Connect with us

POLITICĂ

Două cratime în calea candidatului PSD la primăria Motru!

Postat acum

on

Grea pare limba română, chiar și atunci când visezi la fotoliul de primar! Recent, candidatul PSD la primăria orașului Motru, Costel Cosmin Morega, a ținut să demonstreze din nou acest lucru, într-o postare publică pe pagina sa de facebook.

I-au pus capac două sărmane cratime, cu care s-a luptat din greu în patru rânduri, cum se vede clar în istoricul public al editărilor. ”Când ce-i răi îți poartă de grijă , tu roagăte pentru binele lor. Aratăle că ești om.”, zice Morega, incluzând fără voia ei cascada Bigăr în postarea agramată.

Un binevoitor i-a sesizat greșelile nepermise chiar și la clasa a II a, uitând să-i spună și cum se scrie corect. Așa că economistul Morega s-a chinuit încă de trei ori să dreagă cele două fraze. Din cea de-a patra încercare, candidatul PSD la primăria Motru a dibuit în sfârșit elementara ortografie… Și a renunțat la cratime! Doar n-o să-i stea în calea către Primărie niște cratime! 

Spre deliciul motrenilor, postarea lui Morega, a fost preluată și redistribuită de multe ori. După ce s-au crucit și s-au amuzat, aceștia au venit și cu sfaturi pentru criteriile eliminatorii în cazul celor ce se doresc edili : ”Întâi să le dea un test de cultură generală și gramatica limbii române și după aceea să le accepte candidaturile.” Cum ai putea întocmi un proiect să aduci bani pentru oraș când tu nu știi să scrii?!

Morega este cunoscut drept foarte activ pe facebook, zi după zi, la orice oră, în cei patru ani de când a fost numit viceprimar al Motrului de către colegii săi de partid. Deși în majoritatea postărilor atașează fotografii care-l înfățișează, cu un narcisism patologic, grija pentru scrierea corectă a limbii noastre și semnele de punctuație lipsește cu desăvârșire.

Zilele trecute, o altă postare a viceprimarului a stârnit râsete pe rețeaua de socializare. Dar și indignare! În Motru se știe că ”viceprimarul fără atribuții” (așa cum este numit Morega după ce a anunțat în scris primăria că nu vrea niciuna din atribuțiile sale de viceprimar) preia fotografii cu diverse lucrări, din anunțurile oficiale ale cabinetului primarului în funcție, și le postează apoi ca ”realizator” al acestora.

Mai nou, a schimbat modul de operare și dă ocol orașului cu unul dintre bolizii de lux, făcând poze oriunde unde vede că se lucrează sau s-a schimbat ceva în bine. Oamenii l-au lăsat în pace până a pus fotografii cu proiecte la care știu s-a opus, dar la care se laudă acum că ar fi muncit din greu mulți ani!

Una dintre ele este cea alăturată, în care candidatul greu încercat de cele două cratime nici măcar nu s-a apropiat de cei ce lucrau, fotografiindu-i direct din mașina sa scumpă.

Motrenii au taxat minciuna, revoltați: ”Lucrarea este făcută din bani europeni… nu a votat proiectele, împreună cu consilierii PSD, iar acum vine și face poze cu lucrările din oraș!” Dar și cu umor: ”A făcut poza din mașină ca să nu fie văzut de muncitori!”

Diverse alte candidaturi, la fel de inculte, cum au fost Dăncilă, Vanghelie și alții, au făcut din PSD un partid cunoscut ca fiind ”al agramaților”, deși între membrii săi se numără și oameni de calitate, care nu au loc în linia întâi tocmai din această cauză: știința de carte dăunează grav încercărilor de manipulare.

La Motru, însă, pe lângă necunoașterea limbii române, PSD pare să mai fi adăugat un criteriu de eligibilitate: e musai, dar musai, să fii lup în bană de oaie ca să ajungi în vârful listei de candidați!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Așa vor arăta ambele sedii ale SOS de la organizația municipală Târgu Jiu și județeană Gorj!

Postat acum

on

De către

Sediile SOS Gorj se află vizavi de Gara Târgu Jiu, lângă parcul reabilitat de primărie. Pentru partea exterioară liderii celor două organizații politice, Ion Fugaru și Vali Peptenatu, au avut ideea unor autocolante care întruchipează persoane importante din istoria și cultura României.

Cel de-al treilea sediu SOS va fi deschis în comuna Câlnic de către tinerii Manoilă și Pinoșanu, ultimul fiind și coordonatorul SOS Romania.

Partidul SOS România este condus la nivel central de către senator Diana Iovanovici Șoșoacă.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Gheorghe Pecingină, pus pe făraș de Ciucă

Postat acum

on

Zilele lui Gheorghe Pecingină în PNL sunt numărate, după ce parlamentarul a semnat, alături de Dan Vîlceanu, sesizarea USR la Curtea Constituțională privind pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu. Fostul premier Nicolae Ciucă, actualul lider al liberalilor, îl vrea urgent afară din PNL pe deputatul de Gorj, Gheorghe Pecingină.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid. Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar fi spus Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali cu care a discutat cazul celor doi deputați.

Procedura de excludere împotriva lui Gheorghe Pecingină va fi declanșată în zilele următoare în organizația județeană Gorj, în care acesta e membru, în timp ce excluderea lui Vîlceanu, deja declanșată, se va afla pe agenda următorului Consiliu Național al PNL, forul intern care are ultimul cuvânt în cazurile de excludere a unor demnitari ai partidului.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Liberalii nu au mai sancționat plecarea lui Romanescu la PSD

Postat acum

on

Liberalii au amânat o decizie cu privire la situația politică în PNL Gorj a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul și-a anunțat trecerea la PSD Gorj și o candidatură în 2024 din partea social-democraților. PNL a decis înainte de hotărârea lui Romanescu faptul că acesta nu va mai fi candidat al PNL pentru postul de primar de Târgu Jiu. După trecerea la PSD, liberalii au dat de înțeles că Marcel Romanescu a încălcat statutul partidului și vor fi luate măsuri dure. Dacă va fi exclus din partid, atunci își va putea păstra mandatul de primar. Liberalii își caută acum un candidat pentru postul de primar la Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK