Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

DOCUMENT! Primarul Ungureanu a renunțat la o investiție care ar fi limitat inundațiile la Bălești!

Postat acum

on

0 Shares

Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, a schimbat partidul, iar singura sa aspirație politică e aceea de a mai prinde un mandat în fruntea comunității. Problema însă nu e atât de simplă, în contextul în care oamenii iartă, dar nu uită, mai ales atunci când le sunt inundate gospodăriile.

În urmă cu o săptămână, locuitorii de la Bălești și Ceauru s-au confruntat, din nou, cu apele, iar primarul le dădea asigurări, la radio, că situația e sub control, în timp ce consătenii săi așteptau apa la scară.

Problema e că, cetățenii din Bălești plătesc rate la un împrumut de 1,6 milioane timp de cinci ani, până în 2022, iar primarul, printr-un act adițional încheiat la contractul initial, a renunțat, inexplicabil, la investiția care i-ar fi scăpat pe oameni de inundații.

Claudiu Matei

Inundații de minciuni

În august 2018, Mădălin Ungureanu anunța că cetăţenii din satul Ceauru vor beneficia de canalizare în cel mai scurt timp. ”Acum lucrăm la staţia de epurare şi sperăm ca aceste lucrări să fie încheiate în maximum un an, conform contractului încheiat între primărie şi firma care a câştigat licitaţia”. În luna noiembrie a aceluiași an, primarul afirma în media locală că rețeaua de canalizare e aproape de finalizare.

În aprilie 2019, spunea că rețeaua de canalizare de la Ceauru e deja gata, iar peste o lună, amintea, din nou, că au fost finalizate lucrările. În luna mai a acestui an, Ungureanu se lăuda că are în lucru proiecte pentru extinderea acelei rețele de canalizare, numai că, peste exact o lună de zile, ploile abundente din zonă au relevant faptul că toate lucrările făcute în Bălești și Ceauru au fost de mântuială, canalizarea refulând pe șanțurile inexistente, șoseaua arăta ca o albie de râu, iar în gospodăriile oamenilor apa avea spre 20 de cm.

De ce se întâmplă toate astea? Simplu: primarul Ungureanu a renunțat la finanțarea lucrărilor de îmbunătățire a scurgerii apelor pluviale pe DN67, în satele Bălești și Tămășești, în contextul în care șoseaua națională care traversează comuna se comport precum un dig, iar un sistem de preluare a apelor pluviale la Ceauru nici nu intră în planurile sale.

Împrumut

Concret, în octombrie 2017, comuna Bălești s-a împrumutat la CEC Bank 1,6 milioane de lei pentru unele obiective de investiții publice de interes local, mai exact, extindere canalizare, îmbunătățirea sistemului rutier, alimentare cu apă și îmbunătățirea scurgerii apelor pluviale pe DN67 (trotuare, șanțuri de pământ, podețe tubulare) în satele Bălești și Tămășești.

În mai 2018, la acel contract de împrumut, la care băleștenii plătesc rate până în 2022, este parafat un act adițional prin care, în mod inexplicabil, se renunță la investiția pentru îmbunătățirea scurgerii apelor pluviale. Este adevărat, apar două noi puncte în contract, pentru finanțarea altor obiective, printre care ”canalizare și epurare ape uzate în satele Tămășești, linia 2 Bălești și Voinigești – componentă a proiectului „Proiect integrat în comuna Bălești”, derulat prin PNDR, investiți fiind de 419.549 lei”, însă nu se știe nimic despre contractual de lucrări.

Mai mult, hotărârea adoptată în Consiliul Local Bălești, inițiată de primarul Ungureanu, nu are niciun fundament atâta vreme cât în comună au loc inundații, după fiecare ploie mai serioasă.

La inundațiile de săptămâna trecută, primarul Mădălin Ungureanu dădea asigurări că situația e sub control și a trimis utilajele primariei să rezolve problemele apărute în satele Bălești și Ceauru. ”E vorba de 50-100 de gospodării inundate, dar nu știu exact. Așa, dacă o luăm la scară largă, majoritatea sunt inundate”, spunea Ungureanu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Doi salariați de la Drumuri Naționale, accidentați la Brădești!

Postat acum

on

De către

Accident grav, în urmă cu puțin timp, în zona Răcari-Brădești spre Craiova, avertizează șoferi din Gorj. Doi salariați de la Drumuri Naționale au fost loviți, asta se pare în urma unui impact în care a fost implicată o autoutilitară și un TIR.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

15 procese! Elevii Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată IȘJ Gorj și unitatea de învățământ

Postat acum

on

De către

Elevi Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată unitatea de învățământ dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru neacordarea burselor profesionale.

Sunt 15 procese aflate pe rolul Judecătoriei Motru, până în prezent dar mai urmează și altele. O parte dintre elevii păgubiți au înaintate și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru acuzându-i pe cei vinovați de abuz în serviciu.

132 de elevi, în anul școlar 2020-2021, nu au beneficiat de bursa profesională, acuzând-o pe directoarea în funcție a liceului de acest lucru. Recent, la unitatea de învățământ din Motru a fost Corpul de Control al ministrului Educației, dar liceul a fost vizat de nai multe controale similare în ultimii ani.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Noaptea minții la Bustuchin: Viceprimar numit înainte de ședința de CL, prin proiect avizat deja de secretar

Postat acum

on

De către

Popa Iulius Claudiu, fratele viceprimarului cu atribuții de primar din Târgu Logrești, este nominalizat și deja aprobat, în acte, viceprimar la Bustuchin, deși ședința de Consiliu Local are loc abia pe 26 aprilie. 

Viceprimarul stabilit de primarul Ion Ciocea a fost avizat deja de noul secretar al UAT-ului, Mihăilescu Radu Danuț, în condițiile în care consilierii din Bustuchin nici nu știau de nominalizare.

Procedura a fost astfel încălcată, pentru că un astfel de proiect se propune în CL, pot exista și alte propuneri pentru funcție, se votează și abia apoi se declară noul viceprimar, prin vot secret. La Bustuchin însă procedura este doar maculatură iar votul nici nu mai contează.

Șocant este că nepotul candidează împotriva unchiului la fotoliul de primar, iar Ciocea a anunțat într-o emisiune TV că va conduce comuna doar 1-2 ani, se va retrage și va lăsa primăria pe mana nepotului său.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!