Connect with us

COMUNITATE

Florin Mergea participă la „Promenada inimilor”

Postat acum

on

Clubul Rotary Târgu Jiu organizează cea de-a 10-a ediție a „Promenadei Inimilor 2023”, ce se dorește a fi un îndemn la mișcare, pentru o viață lungă și sănătoasă, indiferent de vârstă. În acest an, pe data de 30 septembrie, de la ora 10,00, participanții vor lua startul împreună cu tenismenul Florin Mergea și campioana la suliță Raluca Drăgan din fața Bisericii „Sfinții Petru și Pavel” situată pe Axa „Brâncuși”, urmând zona pietonală până la Amfiteatrul Central, unde elevii de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu vor susține un scurt recital artistic. Pe toată durata manifestării, la Amfiteatrul Central va fi prezentă o caravană medicală mobilă din cadrul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale, unde vor fi oferite gratuit servicii pentru măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.
Toți participanții vor primi tricouri, diplome și pachete medicale și de întreținere oferite de partenerii noștri la această acțiune: „3 pachete recuperare medicală – Dr.Băleanu Oana Luciana, dr. Văcaru Cristina Maria și dr. Istratie Cătălin la Centrul de Recuperare Medicală; 3 consultații complete, inclusiv radiografii – dr. Niculescu Bogdan la Clinica Medical One Târgu Jiu; 5 pachete de analize medicale Tudormed Târgu Jiu și 3 consultații la neurologie, cardiologie și psihiatrie;5 pachete de analize – MedLife Târgu Jiu; 1 consultație medicală – dr. Morega Adela; 2 consultații medicale- dr. Feraru Alin; 2 consultații medicale -dr. Nemțu Tatiana;2 consultații medicale -dr. Denisa Cartianu; 1 consultatie medicală – dr. Coman Elena; 3 abonamente sala POWER GYM; 5 vouchere GREENWOOD în valoare de 100 lei fiecare; pachete RilkePROD. Vă asteptăm cu mic, cu mare la o plimbare ce poate deveni un obicei pentru sănătate.Ține pasul cu inima ta!”, a declarat Raluca Davițoiu, președintele Clubului Rotary Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Campanie de donare de sânge DONAREA TA, SALVAREA MEA!, la Târgu Jiu

Postat acum

on

DONAREA TA, SALVAREA MEA! o campanie națională de donare de sânge va avea loc la Târgu Jiu la începutul lunii decembrie. Echipa „Donează sânge, fii erou!” – Târgu Jiu organizează în perioada 4-8 decembrie o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, pe strada 22 Decembrie 1989 numărul 28.

Voluntarii proiectului, elevi ai Școlii postliceale sanitare „Ion Mincu”, vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 7:30-13:30, asistând personalul și oferind donatorilor surprize gastronomice de la restaurantul VIVA OMV Târgu Jiu. De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

Prin campania de donare organizatorii își propun să promoveze donarea de sânge în rândul populației și să contribuie la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică.

„Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge!  Este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: peste 50 kg;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);

-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.”, conform organizatorilor.

Donează sânge, fii erou! este un proiect al organizației studenților mediciniști Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Date de contact: Alex-Gheorghe Ciuncanu, coordonator local Donează sânge, fii erou! +40728061105; Ilinca Ciuruș, coordonator național Donează sânge, fii erou! [email protected]

Continuă să citeşti

COMUNITATE

VIDEO: Drumarii intervin de urgență în Rânca

Postat acum

on

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu intervine cu patru utilaje în zona montană Rânca. Se acționează între Novaci și Rânca, pe Dn 67 C. Potrivit drumarilor, ninge mărunt și se intervine pentru ca zăpada să nu se acumuleze în cantități mari pe carosabil. Este împrăștiat și material antiderapant. După ora 12,00 partea de nord a județului Gorj va intra sub avertizarea unui Cod porticaliu de viscol. Este de așteptat ca vântul să sufle cu peste 100 de kilometri la oră.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

FOTO: Protest cu zeci de persoane în fața DSP Gorj

Postat acum

on

Zeci de funcționari au protestat și marți dimineață în fața sediului Direcției de Sănătate Publică Gorj. Angajații instituției solicită majorarea salariilor în conformitate cu munca depusă și cu lefurile altor funcționari din administrația publică.

Se solicită și condiții mai bune de muncă. Salariații Direcției de Sănătate Publică Gorj au transmis că nu vor renunța la proteste până când nu le vor fi satisfăcute revendicările.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!