Connect with us

EDUCAȚIE

„Fii curajos, fii sănătos!”, la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu

Postat acum

on

Joi, 23.02.2023, ora 13.30, va avea loc o întâlnire on-line cu tema “Fii curajos, fii sănătos!”, în cadrul Școlii Altfel. Activitatea este coordonatǎ de profesor Dana Constantinescu şi este destinatǎ elevilor claselor VIII-XII.

Invitații sunt personalitǎţi din domeniul medical : Dr. Viorel Jinga – rector al Universitǎţii de Medicinǎ şi Farmacie ʺCarol Davilaʺ Bucureşti, Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Mugur Frățilă, psiholog clinician, psihoterapeut, preşedinte al Asociaţiei Tonal, Conf.univ. Dr. Radu Ciprian Ţincu, medic primar ATI/Toxicologie, spitalul Floreasca, Carla Tănasie, jurnalist Digi 24, coordonator al campaniei naționale “Avem acelasi sânge”. Tematica întâlnirii on-line : pericolul drogurilor si al fumatului, donarea de sânge, panica în caz de cutremur, emoțiile inhibatoare în timpul examenelor. Intâlnirea va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook al CNET.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Elev din Târgu Jiu, calificat la 3 olimpiade naționale

Postat acum

on

Un elev din Târgu Jiu s-a calificat la trei olimpiade naționale. David Sbora este elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. În urma participării la etapele județene, David s-a calificat la faza națională la disciplinele informatică, matematică și geografie. La geografie a obținut cel mai mare punctaj din județ.

Elevul speră că va lua medalii la toate cele trei discipline. Anul trecut, David Sbora a obținut la olimpiadele naționale o medalie de aur, două de argint și una de bronz. A participat la patru olimpiade diferite.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Pregătiri gratuite pentru elevi la un liceu din Târgu Jiu

Postat acum

on

Până pe 13 mai 2023 la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu se desfășoară pregătiri gratuite cu elevii de clasa a VIII-a interesați să aibă o pregătire adecvată susținerii probelor de aptitudini la specializările: arte plastice, arhitectură, muzică, arta actorului, în vederea înscrierii in clasa a IX-a. Cursurile de pregătire se desfășoară în fiecare sâmbătă, între orele 9.00-11.30, fiind susținute de cadrele didactice de specialitate din liceu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fast food în meniul elevilor, într-o comună din Gorj

Postat acum

on

Circa 300 de elevi de la școlile din Roșia de Amaradia primesc săptămâna aceasta hrană bazată pe fast food. Este vorba de pizza sau kebab. Primarul Liviu Cotojman a precizat că este vorba de o întâmplare și nimeni nu a intenționat să vină cu un astfel de meniu în care apare inclusiv maioneza. Hrana oferită elevilor este în cadrul unui program guvernamental. Se presupune că autoritățile le oferă elevilor o masă caldă sănătoasă, care nu le afectează starea de sănătate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR