Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Directorul ”Pedichiură”, REPUS ÎN FUNCȚIE de către judecători!

Postat acum

pe

Marian Rotaru, fostul director executiv al Direcției Publice de Patrimoniu (DPP), ar putea reveni în funcția din care a fost destituit, în urmă cu doi ani, după ce instanța de judecată i-a dat câștig de cauză, în procesul intentat împotriva Primăriei Tg-Jiu și a primarului Marcel Romanescu.

Rotaru a fost supranumit ”directorul pedichiură”, după ce, în spațiul public, a apărut o imagine cu el la birou, desculţ, cu un picior într-un lighean şi celălalt în poala femeii de serviciu, care îi făcea pedichiura.

Claudiu Matei

Tribunalul Gorj a admis, la finele săptămânii trecute, acțiunea prin care fostul director al DPP, Marian Rotaru, a cerut anularea dispoziţiei din 28 martie 2019, emisă de primarul municipiului Tg-Jiu, prin care a fost demis din funcție.

Judecătorii au desființat și raportul din 27 martie 2019 al Comisiei de disciplină constituită la nivelul Primăriei Tg-Jiu, în baza căruia edilul Marcel Romanescu l-a putut destitui pe Rotaru.

Decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, urmează să fie atacată cu recurs, însă dacă soluția judecătorilor gorjeni va rămâne neschimbată, Rotaru poate reveni în funcția de director executiv al Direcției de Patrimoniu.

Inițial, Rotaru eșuase, la Tribunalul Gorj, în demersul său de a anula actele administrative care l-au lăsat fără funcție, însă Curtea de Apel Craiova i-a admis recursul, în luna iunie a anului trecut și a trimis dosarul la rejudecare, iar decizia pronunțată vineri, 5 februarie a.c., a fost una complet schimbată.

Marian Rotaru a apărut, în octombrie 2018, într-o imagine care-l înfățișa desculț, în biroul său de la DPP, cu un picior într-un lighean și celălalt în poala femeii de serviciu a instituției care-i făcea pedichiura, în timpul programului.

Fotografia a făcut înconjurul internetului și a presei din România, iar acela a fost punctul culminant al carierei sale de șef al DPP, în contextul în care existau mai multe sesizări cu privire la comportamentul său abuziv, în raport cu unii angajați ai instituției

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Achitat de Tribunalul Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova

Postat acum

pe

Bărbatul de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, care a stat 7 luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 10 ani de închisoare. Inculpatul a primit sentința pe 19 februarie, judecătorii din Craiova desființând sentința instanței din Gorj.

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, la acel moment, un consilier local din Ţicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Gorj, a dispus, însă, în ianuarie anul trecut, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis judecătorii Tribunalului Gorj. În timpul procesului, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar. Tot magistrații aceleiași instanțe au decis: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: „În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani”.

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minune: Un pod dintr-o comună din Gorj poate fi traversat doar vara!

Postat acum

pe

Un pod construit de autoritățile locale din Bumbesti-Pițic poate fi traversat de localnici doar vara, susține un ales local din comună. Acesta demonstrează că drumul spre pod este impracticabil.

„Felicitări dlui Nioață si angajatului de la primărie responsabil cu RESPINGEREA fondurilor europene pentru ca ne-au facut celebrii datorita faptului ca in comuna noastră exista o capodopera: PODUL DE VARA! Pana si Transfagaraseanul este inchis doar o anumită perioadă de timp într un an.Ceea ce șochează este ca poti sa traversezi acest pod doar cu ajutorul lui Dumnezeu, adică doar in zilele de vara cand nu plouă! Pe ce ati cheltuit banii daca drumul nu a fost amenajat?Proiectantul cum a gandit dimensiunea podului daca nu toate utilajele agricole il pot utiliza”, se întreabă un consilier USR din Bumbesti-Pițic.

Constructorul a crezut că face un pod de cale ferată pe care sa treaca vreo locomotiva, mai spune alesul.

„Inginerul responsabil de fondurile UE era ocupat intr un birou cu întocmirea unei oferte pentru Stăpân pe care sa o „ridice” pe SEAP si apoi sa fuga in alt birou ca sa o declare.castigatoare?Dirigintele de șantier încasează doar banii, fara sa verifice lucrarile conform legii”, completează Claudiu Golu.

 

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

70.000 de lei! Groapa de gunoi a încasat o nouă amendă

Postat acum

pe

Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a fost finalizat.

„În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deșeuri municipale, i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională în valoare de 70 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Practic, așa cum era de așteptat, operatorul gropii ecologice de gunoi a municipiului Târgu Jiu nu poate limita mirosul greu din zonă și măsurile de mediu. Cu siguranță nici după următoarea amendă, situația nu se va redresa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Clear
07:1218:07 EET
Feels like: 3°C
Wind: 3km/h NW
Humidity: 82%
Pressure: 1036.23mbar
UV index: 0
ThuFriSat
16/2°C
17/4°C
16/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI