Connect with us

POLITICĂ

Două cratime în calea candidatului PSD la primăria Motru!

Postat acum

on

Grea pare limba română, chiar și atunci când visezi la fotoliul de primar! Recent, candidatul PSD la primăria orașului Motru, Costel Cosmin Morega, a ținut să demonstreze din nou acest lucru, într-o postare publică pe pagina sa de facebook.

I-au pus capac două sărmane cratime, cu care s-a luptat din greu în patru rânduri, cum se vede clar în istoricul public al editărilor. ”Când ce-i răi îți poartă de grijă , tu roagăte pentru binele lor. Aratăle că ești om.”, zice Morega, incluzând fără voia ei cascada Bigăr în postarea agramată.

Un binevoitor i-a sesizat greșelile nepermise chiar și la clasa a II a, uitând să-i spună și cum se scrie corect. Așa că economistul Morega s-a chinuit încă de trei ori să dreagă cele două fraze. Din cea de-a patra încercare, candidatul PSD la primăria Motru a dibuit în sfârșit elementara ortografie… Și a renunțat la cratime! Doar n-o să-i stea în calea către Primărie niște cratime! 

Spre deliciul motrenilor, postarea lui Morega, a fost preluată și redistribuită de multe ori. După ce s-au crucit și s-au amuzat, aceștia au venit și cu sfaturi pentru criteriile eliminatorii în cazul celor ce se doresc edili : ”Întâi să le dea un test de cultură generală și gramatica limbii române și după aceea să le accepte candidaturile.” Cum ai putea întocmi un proiect să aduci bani pentru oraș când tu nu știi să scrii?!

Morega este cunoscut drept foarte activ pe facebook, zi după zi, la orice oră, în cei patru ani de când a fost numit viceprimar al Motrului de către colegii săi de partid. Deși în majoritatea postărilor atașează fotografii care-l înfățișează, cu un narcisism patologic, grija pentru scrierea corectă a limbii noastre și semnele de punctuație lipsește cu desăvârșire.

Zilele trecute, o altă postare a viceprimarului a stârnit râsete pe rețeaua de socializare. Dar și indignare! În Motru se știe că ”viceprimarul fără atribuții” (așa cum este numit Morega după ce a anunțat în scris primăria că nu vrea niciuna din atribuțiile sale de viceprimar) preia fotografii cu diverse lucrări, din anunțurile oficiale ale cabinetului primarului în funcție, și le postează apoi ca ”realizator” al acestora.

Mai nou, a schimbat modul de operare și dă ocol orașului cu unul dintre bolizii de lux, făcând poze oriunde unde vede că se lucrează sau s-a schimbat ceva în bine. Oamenii l-au lăsat în pace până a pus fotografii cu proiecte la care știu s-a opus, dar la care se laudă acum că ar fi muncit din greu mulți ani!

Una dintre ele este cea alăturată, în care candidatul greu încercat de cele două cratime nici măcar nu s-a apropiat de cei ce lucrau, fotografiindu-i direct din mașina sa scumpă.

Motrenii au taxat minciuna, revoltați: ”Lucrarea este făcută din bani europeni… nu a votat proiectele, împreună cu consilierii PSD, iar acum vine și face poze cu lucrările din oraș!” Dar și cu umor: ”A făcut poza din mașină ca să nu fie văzut de muncitori!”

Diverse alte candidaturi, la fel de inculte, cum au fost Dăncilă, Vanghelie și alții, au făcut din PSD un partid cunoscut ca fiind ”al agramaților”, deși între membrii săi se numără și oameni de calitate, care nu au loc în linia întâi tocmai din această cauză: știința de carte dăunează grav încercărilor de manipulare.

La Motru, însă, pe lângă necunoașterea limbii române, PSD pare să mai fi adăugat un criteriu de eligibilitate: e musai, dar musai, să fii lup în bană de oaie ca să ajungi în vârful listei de candidați!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Iordache este noul președinte al PNL Gorj cu 271 de voturi! 16 voturi nule

Postat acum

on

De către

Gheorghe Pecingină a obținut 67 de voturi.

Ion Iordache a obținut 271 de voturi.

Voturi nule sunt 16.

,,Vreau sa facem o mare echipa la Gorj. Voi face toate eforturile să lăsăm la o parte orgoliile care au fost până acum. Voi incerca să găsesc o soluție sa avem un climat de lucru corect”, a declarat Ion Iordache.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL: Romanescu și Bejinaru au boicotat! Au băgat buletinele direct în urnă

Postat acum

on

De către

Primarul și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și Bejinaru Bogdan, nu au intrat în cabina de vot. Sunt delegați ai organizației municipale a PNL Târgu Jiu.

Ambii au luat buletinele de vot și le-au introdus, fara sa bifeze ceva, direct, în urnă.

Au mai fost delegați care au făcut același lucru, restul au intrat, totuși în cabinele de vot.

Doi candidați se luptă pentru șefia PNL Gorj, Ion Iordache și Gheorghe Pecingină.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL Gorj: Iordache-Pecingină 1-0!

Postat acum

on

De către

Alegerile interne de la PNL Gorj sunt în toi, acum, la Târgu Jiu. La capitolul discurs, candidatul Ion Iordache conduce, în sensul că spre deosebire de contracandidatul său Gigi Pecingină, care a subliniat carența femeilor din conducere și laude la adresa lui Marcel Romanescu( cel care a spus că astăzi se alege răul cel mai mic) senatorul și-a prezentat echipa de conducere, formată din numeroși primari și viceprimari ai PNL Gorj, din managerul CEO, prefect și șefi de deconcentrate din județ.

„Azi se încheie o perioadă de neliniște din PNL Gorj, de luni: Hai la treabă!”, a declarat Ion Iordache, de la tribuna conferinței.

Acesta a menționat că din echipa sa lipsește doar un singur om, Marcel Romanescu, liderul organizației municipale, pe care îl așteaptă totuși să se alăture echipei sale.

360 de delegați ar fi trebuit astăzi să își de-a votul pentru viitorul președinte al PNL Gorj. 359 de persoane sunt in sala, PNL Târgu Jiu având 16 delegați. Spunem asta deoarece în sala se vehiculează că municipiul va boicota alegerile ..

Sunt doi candidați în cursa pentru șefia PNL Gorj: senatorul Ion Iordache și deputatul Gheorghe Pecingină. Alegerile sunt organizate de către Gigel Știrbu, președinte interimar, care a anunțat că după scrutin se întoarce la Olt, la organizația sa liberală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR