Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Firma afaceristului Puiu Mihai, bună de plată

Postat acum

on

0 Shares

METALCOLECT PROD a pierdut, săptămâna aceasta, procesul pentru drumul din Zorlești! Firma trebuie să îi achite aproape două milioane de lei Primăriei Bumbești Pițic.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat joi în dosarul deschis de UAT Bumbești Pițic împotriva constructorului drumului din Zorlești, METALCOLECT PROD SRL, societate condusă de către Puiu Mihai. Sentința instanței este definitivă și respinge apelul firmei constructoare care a modernizat, în urmă cu cinci ani, DC 12, pe o lungime de 3,605 km în comuna Bumbești-Pițic, lucrare nerecepționată. Investiția a costat atunci 2,6 milioane de lei și a lăsat de dorit în ce privește realizarea acesteia. Instanță pune accent pe tardivitatea apelului lănsând astfel în picioare sentința Tribunalului Gorj, din martie 2023.

Tribunalul a obligat atunci firma lui Puiu Mihai să refacă lucrările necorespunzătoare efectuate în baza contractului 2750/06.06.2018. Mai mult, Tribunalului Gorj a obligat METALCOLECT PROD „la plata de penalități în cuantum de 0,05% pe zi de întârziere începând cu data de 16.01.2019 si până la finalizarea obligației contractuale asumate”.

Primarul comunei Bumbești Pițic, Irina Cojocaru, susține că în cauză este vorba despre 18 miliarde de lei vechi, la care se adaugă penalități, plus că firma va reface pe propriile cheltuieli drumul în cauză. Cu banii obținuți astfel, susține Irina Cojocaru, se vor achita cofinanțările pentru alte proiecte necesare pentru localitate. Procesul nu este singurul deschis de UAT împotriva acestei firme. Și drumul din Cârligei este în proces, iar firma are toate șansele să refacă artera modernizată deficitar și să achite și daune substanțiale comunității.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar de Albeni, condamnat cu executare

Postat acum

on

De către

Silviu Ionuț Stan a fost condamnat de Tribunalul Gorj, instanță de fond, la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Fostul primar liberal de Albeni a fost exclus din partid și destituit din funcție în timpul trimiterii sale în judecată că și inculpat pentru luare de mită, trafic de influență și instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu, nepublice. Ionuț Stan, potrivit primei sentințe, nu mai are voie să candideze timp de cinci ani de zile. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tribunalul Gorj: 22 de ani de închisoare pentru Petre Stăncioi, 20.000 de euro daune

Postat acum

on

De către

Petre Stăncioi a fost condamnat de instanța de fond pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, raportat la tentativă de omor calificat. Asta, în urma evenimentului din vara anului trecut când a tras cu arma în partenerul de viață al fostei neveste.

Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Stăncioi, aflat în stare de arest preventiv, la 22 de ani de închisoare, plata a 20.000 de euro daune morale și materiale față de bărbatul asupra căruia a tras cu arma în zona abdomenului și a picioarelor și a cheltuielilor de judecată. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!