Connect with us

COMUNITATE

Exercițiu de salvare pe lacul Sâmbotin

Postat acum

on

Salvamont România și Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Vodafone România, organizează în perioada 17-20 iulie, exercițiul „Aquares 2023”, primul stagiu de pregătire profesională a salvatorilor în salvarea acvatică cu specific montan pentru salvatorii cu acest profil din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo. Exercițiul va avea loc pe lacul Sâmbotin din comuna Schela.
Potrivit Salvamont Gorj, în cadrul acestui eveniment vor fi organizate: activități practice de căutare – salvare din ape deschise de munte cu salvatori acvatici si scafandri; activități practice de căutare în mediu acvatic montan cu drone aeriene si identificarea victimelor cu programul SARUAV; testarea si derularea de exerciții practice cu echipamente unicat în România, aflate doar în dotarea structurilor Salvamont: detectorul subacvatic de victime, drona subacvatică, aruncătorul de coardă, coarda cu grad mare de flotabilitate, placa de torente, barca tip rescue, etc; organizarea comandamentului de coordonare a acțiunii de salvare; folosirea câinilor de salvare în mediul acvatic montan; organizarea punctului medical de triaj și pe prim ajutor; expoziție, prezentare și demonstrații practice cu echipamente specifice, mașini de intervenție și ambulanță de intervenție în teren montan, ATV-uri, CUV-uri, bărci de intervenție, tărgi și coșuri de salvare acvatică cu ajutorul elicopterului, expoziție organizata inclusiv pentru mass media și public; prezentarea și testarea dronelor de intervenție pentru transport aerian și lansare la punct fix a echipamentelor de salvare acvatică; activități practice de căutare – salvare și transport accidentați în canioane inundate și torente de apă.
Cu excepția activității practice de căutare – salvare și transport accidentați în canioane inundate și torente de apă care se va derula în ziua de 19 iulie pe canionul Gropul cu apă din masivul Vâlcan, toate celelalte activități se vor desfășura în ziua de 18 iulie, între orele 11-17, pe lacul Sâmbotin, comuna Schela, și sunt deschise pentru vizionare mass mediei și publicului larg.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR