Connect with us

POLITICĂ

Două cratime în calea candidatului PSD la primăria Motru!

Postat acum

on

0 Shares

Grea pare limba română, chiar și atunci când visezi la fotoliul de primar! Recent, candidatul PSD la primăria orașului Motru, Costel Cosmin Morega, a ținut să demonstreze din nou acest lucru, într-o postare publică pe pagina sa de facebook.

I-au pus capac două sărmane cratime, cu care s-a luptat din greu în patru rânduri, cum se vede clar în istoricul public al editărilor. ”Când ce-i răi îți poartă de grijă , tu roagăte pentru binele lor. Aratăle că ești om.”, zice Morega, incluzând fără voia ei cascada Bigăr în postarea agramată.

Un binevoitor i-a sesizat greșelile nepermise chiar și la clasa a II a, uitând să-i spună și cum se scrie corect. Așa că economistul Morega s-a chinuit încă de trei ori să dreagă cele două fraze. Din cea de-a patra încercare, candidatul PSD la primăria Motru a dibuit în sfârșit elementara ortografie… Și a renunțat la cratime! Doar n-o să-i stea în calea către Primărie niște cratime! 

Spre deliciul motrenilor, postarea lui Morega, a fost preluată și redistribuită de multe ori. După ce s-au crucit și s-au amuzat, aceștia au venit și cu sfaturi pentru criteriile eliminatorii în cazul celor ce se doresc edili : ”Întâi să le dea un test de cultură generală și gramatica limbii române și după aceea să le accepte candidaturile.” Cum ai putea întocmi un proiect să aduci bani pentru oraș când tu nu știi să scrii?!

Morega este cunoscut drept foarte activ pe facebook, zi după zi, la orice oră, în cei patru ani de când a fost numit viceprimar al Motrului de către colegii săi de partid. Deși în majoritatea postărilor atașează fotografii care-l înfățișează, cu un narcisism patologic, grija pentru scrierea corectă a limbii noastre și semnele de punctuație lipsește cu desăvârșire.

Zilele trecute, o altă postare a viceprimarului a stârnit râsete pe rețeaua de socializare. Dar și indignare! În Motru se știe că ”viceprimarul fără atribuții” (așa cum este numit Morega după ce a anunțat în scris primăria că nu vrea niciuna din atribuțiile sale de viceprimar) preia fotografii cu diverse lucrări, din anunțurile oficiale ale cabinetului primarului în funcție, și le postează apoi ca ”realizator” al acestora.

Mai nou, a schimbat modul de operare și dă ocol orașului cu unul dintre bolizii de lux, făcând poze oriunde unde vede că se lucrează sau s-a schimbat ceva în bine. Oamenii l-au lăsat în pace până a pus fotografii cu proiecte la care știu s-a opus, dar la care se laudă acum că ar fi muncit din greu mulți ani!

Una dintre ele este cea alăturată, în care candidatul greu încercat de cele două cratime nici măcar nu s-a apropiat de cei ce lucrau, fotografiindu-i direct din mașina sa scumpă.

Motrenii au taxat minciuna, revoltați: ”Lucrarea este făcută din bani europeni… nu a votat proiectele, împreună cu consilierii PSD, iar acum vine și face poze cu lucrările din oraș!” Dar și cu umor: ”A făcut poza din mașină ca să nu fie văzut de muncitori!”

Diverse alte candidaturi, la fel de inculte, cum au fost Dăncilă, Vanghelie și alții, au făcut din PSD un partid cunoscut ca fiind ”al agramaților”, deși între membrii săi se numără și oameni de calitate, care nu au loc în linia întâi tocmai din această cauză: știința de carte dăunează grav încercărilor de manipulare.

La Motru, însă, pe lângă necunoașterea limbii române, PSD pare să mai fi adăugat un criteriu de eligibilitate: e musai, dar musai, să fii lup în bană de oaie ca să ajungi în vârful listei de candidați!

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

Senatorul Rujan și manifestarea penibilului din PNL: Bobiță, Dorele… ați pierdut!

Postat acum

on

De către

Senatorul social-democrat A avut o reacție tranșantă vizavi de manifestările PNL din ultimele zile de la Târgu Jiu și încercarea de a pune o pată urâtă pe votul democratic al gorjenilor.

„Constat că există o virulentă manifestare a penibilului la unii din PNL, care strigă cât îi țin plămânii că au fost furați de prefectul PNL, cel care a organizat alegerile în Gorj, de reprezentanții PNL în secțiile de votare care au semnat procesele-verbale, de judecătorii, procurorii, avocații și consilierii juridici care au fost președinți și locțiitori în secțiile de votare și la circumscripții, de STS cu tabletele sale, de cei care au pus mâna pe „ochiul dracului” și nu s-au ținut de cuvânt, de hârtia buletinelor de vot care nu era de calitate, de sigla PNL de pe buletinele de vot care nu era color, de AEP care nu a fost de acord să tipărească fotografia proclamagiului de la Padeș pe buletinele de vot, ca să-l vadă norodul în toată splendoarea vanității sale”, a transmis parlamentarul PSD.

„Nu PSD este cauza afecțiunii voastre, ci propria voastră reprezentare deformată, în sens augmentativ, a valorii pe care o aveți. Există tratamente și terapii specifice ale acestor stări de tulburări anxioase generate de șocuri posttraumatice. Vă ajutăm cu maximă compasiune”, a completat Rujan.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Capotă a demisionat de la conducerea PER Gorj, în timp ce era în Maldive

Postat acum

on

De către

Gigel Capotă, liderul Partidului Ecologist Român Gorj, a demisionat din funcția de președinte în timp ce se afla în Maldive. Acesta a candidat pentru funcția de consilier județean PER pentru care a obținut 930 de voturi, dar și pentru funcția de consilier la Crasna.

Capotă nici măcar nu s-a votat deoarece a plecat în Maldive în vacanță cu o zi înainte de alegeri.

PER a scos doi consilieri locali la Bumbești Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Cosmin Popescu a obținut 74.500 de voturi pentru Președinția CJ Gorj

Postat acum

on

De către

Clasamentul final al celor trei principali combatanți în bătălia pentru Consiliul Județean Gorj este următorul:

Cosmin Popescu- 74500 de voturi

Ion Iordache -47191 de voturi

Adrian Zorlescu- 20465 de voturi

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!