Breaking News
Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / ,,Doruleț” , fostul șef de la Antifrauda Târgu-Jiu, acuzat de hărțuire sexuală și comportament abuziv! Superiorii de la ANAF, sesizați, au închis ochii

,,Doruleț” , fostul șef de la Antifrauda Târgu-Jiu, acuzat de hărțuire sexuală și comportament abuziv! Superiorii de la ANAF, sesizați, au închis ochii

Eleodor Alin Mihai, alintat de presa slătineană drept ,,Doruleț” de la PDL, a fost, până astăzi, inspector general adjunct la Antifrauda Târgu-Jiu, olteanul, mutat între timp la Vâlcea, fiind promovat în funcție, la Gorj, în aprilie 2018. Deși abia marți Eleodor și-a făcut bagajele și și-a părăsit biroul de la Târgu-Jiu, acesta a avut timp, scurt ce-i drept, să ne spună că revine la fostul lui loc de muncă ,,care nu e la ANAF”, fără să ne precizeze și care este acesta. Doruleț a refuzat însă să comenteze și despre tinicheaua cu care pleacă în coadă de la Târgu-Jiu, asta pentru că o salariată de la Antifraudă îl acuză, public, că ar fi hărțuit-o sexual, pe parcursul unui an de zile. Funcționara în cauză spune că nu este însă singura în această situație, mai multe colege rezistând cu greu în fața ,,șarmului” abordat de Doruleț, același individ care s-ar fi răzbunat însă pe angajata ce l-a refuzat, mutând-o la 600 de km de casă, pentru șase luni. Salariata a sesizat, la jumătatea lui 2019, la vârful ANAF despre comportamentul abuziv al șefului său, dar, superiorii acestuia au preferat să o trimită la plimbare, pe motiv că nu ar fi deținut suficiente dovezi împotriva celui promovat de PSD în funcție. La Corpul de Control al ministrului Finanțelor au fost depuse o serie de alte sesizări la adresa lui Eleodor, dar au fost puse la sertar pentru că… PSD!

La începutul lunii aprilie 2018, Direcţia regională antifraudă fiscală 4 Târgu Jiu a defilat sub o nouă conducere. Asta, deoarece, premierul de atunci, Viorica Dăncilă, a continuat schimbările la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), dispunând eliberarea din funcţie a trei vicepreşedinţi, cu rang de subsecretar de stat, şi a mai multor inspectori generali adjuncţi antifraudă. Liviu Adrian Bălan de la Direcţia regională antifraudă fiscală 4 Târgu Jiu a fost înlocuit de Alin Eleodor Mihai, venit de la Vâlcea, pe filiera primarului Mircea Gutău, deși acesta locuise, până nu demult, în Slatina.
De altfel, și presa slătineană anunță, atunci, cu surle și trâmbițe, promovarea celui alintat în județ ,,Doruleț”, care fusese în 2008 consilier județean al PDL Olt. În 2010, acesta a părăsit însă orașul Slatina și s-a mutat cu cea de-a doua soție la Vâlcea, fiind considerat un apropiat al primarului de acolo, adică a edilului Gutău. Doruleț, amintea presa locală din Olt, era fiul fostului director BRD Dolj, mort în urma unui accident de mașină în 2002. Eleodor Mihai este pentru o perioadă scurtă avocat, apoi director la mai multe bănci, ultima funcție în 2009 în Olt fiind la OTP Group Slatina.

Cazat gratis la camera 2
Nu se știe care este ultimul loc de muncă a lui Eleodor Mihai în județul vecin, deși sunt persoane care spun că ar fi muncit la o societate care făcea profit din jocuri de noroc, cert este doar că în 2018 acesta este promovat inspector general adjunct la Antifrauda Târgu-Jiu, pe filieră PSD. Ajuns în instituția de la Gorj, noul șef este cazat la o pensiune din Târgu-Jiu unde, potrivit unor mesaje ce ne-au fost puse la dispoziție de salariata care l-a reclamat pe fostul său șef, acesta locuise până marți. Aici, se vede într-un astfel de mesaj, șeful Antifraudă Târgu-Jiu încerca să-și aducă la cameră, pe salariata care l-a acuzat încă din vara anului trecut, în fața superiorilor ANAF, de hărțuire sexuală și comportament abuziv, acesta fiind acuzat că la nervi arunca cu sticle în subordonați.

Șeful Antifraudă Târgu-Jiu și-ar fi hărțuit subordonata timp de un an de zile spune femeia, care, deși căsătorită, îi picase cu tronc lui Eleodor, el aflat la al doilea mariaj. În mai multe mesaje, trimise pe whats app, Doruleț o cheamă, cu numeroase rugăminți, pe subalterna sa la camera 2 a pensiunii unde locuia. ,,Păi hai să vorbim(…)Deci rămâne la 17.30 sau 17.45 la camera 2″, îi transmitea acesta prin mesaje angajatei sale, care îl refuza politicos. ,,Nu vin pentru că nu e ok”, îi transmite șefului, propria subordonată, în timp ce acesta continuă cu: ,,hai jos, te rog. Stau aici de 10 minute. Hai(și îi spune numele angajatei ca un alint). Hai te rog. Sau îți place să mă rog de tine”, o întreabă Doruleț pe salariata Antifraudă Târgu-Jiu, imun parcă la refuzurile acesteia.
Salariata ne-a pus la dispoziție o serie de mesaje care arată cât de insistent era Eleodor Mihai, șeful de la Antifraudă Târgu-Jiu, la adresa sa, dar și faptul că atunci când a văzut că angajata nu-i pică în mreje, respectivul a schimbat foaia. Mai exact a trimis-o la Vamă, drept pedeapsă, apoi la 600 de km de casă, la Suceava, pentru primele șase luni ale anului trecut. Procedura era o practică la Antifrauda Târgu-Jiu și se aplica pentru toți cei care nu erau în grațiile bossului.

Angajata face public, de asemenea, și faptul că șeful său, după ceva timp, a început să șteargă mesajele trimise ei, la disperare, conștient probabil că pot fi folosite împotriva sa.

The Boss nu răspunde la întrebări incomode
Contactat telefonic în această după-amiază, fostul șef de la Antifrauda Târgu-Jiu a relatat, evaziv, că i-a venit ordinul de destituire din funcție, că va reveni acasă la Vâlcea și cam atât, a ignorat întrebarea legată de locul său de muncă. A preferat să închidă rapid telefonul, deși am încercat prin mesaje repetate să îl facem să răspundă la acuzațiile aduse public de fosta sa subalternă. Cele legate de hărțuirea sexuală și comportamentul abuziv. Mesajele au rămas fără răspuns, ca și apelul de după prima conversație cu Eleodor Mihai. Într-un cuvânt, ,,the boss,, cum apare acesta în telefonul reclamantei, a șters putina, nedorind să vorbească despre abuzurile aduse deja la cunoștința superiorilor săi de funcționarul public trimis la Suceava, deși avea acasă soț și un copil care era la școală.

Reclamanta a povestit apoi că s-a adresat conducerii ANAF, în vara anului trecut, pentru a sesiza că șeful de la Gorj a hărțuit-o sexual. În ciuda gravității sesizării…

Fără scandal la ANAF! PSD îl ține în brațe pe Doruleț
…problema a fost pasată unui consilier, care ar fi sfătuit tânăra să își vadă de treabă deoarece dovezile pe care spune că le deține nu sunt solide ca să stea la baza destituirii șefului Antifraudă Târgu-Jiu. Nimeni nu a dispus însă o anchetă internă pentru a vedea dacă spusele salariatei se confirmă ori dacă aceasta avea sau nu dreptate în problemele grave ridicate. Asta deși femeia le spune superiorilor că mai are colege în aceiași situație, care se tem să spună că șeful le hărțuiește la serviciu, și a subliniat că șeful a amenințat-o că o lasă fără serviciu.
Superiorii lui Eleodor nu își pun semne de întrebare legat de spusele angajatei deși prima soție a acestuia a cerut un ordin de protecția la instanța de judecată pentru a scăpa de soțul prea ,,insistent”.
Rămâne de văzut dacă în acest caz, ANAF va face totuși o verificare atâta timp când salariata hărțuită este încă în sistem, iar astfel de cazuri trebuie evitate. Mai mult, la Corpul de Control al ministrului Finanțelor există depuse, în scris, în decursul lui 2019, mai multe sesizări a unor angajați de la Antifrauda Târgu-Jiu care atestă comportamentul neprofesionist la adresa subalternilor a șefului lor.

Anchetele nu s-au dispus deoarece ministrul PSD a decis că promovatul PSD trebuie să rămână pe post, fără să fie deranjat. Acum când unul dintre secretarii de stat ai Ministerului Finanțelor este de la Gorj, mai precis avocatul Gigi Pecingină, problema Doruleț va fi repusă, cu siguranță, pe tapet. Nu de alta, dar fostul șef de la Antifrauda Târgu-Jiu, Eleodor Mihai, a refuzat, marți, să comenteze acuzele ce i se aduc, în ciuda insistențelor telefonice venite din partea gorjexpress.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *