Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Eusebiu Copaci, noua stea a muzicii populare din Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Tânărul Eusebiu Copaci este noua stea a muzicii populare gorjenești. Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, alături de Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj au organizat, la Ţânţăreni, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de romanţe, cântec şi joc popular „Sara pe deal”. Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, la fiecare dintre acestea fiind acordate premii şi menţiuni. La secţiunea „romanţe”, Premiul I a revenit tânărului extrem de talentat, COPACI EUSEBIU. Premiul II a fost obținut de Mitran Melinda, iar premiul al III-lea de Fudulache Giulia.

La secţiunea „solişti vocali folclor”, Premiul I a revenit anul acesta soliștilor Copaci Eusebiu din Târgu Jiu și Băluțoiu Miruna din Baia de Fier. Premiul II a fost câștigat de către Ivan Andrei și Andrei Daniel. Premiul III a revenit la Cernea Iuliana și Bunea Fabiana.

La secţiunea „dansuri populare”, Premiul I a revenit formaţiilor de dansuri populare Ansamblul “Petrolul” Țicleni și Ansamblul din Bechet “Bordeiașul”. Premiul II a revenit formaţiilor de dansuri populare Ansamblul “Doina Jilțului” din Dragotești și Ansamblul “Gilortul” din Târgu Cărbunești. Premiul al III-lea a fost obținut la această ediție de către Ansamblul “Oltețului” din Sinești și Ansamblul “Liviu Dafinescu” din Baia de Fier.

Premiul special a fost obținut de Ciotor Andrei și Hîrjovescu Cosmina.

Premiul special a fost obținut de Cantoriu Maria și Joiță Delia Andreea. Acest premiu a fost redistribuit de la secțiunea romanțe la secțiunea soliști vocali.

Membrii juriului Festivalului „Sara pe Deal” au fost David Andreea, Marian Stelea, Roxana Calotescu și Adrian Radu, iar președintele juriului a fost Emilia Drăgotoiu Nanu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

CULTURĂ-MEDIA

Weber: Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, inclus in Patrimoniul UNESCO

Postat acum

on

De către

Moment istoric pentru județul Gorj, anunță deputatul Mihai Weber.

Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, care aparține sculptorului universal Constantin Brâncuși, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO!

„Pentru mine este o bucurie imensă și un obiectiv atins. În calitate de președinte al Comisiei UNESCO din Parlamentul României, în perioada in care am deținut această funcție, am contribuit la realizarea acestui deziderat, care a presupus numeroase demersuri administrative și diplomatice, susținute de o echipă implicată, formată din autorități centrale, locale și experți în patrimoniu. Includerea operelor titanului de la Hobița în UNESCO reprezintă o recunoaștere a tezaurului lăsat nouă de Constantin Brâncuși și o oportunitate de dezvoltare fără precedent a Municipiului Târgu Jiu și, implicit, a GORJULUI”, a precizat parlamentarul PSD.

Vestea a fost împărtășită, cu bucurie, și de Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. “Este o reușită obținută cu eforturi mari, depuse de Primăria Municipiului Târgu Jiu, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și să nu uităm contribuția domnului Mihai Weber care, în perioada în care a fost președintele Comisiei UNESCO din Parlamentul României, a susținut demersurile necesare în acest sens.”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Inedit: Teatru de păpuși și în terasa Muzeului Brâncuși

Postat acum

on

De către

De Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” , Teatrul de Păpuși „Pinocchio” al Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși” a pus în scenă piesa „Povestea Scufiței Roșii” care s-a bucurat de mare succes în rândul copiilor, dar și al adulților care au trecut pragul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Expoziția de marionete, cu păpuși aparținând teatrului „Pinocchio” a fost, de asemenea, foarte apreciată de toți vizitatorii instituției de cultură

„Mulțumim actorilor teatrului de păpuși și managerului Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși” – Alexandru Bratu pentru sprijin și buna colaborare!”, a transmis directorul instituției, Denisa Șuță.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Piesa „A douăsprezecea noapte”, în această seară la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

Postat acum

on

De către

Iubitorii de teatru sunt invitați, în această seară, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, unde este pus în scenă un spectacol de succes în regia lui Andrei Șerban. De altfel, regizorul va fi prezent în sală pe durata spectacolului.

𝐀 douăsprezecea noapte, 𝑑𝑒 𝑊𝑖𝑙𝑙𝑖𝑎𝑚 𝑆ℎ𝑎𝑘𝑒𝑠𝑝𝑒𝑎𝑟𝑒, se joacă astăzi de la ora 19.00, fiind o producție a Teatrului de Stat Constanța.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!