Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Dispensarul uman din Ciocadia, în fază de proiectare! Fonduri, pe CNI

Postat acum

on

0 Shares

S-a emis ordinul de începere a lucrărilor de proiectare pentru dispensarul uman din satul Ciocadia. Astfel, începând cu data de 12.02.2024 au demarat serviciile de proiectare, iar durata acestora este de două luni.

După aceasta perioada CNI va emite ordinul de începere a lucrărilor de construcție, după obținerea tuturor avizelor necesare realizării obiectivului.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

A început asfaltarea satului Văieni!

Postat acum

on

De către

O firmă din Paroșeni a început lucrările la investiția din satul Văieni, comuna Padeș. Lucrările vor dura maxim o lună de zile.

Primarul Mihai Troacă a anunțat localnicii că începe asfaltarea satului și i-a rugat să efectueze toate traversările „pentru a nu fi nevoiți să mai tăiem asfaltul nou după aceea”.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Asfaltare: Accesul spre Mănăstirea Dealu Mare, numai dinspre Borăscu

Postat acum

on

De către

Continuam cu asfaltarea drumurilor cuprinse în programul Anghel Saligny, anunță autoritatea locală din Turceni.

„După o dimineață friguroasa, incepem asfaltarea de lângă Mănăstirea Dealu Mare. Pe durata lucrărilor, până marți 23 aprilie, va rugam sa folosiți ruta ocolitoare pentru a ajunge in comuna Borăscu, deoarece drumul este închis circulației. Accesul spre mănăstirea se face doar pe ruta dinspre Borăscu”, transmite autoritatea din Turceni.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

VIDEO-Administrație performantă: Investiții nenumărate, la Plopșoru!

Postat acum

on

De către

Administrația locală, condusă de Grigorie Petre este una performantă, dovada fiind nenumărate investiții realizate ori aflate în curs de realizare în comuna Plopșoru. În toate satele s-au realizat proiecte in beneficiul comunității, care să mărească gradul de confort in mediul rural.


Potrivit primarului, administrația Locală din Plopșoru, împreună cu cetățenii din Deleni, sprijină construirea unui lăcaș de cult în această localitate. Locuitorii au considerat că este nevoie de un lăcaș de cult în acest sat, deoarece biserica cea mai apropiată este abia în Plopșoru.

În aceiași localitate, pe Dealul Curmătura, a fost amenajat un drum forestier. Este vorba despre amenajarea a 32 de km de drumuri agricole și forestiere. A fost o necesitate această investiție, spune primarul localității, Petre Grigorie, fiind asigurat astfel accesul cetățenilor către livezi, ferme agricole, păduri dar și pentru a dezvolta zona din punct de vedere turistic și economic.

În zonă se află și bazinul de apă din Plopșoru. De altfel, localitatea dispune de un Serviciu de Alimentare cu Apă potabilă care are o stație cu două bazine și patru foraje, comuna fiind alimentată și de la magistrala de apă Izvarna-Craiova. Astfel, în satul Piscuri dar și în alte sate ale comunei este apă din această conductă.

În lucru acum se află, mai spune primarul, investiția de introducere a canalizării pentru apa menajeră în satele: Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Bostenii de Sus. De asemenea, pentru aceste localități este în licitație o investiție privind modernizarea drumurilor pe Anghel Saligny. Canalizarea este finanțată tot pe Anghel Saligny, susține primarul Grigorie Petre.

La Plopșoru s-a accesat finanțarea pentru cea mai mare investiție de alimentare cu gaze din Gorj, tot pe Anghel Saligny.

Școlile din comună beneficieză și ele de proiecte importante pe PNDR, privind modernizarea sălilor de clasă, dotarea lor cu mobilier, laboratoare moderne, astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții optime. Proiectul este în fază de licitație iar în scurt timp școlile vor avea calculatoare noi, table Smart și dotări de ultimă oră.

În patru sate, la școlile din aceste localități, s-au realizat terenuri de sport sintetice. Tinerii comunei se dezvoltă astfel fizic, psihic și emoțional.

Pe PNDL, în Plopșoru s-a realizat o stație de epurare pentru apele uzate. Sistemul a fost recepționat și pus în funcționare dar cetățenii trebuie sa se racordeze, în procent de 50% pentru ca investiția sa fie optimă.

Comuna Plopșoru este una bogată, spune primarul Grigorie Petre, localnicii fiind preocupați să își lucreze pământurile, să crească animale, dar și de pescuit ori de fondul forestier extins.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!