Connect with us

ACTUALITATE

Fiu de magistrat, condamnat la 4 ani și 6 luni, după ce a omorât o femeie

Postat acum

on

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci, a fost condamnat, azi, pentru uciderea din culpă şi părăsirea locului accidentului. Sentința a fost dată de Judecătoaria Craiova, instanță la care a ajuns dosarul, după ce cazul a fost soluţionat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, anul trecut, după ce a lovit cu mașina de lux pe care o conducea, o femeie de 52 de ani, din Novaci, care se întorcea de la serviciu. Femeia a murit sub ochii propriului copil, de 16 ani. Autorul accidentului a dispărut și polițiștii, care l-au căutat toată noaptea, nu au dat de el. A doua zi, când s-a predat, avea o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Magistrații doljeni l-au condamnat azi, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. „În temeiul art. 396 alin. 2 și 10 Cod Procedură Penală, dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârşirea infraț?iunii de: – ucidere din culpă prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 192 alin 1 şi 2 Cod Penal, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare […] În temeiul art. 396 alin. 2 ?i 10 Cod Procedură Penală, dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârşirea infracțiunii de – părăsirea locului accidentului prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 338 alin. 1 Codul Penal, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare”, se arată în încheierea instanței.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GEORGE

    8 noiembrie 2021 at 09:09

    CAM PUTIN SI NU O SA-I FACA NICI PE ACESTIA,ARE MAMA GRIJE.OARE CEA CARE L-AEDUCT MERITA SA MAI FIE IN JUSTITIE?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr din Scoarța, înecat în Dunăre

Postat acum

on

De către

La finalul acestei luni ar fi împlinit 33 de ani dar și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță, la Dunăre. Este vorba despre Cristinel Vîrjan din Bobu, comuna Scoarța, ce a fost înghițit de apa într-o zonă în care erau mai multe persoane și propria sa soție care nu a mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul a fost scos din Dunăre în timp ce inima încă îi bătea dar a murit pe patul de spital, în Craiova, scurt timp mai târziu.

Cristinel Vârjan era căsătorit civil de mai puțin de doi ani de zile. Cei doi soți nu aveau copii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă din Drăguțești amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

O altă firma care desfășoară activitate autorizata de dezmembrări auto a încălcat legislația specifică în domeniu. Este vorba de o societate care desfășoară activitate pe raza localității Drăguțești. Pentru încălcarea legislației de mediu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 17500 lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Iresponsabilitate și vandalism, pompe stradale distruse

Postat acum

on

De către

„Iresponsabilitate și vandalism. Sunt cuvintele ce caracterizează comportamentul unor semeni, care, în ultimele zile, și-au bătut joc de munca unor oameni, de banii publici și de locuitorii din Târgu Jiu. Aceste pompe stradale, pe care le vedeți in imagini, doar ce fuseseră înlocuite sau recondiționate. Pentru ca cetățenii să aibă acces la surse de apă, în această perioadă caniculară, dar și pentru a stopa risipa de apă, am înlocuit vechile pompe, cu unele care rămân pornite atâta timp cât este ținută apăsată clapeta. Din păcate, munca și investiția au fost distruse”, transmite viceprimarul municipiului, Bogdan Bejinaru.

Fenomenul s-a repetat aproape în fiecare noapte, în ultima săptămână, iar aceste fapte nu pot rămâne nepedepsite, completează alesul local.

„Fac apel la Poliția Locală și la cea națională, să verifice modul în care au fost distruse pompele din municipiu și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să conștientizăm că, fără responsabilitate, nu putem avea un oraș decent”, a completat vicele.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR