POLITICĂ
Fostul ,, general” adjunct, ascuns după catedră

Nicolae Rușeț, destituit pe 15 februarie, din funcția de inspector școlar general adjunct, în urma scandalurilor și abuzurilor repetate în care a fost implicat, atât el cât și soția fost director la Colegiul Tehnic Motru, a revenit la catedră. Mai exact, Rușet s-a întors la Colegiul Tehnic Motru la catedra de matematică, unde a fost nevoit să de-a o joi cu foștii și actualii colegi pe care, în ultimul an, perioada funcție primite politic, i-a tratat cu indiferență, dându-le chiar cu flit.
Acum, Rușeț stă ascuns în sala de clasă, nemaicirculând țanțoș pe culoare și prin cancelarie, de tras colegilor care vor sa îl tragă la răspundere de faptul că pe timpul mandatului sau nu a sprijinit deloc CT Motru, unde și-a păstrat ore și acum își desfășoară activitatea. Practic, țelul său a fost destrămat, deoarece, atât el cât și soția se vedeau mai sus, sperând la o altă promovare politice.
Din Motru a mai rămas în inspectorat, Negrea Constantin, inspector pe istorie, care conform unor surse din IȘJ Gorj, ar urma să fie destituit și el, în următoarea perioadă.
POLITICĂ
Fostul deputat Cupă, numit la Autoritatea Națională a Vămilor

Șeful Autorității Vamale Române, Bogdan-Lari Mihei, a fost demis din această funcție de către premierul Nicolae Ciucă. În locul lui Mihei va fi numit fostul deputat Ion Cupă, fost parlamentar de Gorj.
„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget”, a anunțat marți Nicolae Ciucă.
„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul Guvernului României.
Conducerea ANAF a fost preluată de vicepreședintele Nicoleta Cîrciumaru, iar la Autoritatea Națională a Vămilor vine secretarul general adjunct al ANAF, Cupă, fost deputat de Gorj.
POLITICĂ
Copiii, răsfățați de liberali! Programul de 1 Iunie pregătit de PNL Gorj

În Parcul de la Coloană, liberalii vor pregăti pentru sărbătoriții zilei de 1 Iunie o serie de activități. Este vorba despre zumba, un atelier de desen, desene pe față, baloane de săpun, cabină foto, tobogane și o mulțime de baloane. O grămadă de personaje din desenele animale vor încânta, de asemenea, participanții.
POLITICĂ
Senatorul Iordache și prefectul, la Casa Națională de Pensii

Împreună cu Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, senatorul Ion Iordache a fost prezent, astăzi, la o serie de întâlniri extrem de importante pentru județul nostru.
„La întâlnirea cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii am abordat din nou întârzierea aplicării legii 197 care afectează mii de gorjeni! Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, si-a asumat la întâlnirea de astăzi, că va veni în Gorj și va purta discuții, atât cu liderii de sindicat, cât și cu cei din conducerea Complexului Energic Oltenia. Tot astăzi am purtat primele discuții privind o poziție comună a județelor care beneficiază de Programul de Tranziție Justă. Împreună cu președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Victor Banța, și prefectul de Gorj, Iulian Popescu, am stabilit să abordăm unitar implementarea FTJ, în funcție de nevoile reale ale fiecărui județ în parte”, a transmis Iordache.
Potrivit liderului PNL Gorj este foarte important pentru aceste județe ca banii din FTJ să fie investiți în așa fel încât să ducă la o dezvoltare economică durabilă, în folosul oamenilor.