Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

DOCUMENT! Primarul Ungureanu a renunțat la o investiție care ar fi limitat inundațiile la Bălești!

Postat acum

on

Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, a schimbat partidul, iar singura sa aspirație politică e aceea de a mai prinde un mandat în fruntea comunității. Problema însă nu e atât de simplă, în contextul în care oamenii iartă, dar nu uită, mai ales atunci când le sunt inundate gospodăriile.

În urmă cu o săptămână, locuitorii de la Bălești și Ceauru s-au confruntat, din nou, cu apele, iar primarul le dădea asigurări, la radio, că situația e sub control, în timp ce consătenii săi așteptau apa la scară.

Problema e că, cetățenii din Bălești plătesc rate la un împrumut de 1,6 milioane timp de cinci ani, până în 2022, iar primarul, printr-un act adițional încheiat la contractul initial, a renunțat, inexplicabil, la investiția care i-ar fi scăpat pe oameni de inundații.

Claudiu Matei

Inundații de minciuni

În august 2018, Mădălin Ungureanu anunța că cetăţenii din satul Ceauru vor beneficia de canalizare în cel mai scurt timp. ”Acum lucrăm la staţia de epurare şi sperăm ca aceste lucrări să fie încheiate în maximum un an, conform contractului încheiat între primărie şi firma care a câştigat licitaţia”. În luna noiembrie a aceluiași an, primarul afirma în media locală că rețeaua de canalizare e aproape de finalizare.

În aprilie 2019, spunea că rețeaua de canalizare de la Ceauru e deja gata, iar peste o lună, amintea, din nou, că au fost finalizate lucrările. În luna mai a acestui an, Ungureanu se lăuda că are în lucru proiecte pentru extinderea acelei rețele de canalizare, numai că, peste exact o lună de zile, ploile abundente din zonă au relevant faptul că toate lucrările făcute în Bălești și Ceauru au fost de mântuială, canalizarea refulând pe șanțurile inexistente, șoseaua arăta ca o albie de râu, iar în gospodăriile oamenilor apa avea spre 20 de cm.

De ce se întâmplă toate astea? Simplu: primarul Ungureanu a renunțat la finanțarea lucrărilor de îmbunătățire a scurgerii apelor pluviale pe DN67, în satele Bălești și Tămășești, în contextul în care șoseaua națională care traversează comuna se comport precum un dig, iar un sistem de preluare a apelor pluviale la Ceauru nici nu intră în planurile sale.

Împrumut

Concret, în octombrie 2017, comuna Bălești s-a împrumutat la CEC Bank 1,6 milioane de lei pentru unele obiective de investiții publice de interes local, mai exact, extindere canalizare, îmbunătățirea sistemului rutier, alimentare cu apă și îmbunătățirea scurgerii apelor pluviale pe DN67 (trotuare, șanțuri de pământ, podețe tubulare) în satele Bălești și Tămășești.

În mai 2018, la acel contract de împrumut, la care băleștenii plătesc rate până în 2022, este parafat un act adițional prin care, în mod inexplicabil, se renunță la investiția pentru îmbunătățirea scurgerii apelor pluviale. Este adevărat, apar două noi puncte în contract, pentru finanțarea altor obiective, printre care ”canalizare și epurare ape uzate în satele Tămășești, linia 2 Bălești și Voinigești – componentă a proiectului „Proiect integrat în comuna Bălești”, derulat prin PNDR, investiți fiind de 419.549 lei”, însă nu se știe nimic despre contractual de lucrări.

Mai mult, hotărârea adoptată în Consiliul Local Bălești, inițiată de primarul Ungureanu, nu are niciun fundament atâta vreme cât în comună au loc inundații, după fiecare ploie mai serioasă.

La inundațiile de săptămâna trecută, primarul Mădălin Ungureanu dădea asigurări că situația e sub control și a trimis utilajele primariei să rezolve problemele apărute în satele Bălești și Ceauru. ”E vorba de 50-100 de gospodării inundate, dar nu știu exact. Așa, dacă o luăm la scară largă, majoritatea sunt inundate”, spunea Ungureanu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minerii pregătesc proteste la Casa de Pensii Gorj

Postat acum

on

Asociația Pensionarilor din Minerit și Energie „Mereu împreună” prin conducerea sa executivă va fi prezentă vineri la Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a obține, pentru zilele următoare, aprobarea pentru mitinguri de protest la Casa Județeană de Pensii. Protestele sunt îndreptate împotriva tergiversării aplicării legii 197/2021 în cazul pensionabililor din CE Oltenia și a recalculării pensiilor pentru pensionarii eligibili pentru legea 197/2021.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Profesor în stare gravă la Spitalul din Cărbunești

Postat acum

on

Un profesor se află internat în stare gravă la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Este vorba de profesorul de fizică Nicolae Bădulescu, din cadrul Liceului Teoretic „Tudor Arghezi”, din Târgu-Cărbunești. Cadrul didactic are nevoie de sânge.

„Colectivul Liceului Teoretic Tudor Arghezi, Târgu Cărbunești, îi este alături în aceste momente grele d-lui Prof. de Fizică, Bădulescu Nicolae, internat la secția ATI a spitalului orașului. Cei care doresc și pot să îi fie alături sunt așteptați să doneze sânge în oricare Centru de Transfuzii din țară cu specificația pt. Dl BĂDULESCU NICOLAE…Mulțumim…”, conform unui mesaj al cadrelor didactice din Cărbunești.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Carmangerie extinsă fără autorizație de construire, în Piața Centrală!

Postat acum

on

De către

Carmangeria societății Black Scorpion SRL, aflată la parterul clădirii Pieței Centrale din Tg-Jiu, a fost extinsă, în urma unor lucrări de modernizare, cu aproape un metru, în afara imobilului în care funcționează. Lucrările au fost executate în mod abuziv, fără autorizație de construire, așa că se așteaptă intervenția Poliției Locale Tg-Jiu.

Firma Black Scorpion SRL, care aparține afaceriștilor Nicoleta și Ionel Popescu, a obținut, pe 25 mai a.c., de la Primăria Municipiului Tg-Jiu un nou acord de funcționare pentru spațiul alimentar pe care-l deține în clădirea Pieței Centrale.

În același timp, societatea a decis să modernizeze carmangeria, numai că, așa cum a fost reconfigurat și extins spațiul, două laturi ale acestuia au fost construite la aproximativ un metru în afara imobilului Pieței Centrale.

Lucrările au fost executate fără aprobarea Primăriei Tg-Jiu și fără autorizație de construire. Potrivit unor informații, Poliția Locală Tg-Jiu ar fi solicitat lămuriri patronilor carmangeriei și, cel mai probabil, pe lângă amendă, va fi dispusă și demolarea părții construite ilegal.

Cum Inspectoratul în Construcții Gorj nu a intervenit nici în cazul altor ”monstruozități” arhitecturale construite cu încălcarea legii, nu a făcut-o nici de această dată. Cel mai probabil, inspectorii în construcții nu-și mai fac cumpărăturile la Piața Centrală, așa că nu aveau cum să se autosesizeze.

În urmă cu trei ani, după un control al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj și al Poliţiei Economice patronii de la carmangeria Black Scorpion i-au acuzat, public, pe inspectorii DSV că au fost mituiți. ,,O să vedem cine are de pierdut! Când s-a luat șpagă a fost bine? Eu închid, că tot vroiam să închid, dar o să dăm cărţile pe faţă. Staţi așa, că dăm cărţile pe faţă, șpăgile, plasele.. Cum treceaţi? Mușchiul, ceafa..Scoatem camerele video”, spuneau afaceriștii. Curios este că niciun organ de cercetare penală nu s-a autosesizat, la vremea respective, deși patronii carmangeriei au dat detalii cum era plasată carnea și produsele din carne la un restaurant din zona Gării Tg-Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR