DEZVĂLUIRI LOCALE
EXCLUSIV FOTO! Improvizația ucigașă! La Serviciul de Ambulanță Gorj, moartea unui om se acoperă cu bandă izolieră!

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj caută tot felul de tertipuri pentru a-și acoperi incompetența, după ce, în spațiul public, au apărut informații că fusese informată în legătură cu faptul că aparatul de oxigen din autospeciala în care a murit Adrian Dobrin, inspector șef la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul DSP Gorj, era defect de mai bine de trei luni.
La SJA vor ajunge, luni, Corpul de Control al Instituției Prefectului și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică pentru a verifica modul cum a fost gestionată această situație, având în vedere că, de la începutul lunii decembrie, în jurnalul de bord al autospecialei a fost menționat faptul că ventilatorul este defect.
Potrivit unor informații și imagini, intrate în posesia jurnaliștilor gorjexpress.ro, în cursul zilei de duminică, s-a încercat acoperirea urmelor incompetenței, mai exact, mufa unui circuit electric din cauza căruia ventilatorul de oxigen nu funcționa la parametri normali, a fost bandajată cu bandă izolieră.
Adrian Dobrin, inspector șef în cadrul DSP Gorj, avea 48 de ani și a fost preluat, sâmbătă, de la spitalul din Târgu-Jiu, unde fusese adus pentru investigații suplimentare de la spitalul Tg-Cărbunești, în care era internat de câteva zile, fiind infectat cu SARS-CoV-2 și pneumonie acută severă bilaterală, și urma să fie transferat la o unitate medicală din București.
Peste numai câteva ore, în timp ce era transportat spre Capitală, la intrare în Râmnicu-Vîlcea, un ventilator de pe ambulanță nu a mai funcționat din cauza ”unei siguranțe care s-a ars” (explicația managerului SJA, Constantin Mitroi – n.r.), iar echipajul a mers în Unitatea de Primiri Urgențe Vîlcea, însă pacientul a intrat în stop cardio-respirator și, la ora 20,00, a decedat.
În realitate, acel ventilator era defect de mai bine de trei luni, acest aspect fiind menționat, în repetate rânduri, în jurnalul de bord al autospecialei, iar în urmă cu două săptămâni, un medic de la SJA a adus, în scris, la cunoștința conducerii faptul că aparatul de oxigen nu funcționează la parametri normali, însă nu s-a luat nicio măsură.
De fapt, la finele lunii decembrie, ventilatorul a fost trimis la reparat, însă instalația de oxigen de pe autospeciala de tip C2, tot nu funcționa la parametri normali, pentru că firma care asigura service-ul nu a verificat în întregime circuitul pentru a depista cauzele defecțiunii.
Unele surse nu exclud posibilitatea ca, de fapt, ventilatorul de oxigen să nu fi funcționat la parametri normali din cauza unei defecțiuni la mufa de alimentare cu energie electrică. Adică, o improvizație la acea mufă făcea ca aparatul să funcționeze cu intermitență.
Explicația are un fundament real, atâta vreme cât duminică, în lipsa unei alte soluții și pentru a masca acea improvizație, conducerea SJA a decis ca acea mufă să fie bandajată cu bandă izolieră.
Specialiștii consultați de jurnaliștii gorjexpress.ro afirmă că numai funcționarea cu intermitență sau deloc a aparatului a făcut ca de la Tg-Jiu la Vâlcea, saturația de oxigen a lui Adrian Dobrin să ajungă la 60 de unități.
Un alt aspect care frizează penalul este că, la ieșirea din tură, în jurul orelor 0,00, adică la 4 ore după ce Adrian Dobrin a murit, șoferul de pe autospeciala SJA a consemnat în jurnalul de bord că funcționalitatea echipamentelor medicale din ambulanță este ”bună”.
Claudiu Matei
DEZVĂLUIRI LOCALE
Reacția unui medic apreciat, în scandalul cardiologilor care au demisionat din Spitalul Tg-Jiu! ”Asta nu e medicină, e ghicitoare!”

Roxana Hotoboc, unul dintre cei mai buni medici români din Anglia, distinsă pentru excelență de St Thomas Hospital, cel mai mare spital din Londra, a făcut unele remarci, pe o pagină de socializare, cu privire la situația de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, unde mai mulți cardiologi au decis să demisioneze din cauză că erau suprasolicitați în orele de gardă, cu pacienți direcționați de la Unitatea de Primiri Urgențe pentru consult de specialitate, dar și din cauza tarifelor mici plătite pentru orele de gardă.
Fosta șefă a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Roxana Hotoboc, muncește de mai bine de 15 ani în spitalele din Anglia și a explicat și cum funcționează sistemul de primiri urgențe acolo.
”Am înțeles din mass-media că UNII doctori de la UPU Tg-Jiu au abuzat de serviciile cardiologilor de gardă solicitând consulturi cardiologice în mod nejustificat, cauzând supraaglomerarea acestora în gărzi. E de înțeles că pentru toți medicii de spital, a sta la serviciu aproximativ 30 de ore, pentru a face programul de 2 zile plus garda între ele, este epuizant. Iar când în gardă trebuie să consulți pacienți care nu prezintă urgențe de specialitate, ci sunt trimiși de UPU pentru a….ce?, este cu atât mai greu!
Acei UNII medici de la UPU care trimit abuziv pacienții la consulturi de specialitate, nu cred că știu care e fișa postului unui medic de UPU!
Dragii mei colegi de la UPU Tg-Jiu, ( că am făcut și eu câteva gărzi la acel UPU când eram în țară, iar acum lucrez exact la un UPU englezesc, bine, la un Departament de Urgență, nu la o Unitate PU ), dragi colegi, deci, permiteți-mi să vă amintesc că sarcina, serviciul unui medic de UPU este să facă investigațiile PARACLINICE ale bolnavului venit la UPU, să stabilească un diagnostic de prezumptie și apoi să refere pacientul unei specialități, în funcție de diagnosticul pe care, medicul de UPU, îl stabilește sau îl ” bănuiește „, să zic așa!
În Anglia, specialiștii primesc referatele la telefon sau online, și acceptă sau nu să vadă pacientul doar dacă medicul de urgență ( UPU ) a făcut toate investigațiile paraclinice, (care exclud consulturile de specialitate), iar rezultatele acelor investigații conduc spre diagnosticul pentru care bolnavul este prezentat specialistului.
A trimite un bolnav la consulturi de specialitate doar pentru a exclude diverse posibile condiții, pe bâjbîite, asta nu e medicină, e ghicitoare, e..dat în cărți, e orice, numai medicină nu e!!!”, a scris medicul.
Roxana Hotoboc este de părere că un spital ar trebui manageriat de un medic și face referire la un aspect extrem de sensibil din SJU Tg-Jiu: la spitalul de pe Tudor Vladimirescu, acolo unde este Unitatea de Primiri Urgențe, sunt două secții de Chirurgie, însă Cardiologia și Neurologia nu au loc în acel pavilion al unității medicale și bolnavii sunt transportați pentru consult de specialitate la spitalul 700 din strada Progresului.
”Mă întreb cum conducerea Spitalului de Urgență Tg-Jiu nu a sesizat aceste aspecte???
Sau dânșii…economiști, juriști, ingineri, etc…ce să știe de cum trebuie să fie activitatea medicală, că n-au nici în clin nici în mânecă cu asta!!
De asta ziceam, la un spital, conducerea trebuie să fie asigurată de medici, care au gândire medicală, nicidecum de alte profesii…politice!
Și mai e o problemă ce se perpetuează de ani și ani de zile, pornită de la opoziția chirurgilor să lucreze la Spitalul 700, când s-a dat în folosință Spitalul de pe Tudor ( eram acolo, lucram în Chirurgie, așa că știu!): urgență trebuie făcută acolo unde ai toate specialitățile, sau cel puțin pe cele principale! Nu le enumăr, că cei avizați le știu! Bolnavii nu trebuie plimbați de la un spital la altul doar pentru că nimeni din cei care trebuie nu își pun problema lor, a bolnavilor! Și revenind la hotărârea cardiologilor de a nu mai face gărzi, sper să se fi găsit o soluție că bolnavii să nu fie prejudiciați de un consult atât de important cum e cel cardiologic, pentru cei cu urgențe de cardiologie!”, a adăugat medicul care spune că este revoltător ce se întâmplă la unitatea medicală.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Cu cine se iubește o îndrăgită solistă de muzică populară din Gorj, după divorț!

Aura Stoican, una din interpretele apreciate de muzică populară din Gorj, și-a găsit fericirea în brațele unui coleg de breaslă, susțin surse din mediul artistic. După un mariaj de câțiva ani, eșuat, solista trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu naistul Daniel Șoșoi.
Deși în lumea artiștilor se cunoștea, de ceva vreme, povestea lor de iubire, Aura Stoican s-a afișat public, abia în urmă cu o lună, alături de Daniel Șoșoi. Fotografia cu cei doi, postată de tânăra solistă pe o rețea de socializare, a primit sute de aprecieri din partea celor care-i îndrăgesc.
Daniel Șoșoi este consilier județean PSD, profesor de muzică și, de câteva luni, a fost numit director al Liceului Tehnologic Țicleni.
Aura Stoican s-a născut în comuna Isverna, județul Mehedinți, însă a studiat la Tg-Jiu, la Liceul de Muzică și Arte Plastice și, mai apoi, la Universitatea ”Constantin Brâncuși”. Daniel Șoșoi este din Bustuchin și a absolvit Conservatorul de muzică din cadrul Universității din Craiova.
Pasiunea pentru cântec i-a adus pe același drum, iar de ceva vreme cei doi formează un cuplu, după cum susțin sursele citate. ”…nu trebuie să așteptăm momentul potrivit pentru a fi fericiți sau pentru a ne bucura de lucrurile care ni se întâmplă”, scria artista într-una din postările sale.
DEZVĂLUIRI LOCALE
O haită de câini terorizează un cartier din Târgu Jiu

O haită de câini fără stăpân terorizează un cartier din municipiul Târgu Jiu. Este vorba de cartierul 1 Mai Vest, Aleea Brândușei. O femeie a fost înconjurată de 8 câini aseară, la intrarea în bloc, și a fost salvată de familie pentru a ajunge acasă. Autoritățile nu au soluții pentru a ridica animalele de pe străzi și a le duce în padocul primăriei. Localnicii au învățat să aștepte să plece câinii sau să se ascundă pe unde apucă, însă se tem să nu se întâmple o nenorocire cu un copil sau cu o persoană care nu se poate apăra.