Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fost manager al CEO: Complexul nu avea nevoie de banii din ajutorul de stat!

Postat acum

on

0 Shares

Laurențiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, în prezent director al SE Rovinari, a declarat, marți, la un post local de televiziune, că CEO nu avea nevoie de banii din ajutorul de stat care au fost condiționați de întocmirea Planului de restructurare a companiei și notificarea Comisiei Europene.

Ciurel a afirmat că, în 2021, când CEO a primit ajutor de stat din partea Guvernului României, pentru plata certificatelor de CO2, compania avea deja banii necesari în conturi, așa că suma alocată a devenit profit. Dezvăluirile fostului manager ridică multe semne de întrebare cu privire la ce a urmat după acordarea ajutorului de stat. Mai exact, CEO a fost nevoit să întocmească un plan de restructurare, care implică închiderea de capacități miniere și energetice, precum și restructurare de personal, și să notifice Comisia Europeană. Acel așa zis Plan de restructurare a devenit practic calendarul de închidere a companiei.

”Să știți că atunci când a venit suma aia de 3.600 de miliarde (de lei vechi – n.r.) în conturi, suma aia deja exista în conturile complexului. Acel ajutor când a venit, deja erau banii, pentru că se întâmplase fenomenul acela din 2021… Ilie a dat drumul la niște contracte, era 1.200 de lei pe megawat și curgeau banii, efectiv curgeu bani de peste tot. Procesul de obținere a ajutorului, a acestor bani este foarte birocratic, Oficiul Concurenței, Comisia Europeană… nu-i chiar așa. În momentul când au venit, complexul nu avea nevoie de ei. Știu ce spun! Știți ce s-a întâmplat cu banii ăia? S-au făcut profit. Toți banii ăia. Poate nu mă credeți, dar asta e realitatea. Și s-a încheiat anul cu profit, din ajutor de stat. Banii erau necesari cu un an înainte. Să fim serioși, amenzile acelea de 100 de euro pe megawat nu le-a plătit nimeni. După aceea noi avem un guvern în țara asta”, a precizat Laurențiu Ciurel.

Ciurel a exemplificat că termocentralele din Germania și Polonia nu plătesc certificate de CO2, fiind ajutate de guvernele din statele respective.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Doi salariați de la Drumuri Naționale, accidentați la Brădești!

Postat acum

on

De către

Accident grav, în urmă cu puțin timp, în zona Răcari-Brădești spre Craiova, avertizează șoferi din Gorj. Doi salariați de la Drumuri Naționale au fost loviți, asta se pare în urma unui impact în care a fost implicată o autoutilitară și un TIR.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

15 procese! Elevii Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată IȘJ Gorj și unitatea de învățământ

Postat acum

on

De către

Elevi Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată unitatea de învățământ dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru neacordarea burselor profesionale.

Sunt 15 procese aflate pe rolul Judecătoriei Motru, până în prezent dar mai urmează și altele. O parte dintre elevii păgubiți au înaintate și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru acuzându-i pe cei vinovați de abuz în serviciu.

132 de elevi, în anul școlar 2020-2021, nu au beneficiat de bursa profesională, acuzând-o pe directoarea în funcție a liceului de acest lucru. Recent, la unitatea de învățământ din Motru a fost Corpul de Control al ministrului Educației, dar liceul a fost vizat de nai multe controale similare în ultimii ani.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Noaptea minții la Bustuchin: Viceprimar numit înainte de ședința de CL, prin proiect avizat deja de secretar

Postat acum

on

De către

Popa Iulius Claudiu, fratele viceprimarului cu atribuții de primar din Târgu Logrești, este nominalizat și deja aprobat, în acte, viceprimar la Bustuchin, deși ședința de Consiliu Local are loc abia pe 26 aprilie. 

Viceprimarul stabilit de primarul Ion Ciocea a fost avizat deja de noul secretar al UAT-ului, Mihăilescu Radu Danuț, în condițiile în care consilierii din Bustuchin nici nu știau de nominalizare.

Procedura a fost astfel încălcată, pentru că un astfel de proiect se propune în CL, pot exista și alte propuneri pentru funcție, se votează și abia apoi se declară noul viceprimar, prin vot secret. La Bustuchin însă procedura este doar maculatură iar votul nici nu mai contează.

Șocant este că nepotul candidează împotriva unchiului la fotoliul de primar, iar Ciocea a anunțat într-o emisiune TV că va conduce comuna doar 1-2 ani, se va retrage și va lăsa primăria pe mana nepotului său.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!