Connect with us

ACTUALITATE

Evaziune de miliarde, prin saloane de beauty din Târgu Jiu

Postat acum

on

Un fenomen ignorat de organele statului este cel al saloanelor de frumusețe, care oferă servicii prin care promit schimbări de look radicale. De la înlăturarea celulitei, la epilarea definitivă sau augmentări ale buzelor, ori modificări de fizionomie facială, toate sunt prezentate în termeni ce induc ideea siguranței și a garantării rezultatelor. În realitate, serviciile sunt oferite, de multe ori, în saloane clandestine, amenajate în apartamente, unde multe dintre ele funcționează ilegal, ani la rând. Prestatoarele de servicii de beauty dau bonuri fiscale din când în când, iar cele care practică meseria fără a avea autorizările necesare să desfășoare astfel de activități încasează totul la negru. Evaziunea fiscală din astfel de activități, la un calcul simplu, luând în considerare prețurile practicate la Târgu Jiu, este de câteva milioane de lei, lunar. Unele dintre ”profesioniste” oferă chiar și cursuri în meseria pe care o practică, costurile pentru o astfel de inițiere, de câteva zile, ajungând și la 400 – 500 de euro. Pe lângă latura de evaziune, o altă problemă este necontrolată de instituțiile statului: siguranța clienților. Saloanele neautorizate nu sunt niciodată verificate dacă sterilizează instrumentele folosite de la un client la altul, dacă aparatura prezentată drept făcătoare de minuni și tehnicile folosite dau reacții adverse, pe care clienții trebuie să le cunoască și să și le asume. Unele saloane se află chiar în zone centrale din municipiul Târgu Jiu. Anpc ar trebui să verifice aceste aspecte dar și ANAF. Saloanele își expun activitatea pe Facebook… la o simplă căutare se poate observa faptul că unele dintre ele au un număr chiar și de câteva zeci de cliente pe zi. De black friday au propus zeci de oferte care mai de care !

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se caută medici pentru gărzile din Spitalul Județean Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu caută medici, pentru a putea asigura liniile de gardă. Pe site-ul instituției a fost postat un anunț, pentru secțiile Urologie și Medicină Internă, dar și alte patru secții. ”În vederea acoperirii deficitului de cadre medicale de specialitate necesar pentru a desfășura activitate în linia de gardă, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu angajează medici confirmați în specialitățile Cardiologie, A.T.I., Radiologie și Imagistică Medicală, Boli Infecțioase”, arată reprezentanții unității medicale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Primăria Bălești dă zor la o investiție de canalizare, pe Anghel Saligny

Postat acum

on

De către

Primarul Mădălin Ungureanu anunță că s-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de canalizare de-a lungul DN 67, pe tronsonul cuprins între zona Mertecom și pod CF. De altfel, instituția este printre primele din Gorj care a dat bătaie la investiție aprobată pe programul Anghel Saligny.

„S-au început lucrările de extindere canalizare pe strada Ghencea din Ceauru. Urmează și alte zone, pe care le vom anunța în prealabil”, a menționat primarul.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Aparate anti-drog, achiziționate de Consiliul Județean Gorj

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean Gorj a achiziționat aparate tip Drug Test, care vor fi folosite de poliție și jandarmerie. Reprezentanții județului spun că acestea sunt destinate combaterii consumului de stupefiante, care a devenit unul alarmant. Pe lista achizițiilor se află și o dronă, dar și aparatură, pentru activitățile de intervenție ale forțelor de ordine. ”Au fost sau urmează să fie achiziționate în următoarea perioadă următoarele echipamente: aparate Drug Test și kit-uri aferente (o componentă esențială pentru combaterea consumului și traficului de substanțe interzise); sistem complet Stereomicroscop pentru Activitatea Criminalistică de Laborator (un instrument de ultimă generație, menit să sprijine eforturile de investigație în cadrul activității criminalistice); dronă (un mijloc modern de supraveghere și intervenție, care va consolida capacitatea de monitorizare a situațiilor de urgență și de intervenție rapidă); echipamente specifice pentru Structura de Acțiuni Speciale (costume complete de intervenție pentru vară și iarnă, echipamente foto-video și materiale necesare pentru desfășurarea activităților de intervenție).
Sunt convins că aceste noi resurse vor contribui semnificativ la consolidarea capacităților operaționale ale poliției și jandarmeriei și, implicit, la creșterea nivelului de siguranță în comunitatea noastră”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!