Connect with us

EVENIMENTE

Directorul Direcției pentru Protecția Copilului Gorj, în autoizolare!

Postat acum

on

Focarul de COVID-19 de la unul din centrele Direcției pentru Prtotecția Copilului Gorj l-a băgat în autoizolare pe directorul general al instituției, Laurențiu Diaconescu.

Cinci salariate ale Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap Tg-Jiu, instituţie aflată în subordinea DGASPC Gorj, au fost confirmate cu COVID-19 și se află internate deja în spital.

Soția directorului general al DGASPC, Claudia Diaconescu, este coordonator de specialitate al centrului și a intrat în contact cu salariatele confirmate cu COVID-19.

 

Claudiu Matei

Patru infirmiere și o educatoare de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap Tg-Jiu din cadrul DGASPC Gorj au fost confirmate cu COVID-19, în ultimele trei zile. Situația devine din ce în ce mai complicată, în contextul în care, toți salariații din acea tură au intrat în izolare preventive la locul de muncă, însă din 10 angajați au mai rămas șase, inclusive șeful centrului, restul fiind luați și internați în Spitalul Tg-Cărbunești. La Centrul pentru copilul cu handicap, de sâmbătă, a rămas o singură asistentă medicală care trebuie să le administreze tratament la cei 36 de copii internați.

Focarul de COVID de la  Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap a băgat-o în izolare la domiciliu și pe coordonatoarea de specialitate a acesteia, Claudia Diaconescu, soția directorului general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu, care începând de marți, 26 mai a.c., a fost nevoit să se autoizoleze și el la domiciliu.

Coordonatoarea centrului a intrat în contact cu o parte din personal în momentul în care i-a instruit pe angajați.

Focarul de COVID de la instituția aflată în subordinea DGASPC Gorj a apărut odată cu relaxarea generală din perioada stării de alertă, pentru că, pe timpul stării de urgență, angajații acesteia au stat în izolare preventivă la locul de muncă 14 zile, urmată de o perioadă de alte 14 zile de izolare preventivă la domiciliu. Chiar și după aceea, au fost impuse măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, de la măsurarea temperaturii la intrarea în tură, până la precauții generale prevăzute în Ordinul nr.3577 din 15 mai 2020, emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Muncii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A dat foc gospodăriei vecinilor

Postat acum

on

De către

Un tânăr din Aninoasa a ajuns în arestul poliției, după ce a dat foc gospodăriei vecinilor. „Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un tânăr de 26 de ani, din comuna Aninoasa, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că la data de 29 martie a.c., tânărul ar fi distrus prin incendiere un șopron folosit pentru a depozita fân cât și anexele de lângă acesta, aparținând unui bărbat de 59 de ani, din comuna Aninoasa”, a anunțat IPJ Gorj.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, cu propuneri legale.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 9°C
Vânt : 5km/h SE
Umiditate : 43%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 3
SunLuniMarți
8/4°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR