizația ucigașă! La Serviciul de Ambulanță Gorj, moartea unui om se acoperă cu bandă izolieră!

Postat acum

on

De către

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj caută tot felul de tertipuri pentru a-și acoperi incompetența, după ce, în spațiul public, au apărut informații că fusese informată în legătură cu faptul că aparatul de oxigen din autospeciala în care a murit Adrian Dobrin, inspector șef la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul DSP Gorj, era defect de mai bine de trei luni.

La SJA vor ajunge, luni, Corpul de Control al Instituției Prefectului și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică pentru a verifica modul cum a fost gestionată această situație, având în vedere că, de la începutul lunii decembrie, în jurnalul de bord al autospecialei a fost menționat faptul că ventilatorul este defect.

Potrivit unor informații și imagini, intrate în posesia jurnaliștilor gorjexpress.ro, în cursul zilei de duminică, s-a încercat acoperirea urmelor incompetenței, mai exact, mufa unui circuit electric din cauza căruia ventilatorul de oxigen nu funcționa la parametri normali, a fost bandajată cu bandă izolieră.

Adrian Dobrin, inspector șef în cadrul DSP Gorj, avea 48 de ani și a fost preluat, sâmbătă, de la spitalul din Târgu-Jiu, unde fusese adus pentru investigații suplimentare de la spitalul Tg-Cărbunești, în care era internat de câteva zile, fiind infectat cu SARS-CoV-2 și pneumonie acută severă bilaterală, și urma să fie transferat la o unitate medicală din București.

Peste numai câteva ore, în timp ce era transportat spre Capitală, la intrare în Râmnicu-Vîlcea, un ventilator de pe ambulanță nu a mai funcționat din cauza ”unei siguranțe care s-a ars” (explicația managerului SJA, Constantin Mitroi – n.r.), iar echipajul a mers în Unitatea de Primiri Urgențe Vîlcea, însă pacientul a intrat în stop cardio-respirator și, la ora 20,00, a decedat.

În realitate, acel ventilator era defect de mai bine de trei luni, acest aspect fiind menționat, în repetate rânduri, în jurnalul de bord al autospecialei, iar în urmă cu două săptămâni, un medic de la SJA a adus, în scris, la cunoștința conducerii faptul că aparatul de oxigen nu funcționează la parametri normali, însă nu s-a luat nicio măsură.

De fapt, la finele lunii decembrie, ventilatorul a fost trimis la reparat, însă instalația de oxigen de pe autospeciala de tip C2, tot nu funcționa la parametri normali, pentru că firma care asigura service-ul nu a verificat în întregime circuitul pentru a depista cauzele defecțiunii.

Unele surse nu exclud posibilitatea ca, de fapt, ventilatorul de oxigen să nu fi funcționat la parametri normali din cauza unei defecțiuni la mufa de alimentare cu energie electrică. Adică, o improvizație la acea mufă făcea ca aparatul să funcționeze cu intermitență.

Explicația are un fundament real, atâta vreme cât duminică, în lipsa unei alte soluții și pentru a masca acea improvizație, conducerea SJA a decis ca acea mufă să fie bandajată cu bandă izolieră.

Specialiștii consultați de jurnaliștii gorjexpress.ro afirmă că numai funcționarea cu intermitență sau deloc a aparatului a făcut ca de la Tg-Jiu la Vâlcea, saturația de oxigen a lui Adrian Dobrin să ajungă la 60 de unități.

Un alt aspect care frizează penalul este că, la ieșirea din tură, în jurul orelor 0,00, adică la 4 ore după ce Adrian Dobrin a murit, șoferul de pe autospeciala SJA a consemnat în jurnalul de bord că funcționalitatea echipamentelor medicale din ambulanță este ”bună”.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Comisia Europeană recomandă sancționarea angajatorilor care nu plătesc salarii egale bărbaților și femeilor

Postat acum

on

De către

Comisia Europeană a propus săptămâna trecută reguli pentru respectarea principiului ‘la muncă egală, salariu egal’ şi le-a recomandat celor 27 de state membre ale UE să introducă amenzi pentru a obliga companiile să renunţe la diferenţele de venituri între bărbaţi şi femei, relatează AFP.

„Pentru un salariu egal, este nevoie de transparenţă. Femeile trebuie să ştie dacă angajatorii lor le tratează echitabil. Atunci când nu se întâmplă asta, ele trebuie să se poată apăra şi să obţină ceea ce merită”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Propunerea a fost prezentată cu câteva zile înainte de Ziua Internaţională a Femeii. Statele membre şi Parlamentul European vor prelua iniţiativa, iar lucrurile se vor putea schimba, potrivit unui înalt funcţionar european.

„Egalitatea veniturilor este un drept din 1957 şi, cu toate acestea, astăzi, în UE, femeile câştigă mai puţin decât bărbaţii, iar diferenţa de venituri între sexe se ridică în prezent la 14,1%”, a subliniat Comisia Europeană într-un document. Conform Bruxellesului, diferenţa între pensii este şi mai mare, de 30%.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
-2°
Senin
06:4918:24 EET
Se simt: -2°C
Vânt : 3km/h W
Umiditate : 72%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
MiercuriJoiVineri
4/-3°C
7/-2°C
9/1°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR