Connect with us

EVENIMENTE

Directorul Direcției pentru Protecția Copilului Gorj, în autoizolare!

Postat acum

on

0 Shares

Focarul de COVID-19 de la unul din centrele Direcției pentru Prtotecția Copilului Gorj l-a băgat în autoizolare pe directorul general al instituției, Laurențiu Diaconescu.

Cinci salariate ale Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap Tg-Jiu, instituţie aflată în subordinea DGASPC Gorj, au fost confirmate cu COVID-19 și se află internate deja în spital.

Soția directorului general al DGASPC, Claudia Diaconescu, este coordonator de specialitate al centrului și a intrat în contact cu salariatele confirmate cu COVID-19.

 

Claudiu Matei

Patru infirmiere și o educatoare de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap Tg-Jiu din cadrul DGASPC Gorj au fost confirmate cu COVID-19, în ultimele trei zile. Situația devine din ce în ce mai complicată, în contextul în care, toți salariații din acea tură au intrat în izolare preventive la locul de muncă, însă din 10 angajați au mai rămas șase, inclusive șeful centrului, restul fiind luați și internați în Spitalul Tg-Cărbunești. La Centrul pentru copilul cu handicap, de sâmbătă, a rămas o singură asistentă medicală care trebuie să le administreze tratament la cei 36 de copii internați.

Focarul de COVID de la  Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap a băgat-o în izolare la domiciliu și pe coordonatoarea de specialitate a acesteia, Claudia Diaconescu, soția directorului general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu, care începând de marți, 26 mai a.c., a fost nevoit să se autoizoleze și el la domiciliu.

Coordonatoarea centrului a intrat în contact cu o parte din personal în momentul în care i-a instruit pe angajați.

Focarul de COVID de la instituția aflată în subordinea DGASPC Gorj a apărut odată cu relaxarea generală din perioada stării de alertă, pentru că, pe timpul stării de urgență, angajații acesteia au stat în izolare preventivă la locul de muncă 14 zile, urmată de o perioadă de alte 14 zile de izolare preventivă la domiciliu. Chiar și după aceea, au fost impuse măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, de la măsurarea temperaturii la intrarea în tură, până la precauții generale prevăzute în Ordinul nr.3577 din 15 mai 2020, emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Muncii.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată în luna Mai

Postat acum

on

De către

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj va organiza în data de 17 MAI 2024, începând cu ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii Constantin Brâncuşi, din str Tineretului nr 1, „BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ“.

Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă.

,,Reamintim că atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune.  Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj din str Lt. Col. D. Petrescu nr 1, Târgu Jiu, nr telefon 0253/211568”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AJOFM Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Noi trasee ale mijloacelor de transport începând cu 13 Mai

Postat acum

on

De către

Începând cu data de 13 Mai 2024 vor fi introduse trasee noi pentru mijloacele de transport în comun din municipiul Târgu-Jiu.

Primul traseu va fi Dedeman – Coloana Infinitului – ANL Narciselor, cu stațiile: Dedeman – cap de linie, Victoria Mall (stație nouă), Liceul Sportiv, Blocul Turn, Gară, Comisariat, Complex Gârdu, Parc Coloana Infinitului, Parc Coloana Infinitului 2 (stație nouă), Cimitir (stație nouă), Trivoli, Magazin DP (stație nouă), ANL Narciselor – cap de linie.

Cel de-al doilea traseu va fi 9 Mai – Panduri, cu stațiile: 9 Mai – cap de linie, Liceul Sportiv, Blocul Turn, Gară, Statuie Tudor Vladimirescu, Piața Centrală, Școala Gimnazială Voievod Litovoi, Bariera strada Luncilor (stație nouă), Panduri 1 (stație nouă), Panduri 2 (stație nouă), Market RYK (stație nouă), Panduri 3 (stație nouă), Jiețe 1 (stație nouă), Jiețe 2 (stație nouă) – cap de linie Voinigești.

„Venim astfel în sprijinul cetățenilor din zonele străbătute de cele două trasee și punem la treabă noile troleibuze cu autonomie extinsă care pot circula și fără a fi cuplate pe rețeaua de contact” a precizat primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Scene teribile la Scoarța. Bătută cu pumnii în față de către soțul de 70 de ani

Postat acum

on

De către

În noaptea de 23 spre 24 aprilie 2024, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat, din comuna Scoarța, sat Lazuri, cu privire la faptul ca are un conflict cu soția sa.

Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că în urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, bărbatul în vârstă de 70 de ani, și-a lovit soția, în vârstă de 66 de ani, cu pumnii în zona feței și i-a distrus telefonul mobil.

În urma evaluării riscului, față de bărbatul în cauză, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit dosar penal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!