Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

EXCLUSIV! VIDEO. Femeie din Mătăsari, la un pas de moarte, în timp ce arunca gunoiul!

Postat acum

on

O femeie din comuna Mătăsari a fost la un pas de a fi strivită de un container din tablă care a fost doborât de vânt. Pe imaginile apărute în spațiul public, se poate observa cum baraca metalică este luată pe sus de vântul puternic și răsturnată la o distanță foarte mică de femeia care a reușit să se ferească, în ultimul moment.

Primăria Mătăsari a plătit sume consistente pentru amenajarea platformelor betonate dar și pentru confecționarea și montajul așa ziselor containere de protecție a pubelelor, însă lucrările sunt făcute de mântuială.

S-a întâmplat duminică după-amiaza în comuna Mătăsari! Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum o baracă din tablă, care ”protejează” pubelele de gunoi, este culcată la pământ de vântul puternic. După puțin timp, o femeie care a venit să arunce gunoiul este pe punctul de a fi lovită de containerul metalic luat pe sus de vânt și răsturnat la mică distanță de aceasta. În ultimul moment femeia a grăbit pasul și a reușit să se ferească de baraca metalică, altfel putea avea loc o tragedie.

Trebuie spus că Primăria Mătăsari a cheltuit, în septembrie 2020, adică în campania electorală a primarului Gheorghe Gașpar, 71.000 de lei pentru confecționarea și montarea containerelor de protecție pentru pubelele de colectare selectivă.

Mai exact, administrația de la Mătăsari a plătit firmei Plus Invest SRL din Tg-Jiu 71.000 de lei pentru 15 barăci din tablă, adică în jur de 4.730 de lei/bucată.

Tot în toamna lui 2020, Primăria Mătăsari a decontat 57.000 de lei, în două tranșe, firmei Matsalubris SRL, la care actionar unic este Consiliul Local Mătăsari, pentru amenajarea platformelor pe care sunt amplasate pubelele pentru gunoi.

Matsalubris e un aspirator de bani din bugetul comunei și a fost condusă, până în iunie anul trecut, de pesedistul Adrian Dobromirescu, care și-a înaintat demisia din funcție, iar consilierii locali l-au numit în funcție pe Fabian Blaj, un susținător înfocat al primarului Gașpar.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni trimiși în judecată de către DNA! Vezi ce fapte au comis!

Postat acum

on

De către

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la finele săptămânii trecute, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi gorjeni, persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii anticorupție au reținut că, în aprilie 2014, unul dintre inculpați, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistență comuna Prigoria, județul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată și a obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei.
Trebuie spus că, gorjeanul beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reținut în sarcina sa, în cursul urmăririi penale.

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,
– un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată în comunicatul DNA.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Gorj pe 30 iunie, iar cei doi gorjeni trimiși în judecată sunt Mihai Cotojman și Ion Bâzoc. Judecătorii vor decide cu privire la pedepsele aplicate și vor desființa înscrisurile falsificate.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Din șef de tură condamnat, simplu muncitor la SE Rovinari!

Postat acum

on

De către

Marius Turtoi a fost șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari dar a fost retrogradat de superiori. Asta și pentru că anul trecut a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere.

Fostul șef, acum simplu muncitor in termocentrală, a dat CEO în judecată. Asta chiar la finalul lunii trecute.

Motivul retrogradării ar fi legat de comportamentul neadecvat al lui Turtoi la adresa unui salariat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Berceanu de la USR a depus plângere la poliție pentru a opri funcționarea Carierei Roșia

Postat acum

on

De către

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, membru USR, a fost prezent astăzi la Cariera Roșia.

„Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicata. Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022. Dragoş Popescu tocmai a sesizat Garda Naţională de Mediu si așteptăm participarea autorităților. Împreună cu d-na avocata Cătălina Radulescu”, a transmis acesta de la fata locului.

Demersul lui Berceanu a stârnit nenumărate opinii negative în mediul online.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR