Connect with us

COMUNITATE

Dezastru în pădurile din Rânca

Postat acum

on

Pădurile din stațiunea montană Rânca sunt pline de gunoaie. Sau cel puțin așa a fost până sâmbătă. Voluntarii, care au participat la curățenia generală, au reușit să scoată saci plini cu deșeuri din păduri, chiar dacă vremea a fost parțial potrivnică.

„Cadrele didactice din toate școlile orașului s-au mobilizat exemplar, asemeni lor eleviii, salariații de la DGASPC, dar mai ales tinerii cabanieri din Rânca, coordonați de d-ra Dana Oniga, hotărâți să stea în calea celor care mai aruncă gunoaie.

O plăcere a fost să avem ca voluntari pe inspectorii școlari Marieta Pavel, Dănciulescu Adriana și Marius Staicu, tineri studenți din Timișoara și Craiova, părinți etc. La Rânca, voluntarii s-au bucurat de apă și un ceai cald oferit de cabanierii care doresc să trăiască într-un mediu curat. În urma unui sondaj făcut printre voluntari, s-au stabilit și cele mai vulnerabile zone de pe raza orașului Novaci, zone care vor fi monitorizate spontan de voluntari, după cum urmează:

– Pădurile din Rânca, mai ales zona Cabanei Ocolului, unde a fost descoperită chiar și o groapă de gunoi îngropată;

– Parcarea din vârful muntelui Plopul, golul montan din jur fiind invadat de deșeuri;

– Zona Podul de Sârmă din Novaci și pârâul Râma, motivul fiind lipsa de responsabilitate din partea localnicilor care aruncă gunoaie acolo, cu toate că masina primăriei ridică gunoiul de la poarta fiecăruia și a șoferilor de tir care parchează în zonă  și și aruncă mizeriile l întâmplare.

– Pădurea Statului, parcarea din curbă etc.

Voluntarii au hotărât să organizeze CAMPANIA INVIZIBILĂ, împotriva celor care aruncă gunoaie la tot pasul. Campania se va finaliza cu realizarea unei expoziții de fotografie.”, conform Primăriei Novaci.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR