Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

EXCLUSIV FOTO! Improvizația ucigașă! La Serviciul de Ambulanță Gorj, moartea unui om se acoperă cu bandă izolieră!

Postat acum

on

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj caută tot felul de tertipuri pentru a-și acoperi incompetența, după ce, în spațiul public, au apărut informații că fusese informată în legătură cu faptul că aparatul de oxigen din autospeciala în care a murit Adrian Dobrin, inspector șef la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul DSP Gorj, era defect de mai bine de trei luni.

La SJA vor ajunge, luni, Corpul de Control al Instituției Prefectului și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică pentru a verifica modul cum a fost gestionată această situație, având în vedere că, de la începutul lunii decembrie, în jurnalul de bord al autospecialei a fost menționat faptul că ventilatorul este defect.

Potrivit unor informații și imagini, intrate în posesia jurnaliștilor gorjexpress.ro, în cursul zilei de duminică, s-a încercat acoperirea urmelor incompetenței, mai exact, mufa unui circuit electric din cauza căruia ventilatorul de oxigen nu funcționa la parametri normali, a fost bandajată cu bandă izolieră.

Adrian Dobrin, inspector șef în cadrul DSP Gorj, avea 48 de ani și a fost preluat, sâmbătă, de la spitalul din Târgu-Jiu, unde fusese adus pentru investigații suplimentare de la spitalul Tg-Cărbunești, în care era internat de câteva zile, fiind infectat cu SARS-CoV-2 și pneumonie acută severă bilaterală, și urma să fie transferat la o unitate medicală din București.

Peste numai câteva ore, în timp ce era transportat spre Capitală, la intrare în Râmnicu-Vîlcea, un ventilator de pe ambulanță nu a mai funcționat din cauza ”unei siguranțe care s-a ars” (explicația managerului SJA, Constantin Mitroi – n.r.), iar echipajul a mers în Unitatea de Primiri Urgențe Vîlcea, însă pacientul a intrat în stop cardio-respirator și, la ora 20,00, a decedat.

În realitate, acel ventilator era defect de mai bine de trei luni, acest aspect fiind menționat, în repetate rânduri, în jurnalul de bord al autospecialei, iar în urmă cu două săptămâni, un medic de la SJA a adus, în scris, la cunoștința conducerii faptul că aparatul de oxigen nu funcționează la parametri normali, însă nu s-a luat nicio măsură.

De fapt, la finele lunii decembrie, ventilatorul a fost trimis la reparat, însă instalația de oxigen de pe autospeciala de tip C2, tot nu funcționa la parametri normali, pentru că firma care asigura service-ul nu a verificat în întregime circuitul pentru a depista cauzele defecțiunii.

Unele surse nu exclud posibilitatea ca, de fapt, ventilatorul de oxigen să nu fi funcționat la parametri normali din cauza unei defecțiuni la mufa de alimentare cu energie electrică. Adică, o improvizație la acea mufă făcea ca aparatul să funcționeze cu intermitență.

Explicația are un fundament real, atâta vreme cât duminică, în lipsa unei alte soluții și pentru a masca acea improvizație, conducerea SJA a decis ca acea mufă să fie bandajată cu bandă izolieră.

Specialiștii consultați de jurnaliștii gorjexpress.ro afirmă că numai funcționarea cu intermitență sau deloc a aparatului a făcut ca de la Tg-Jiu la Vâlcea, saturația de oxigen a lui Adrian Dobrin să ajungă la 60 de unități.

Un alt aspect care frizează penalul este că, la ieșirea din tură, în jurul orelor 0,00, adică la 4 ore după ce Adrian Dobrin a murit, șoferul de pe autospeciala SJA a consemnat în jurnalul de bord că funcționalitatea echipamentelor medicale din ambulanță este ”bună”.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni trimiși în judecată de către DNA! Vezi ce fapte au comis!

Postat acum

on

De către

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la finele săptămânii trecute, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi gorjeni, persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii anticorupție au reținut că, în aprilie 2014, unul dintre inculpați, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistență comuna Prigoria, județul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată și a obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei.
Trebuie spus că, gorjeanul beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reținut în sarcina sa, în cursul urmăririi penale.

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,
– un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată în comunicatul DNA.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Gorj pe 30 iunie, iar cei doi gorjeni trimiși în judecată sunt Mihai Cotojman și Ion Bâzoc. Judecătorii vor decide cu privire la pedepsele aplicate și vor desființa înscrisurile falsificate.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Din șef de tură condamnat, simplu muncitor la SE Rovinari!

Postat acum

on

De către

Marius Turtoi a fost șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari dar a fost retrogradat de superiori. Asta și pentru că anul trecut a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere.

Fostul șef, acum simplu muncitor in termocentrală, a dat CEO în judecată. Asta chiar la finalul lunii trecute.

Motivul retrogradării ar fi legat de comportamentul neadecvat al lui Turtoi la adresa unui salariat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Berceanu de la USR a depus plângere la poliție pentru a opri funcționarea Carierei Roșia

Postat acum

on

De către

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, membru USR, a fost prezent astăzi la Cariera Roșia.

„Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicata. Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022. Dragoş Popescu tocmai a sesizat Garda Naţională de Mediu si așteptăm participarea autorităților. Împreună cu d-na avocata Cătălina Radulescu”, a transmis acesta de la fata locului.

Demersul lui Berceanu a stârnit nenumărate opinii negative în mediul online.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR