Connect with us

POLITICĂ

Două cratime în calea candidatului PSD la primăria Motru!

Postat acum

on

Grea pare limba română, chiar și atunci când visezi la fotoliul de primar! Recent, candidatul PSD la primăria orașului Motru, Costel Cosmin Morega, a ținut să demonstreze din nou acest lucru, într-o postare publică pe pagina sa de facebook.

I-au pus capac două sărmane cratime, cu care s-a luptat din greu în patru rânduri, cum se vede clar în istoricul public al editărilor. ”Când ce-i răi îți poartă de grijă , tu roagăte pentru binele lor. Aratăle că ești om.”, zice Morega, incluzând fără voia ei cascada Bigăr în postarea agramată.

Un binevoitor i-a sesizat greșelile nepermise chiar și la clasa a II a, uitând să-i spună și cum se scrie corect. Așa că economistul Morega s-a chinuit încă de trei ori să dreagă cele două fraze. Din cea de-a patra încercare, candidatul PSD la primăria Motru a dibuit în sfârșit elementara ortografie… Și a renunțat la cratime! Doar n-o să-i stea în calea către Primărie niște cratime! 

Spre deliciul motrenilor, postarea lui Morega, a fost preluată și redistribuită de multe ori. După ce s-au crucit și s-au amuzat, aceștia au venit și cu sfaturi pentru criteriile eliminatorii în cazul celor ce se doresc edili : ”Întâi să le dea un test de cultură generală și gramatica limbii române și după aceea să le accepte candidaturile.” Cum ai putea întocmi un proiect să aduci bani pentru oraș când tu nu știi să scrii?!

Morega este cunoscut drept foarte activ pe facebook, zi după zi, la orice oră, în cei patru ani de când a fost numit viceprimar al Motrului de către colegii săi de partid. Deși în majoritatea postărilor atașează fotografii care-l înfățișează, cu un narcisism patologic, grija pentru scrierea corectă a limbii noastre și semnele de punctuație lipsește cu desăvârșire.

Zilele trecute, o altă postare a viceprimarului a stârnit râsete pe rețeaua de socializare. Dar și indignare! În Motru se știe că ”viceprimarul fără atribuții” (așa cum este numit Morega după ce a anunțat în scris primăria că nu vrea niciuna din atribuțiile sale de viceprimar) preia fotografii cu diverse lucrări, din anunțurile oficiale ale cabinetului primarului în funcție, și le postează apoi ca ”realizator” al acestora.

Mai nou, a schimbat modul de operare și dă ocol orașului cu unul dintre bolizii de lux, făcând poze oriunde unde vede că se lucrează sau s-a schimbat ceva în bine. Oamenii l-au lăsat în pace până a pus fotografii cu proiecte la care știu s-a opus, dar la care se laudă acum că ar fi muncit din greu mulți ani!

Una dintre ele este cea alăturată, în care candidatul greu încercat de cele două cratime nici măcar nu s-a apropiat de cei ce lucrau, fotografiindu-i direct din mașina sa scumpă.

Motrenii au taxat minciuna, revoltați: ”Lucrarea este făcută din bani europeni… nu a votat proiectele, împreună cu consilierii PSD, iar acum vine și face poze cu lucrările din oraș!” Dar și cu umor: ”A făcut poza din mașină ca să nu fie văzut de muncitori!”

Diverse alte candidaturi, la fel de inculte, cum au fost Dăncilă, Vanghelie și alții, au făcut din PSD un partid cunoscut ca fiind ”al agramaților”, deși între membrii săi se numără și oameni de calitate, care nu au loc în linia întâi tocmai din această cauză: știința de carte dăunează grav încercărilor de manipulare.

La Motru, însă, pe lângă necunoașterea limbii române, PSD pare să mai fi adăugat un criteriu de eligibilitate: e musai, dar musai, să fii lup în bană de oaie ca să ajungi în vârful listei de candidați!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Europarlamentarul Corina Crețu, mâine în Gorj

Postat acum

on

De către

Europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, va participa mâine la o întâlnire cu autorităţile județene la Prefectura Gorj. Întâlnirea este programata după ora 11.00, în Sala Maură a instituției publice.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Organizația Pro România Gorj solicită demisia managerul de la SJA Gorj

Postat acum

on

De către

Prin intermediul unui comunicat de presă, Pro Romania Gorj solicită public demisia lui Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, căruia i s-ar fi prelungit mandatul cu încă șase luni.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Liberalul Crăc, noul director al APIA Gorj

Postat acum

on

De către

„APIA Gorj are un nou director executiv. Îl felicit pe Traian Crăc pentru obținerea acestei poziții deosebit de importante! Traian a mai condus APIA, are o bogată experiență și vine din mediul privat. Îi urez, pe aceasta cale, mult succes în activitate!”,a anunțat șeful PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Traian Crăc este vicepreședinte al PNL Târgu Jiu.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR