Connect with us

COMUNITATE

Exercițiu de salvare pe lacul Sâmbotin

Postat acum

on

0 Shares

Salvamont România și Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Vodafone România, organizează în perioada 17-20 iulie, exercițiul „Aquares 2023”, primul stagiu de pregătire profesională a salvatorilor în salvarea acvatică cu specific montan pentru salvatorii cu acest profil din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo. Exercițiul va avea loc pe lacul Sâmbotin din comuna Schela.
Potrivit Salvamont Gorj, în cadrul acestui eveniment vor fi organizate: activități practice de căutare – salvare din ape deschise de munte cu salvatori acvatici si scafandri; activități practice de căutare în mediu acvatic montan cu drone aeriene si identificarea victimelor cu programul SARUAV; testarea si derularea de exerciții practice cu echipamente unicat în România, aflate doar în dotarea structurilor Salvamont: detectorul subacvatic de victime, drona subacvatică, aruncătorul de coardă, coarda cu grad mare de flotabilitate, placa de torente, barca tip rescue, etc; organizarea comandamentului de coordonare a acțiunii de salvare; folosirea câinilor de salvare în mediul acvatic montan; organizarea punctului medical de triaj și pe prim ajutor; expoziție, prezentare și demonstrații practice cu echipamente specifice, mașini de intervenție și ambulanță de intervenție în teren montan, ATV-uri, CUV-uri, bărci de intervenție, tărgi și coșuri de salvare acvatică cu ajutorul elicopterului, expoziție organizata inclusiv pentru mass media și public; prezentarea și testarea dronelor de intervenție pentru transport aerian și lansare la punct fix a echipamentelor de salvare acvatică; activități practice de căutare – salvare și transport accidentați în canioane inundate și torente de apă.
Cu excepția activității practice de căutare – salvare și transport accidentați în canioane inundate și torente de apă care se va derula în ziua de 19 iulie pe canionul Gropul cu apă din masivul Vâlcan, toate celelalte activități se vor desfășura în ziua de 18 iulie, între orele 11-17, pe lacul Sâmbotin, comuna Schela, și sunt deschise pentru vizionare mass mediei și publicului larg.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Maraton: 4811 porumbei din Gorj, Dolj și Mehedinți, la linia de start

Postat acum

on

De către

La prima etapă de Maraton a Filialelor Dolj, Mehedinți și Gorj, Lubartow (Polonia), în data de 29.06.2024, au participat 4811 porumbei aparținând unui număr de 432 de columbofili din cele trei județe.Tandemul Frații Scorțar (Dolj) a obținut Locul 1 în Clasamentul General al Porumbeilor cu yearlingul 0167172. Acest excepțional porumbel(foto)a sosit în prima zi cu viteza medie de 1.014,45 metri pe minut.

Adrian Iordache (Dolj) a ocupat Locul 1 în Clasamentul General al Crescătorilor cu 7 porumbei clasați din tot atâția îmbarcați. Primii porumbei de la echipă au venit pe locul 20, respectiv 22 pe concurs, transmit organizatorii.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

S-a tipărit primul bilet pentru noile autobuze electrice din Motru

Postat acum

on

De către

Autobuzele electrice din Motru urmează să fie puse în mișcare pentru a transporta cetățenii din zonă pe rutele stabilite de autoritatea locală. Astăzi s-a și tipărit primul bilet iar personalul a fost instruit pentru inceperea activității.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gioncani: Lucrările la canalizarea din Albeni, criticate de cetățeni

Postat acum

on

De către

Drum îngust, curbă și pod! Cu toate acestea, în acest loc, la Gioncani, în comuna Albeni, se amplasează stația de pompare, la investiția de canalizare. Asta, în drum, pe asfalt deși este loc suficient în afara părții carosabile.

Constructorul a ales acest loc, în opinia cetățenilor, nepotrivit, dar nu a acceptat alte sugestii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!