Connect with us

EDUCAȚIE

Doi elevi din Gorj, premiați la un concurs internațional

Postat acum

on

În grădina Palatului Elisabeta, a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu ceremonia de încheiere a concursului internațional de creație originală „Basmele Reginei Maria”, ajuns la ediția a XVIII-a. Concursul se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al ASR Principelui Radu. Competiţia a adus împreună anul acesta peste 5 000 de concurenţi la secțiunile: creație literară originală, artă plastică și artă digitală. Concursul are un caracter internațional, alăturând elevilor români colegi ai lor din Republica Moldova, Franţa, Letonia, Bulgaria, Suedia şi Ucraina. La ceremonia de la Palatul Elisabeta au luat parte 134 concurenţi şi 60 de profesori din Suceava, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Craiova, Corabia, Gorj, Piteşti, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Oradea, Cluj Napoca, Ploieşti. Anul acesta tema concursului a fost basmul Ploaia de stele, de Charles Perrault. Este al doilea an în care elevii cercului de Protecția mediului, din Palatul Copiilor Târgu Jiu, au fost premiați:

Locul I Măgîlea Daria Elena, cls. a IX -a

Locul III Cilibiu Ionuț Octavian, cls. a VII-a

Cei doi au fost însoțiți de profesoara Cristina Ciolacu, de la Palatul Copiilor Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Turburea: Club de lupte, înființat de primarul Bârcă

Postat acum

on

De către

Deoarece în Turburea s-a construit o sală de sport nouă și modernă, de 100 de locuri, primarul localității a făcut imposibilul pentru a realiza și un Club de lupte. Iar pentru asta a apelat la cei mai buni sportivi și antrenori din domeniul lupte libere.

Bârca l-a cooptat astfel în echipa sa pe președintele Federației Române de Lupte, pe vicepreședintele acestei structuri, pe „fostul selecționer al Lotului Național și un Campion European”. Respectivii i-au fost alături primarului la înființarea Clubului de lupte din comuna Turburea! Ca și sportivul Gelu Livezeanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Performanță pentru elevii din Novaci

Postat acum

on

Performanță pentru elevii din Novaci care au pariticpat la un concurs național de eseuri. Elevii Liceului Teoretic Novaci au participat la Concursul Național de Eseuri „Economia privită prin ochii mei” organizat de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Științe Economice. Cele două echipe participante, coordonate de profesoara Redeca Lăcătușu Amelia și Brînzan Ionela, au obținut două Mențiuni.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Sute de elevi au trecut pragul UCB

Postat acum

on

Peste 350 de elevi au trecut pragul UCB în cele două zile ale evenimentului Ziua Porților Deschise. Aceștia au vizitat spațiile de învățământ, au participat la activități interactive în cadrul laboratoarelor, dar și la simularea unui proces de judecată.

De asemenea, au avut parte de diferite activități extracurriculare desfășurate de Liga Studentilor din Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, dar și de concursuri și tombole.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!