Connect with us

COMUNITATE

Dezastru în pădurile din Rânca

Postat acum

on

0 Shares

Pădurile din stațiunea montană Rânca sunt pline de gunoaie. Sau cel puțin așa a fost până sâmbătă. Voluntarii, care au participat la curățenia generală, au reușit să scoată saci plini cu deșeuri din păduri, chiar dacă vremea a fost parțial potrivnică.

„Cadrele didactice din toate școlile orașului s-au mobilizat exemplar, asemeni lor eleviii, salariații de la DGASPC, dar mai ales tinerii cabanieri din Rânca, coordonați de d-ra Dana Oniga, hotărâți să stea în calea celor care mai aruncă gunoaie.

O plăcere a fost să avem ca voluntari pe inspectorii școlari Marieta Pavel, Dănciulescu Adriana și Marius Staicu, tineri studenți din Timișoara și Craiova, părinți etc. La Rânca, voluntarii s-au bucurat de apă și un ceai cald oferit de cabanierii care doresc să trăiască într-un mediu curat. În urma unui sondaj făcut printre voluntari, s-au stabilit și cele mai vulnerabile zone de pe raza orașului Novaci, zone care vor fi monitorizate spontan de voluntari, după cum urmează:

– Pădurile din Rânca, mai ales zona Cabanei Ocolului, unde a fost descoperită chiar și o groapă de gunoi îngropată;

– Parcarea din vârful muntelui Plopul, golul montan din jur fiind invadat de deșeuri;

– Zona Podul de Sârmă din Novaci și pârâul Râma, motivul fiind lipsa de responsabilitate din partea localnicilor care aruncă gunoaie acolo, cu toate că masina primăriei ridică gunoiul de la poarta fiecăruia și a șoferilor de tir care parchează în zonă  și și aruncă mizeriile l întâmplare.

– Pădurea Statului, parcarea din curbă etc.

Voluntarii au hotărât să organizeze CAMPANIA INVIZIBILĂ, împotriva celor care aruncă gunoaie la tot pasul. Campania se va finaliza cu realizarea unei expoziții de fotografie.”, conform Primăriei Novaci.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Sancțiuni de 153.000 de lei, aplicate de inspectorii ITM Gorj

Postat acum

on

De către

În perioada 12-16 februarie 2024 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au încheiat un număr total de 45 procese-verbale de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale în cuantum de 153.000 lei și trasate 123 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
De asemenea, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat, în perioada 06-16 februarie 2024, Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind autorizarea angajatorilor care desfășoară activități de fabricare, depozitare, păstrare, transport și comercializare, a articolelor pirotehnice și pentru verificarea modului de respectare, de către aceștia, a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă. În cadrul acestei campanii au fost încheiate 24 procese-verbale de control, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.500 lei.
Obiectivele campaniei au fost:
-identificarea și verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de fabricare, deținere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice, privind respectarea prevederilor legale în vigoare;
-eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
-creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea prevederilor legale în domeniile relaţii de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă;
-verificarea respectării de către agenții economici a tuturor condiţiilor de autorizare.
Romanescu George Octavian, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj: ,,Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj continuă să monitorizeze respectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă și în cel al relațiilor de muncă. Scopul tuturor acțiunilor de control este acela de creștere a gradului de conștientizare, atât a angajaților, cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării legislației muncii în privința muncii nedeclarate, subdeclarate și a accidentelor de muncă.”

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Nunta de aur, organizată și în acest an la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Nunta de aur va fi organizată și în acest an la Tărgu Jiu. Evenimentul este dedicat cuplurilor care au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie.

„Conform tradiției, organizăm și în acest an Nunta de Aur, un eveniment pe care îl dedicăm cuplurilor ce împlinesc 50 de ani de căsnicie. Ceremonia va avea loc în luna mai și invităm cuplurile care doresc să participe la ceremonie să depună o cerere la Centrul de Informare a Cetățenilor. De asemenea, vor fi necesare copii ale certificatului de căsătorie și ale actelor de identitate pentru că solicitanții trebuie să fie domiciliați în municipiul Târgu Jiu.

Vă felicităm pentru frumoasa aniversare și vă așteptăm cu drag!”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

O gorjeancă de 37 de ani din Suseni a decedat în Anglia! Tanța Păcuraru va fi adusă acasă

Postat acum

on

De către

Doi copii de 3 și 7 ani și un soț îndurerat a lăsat în urmă Tanța Păcuraru, gorjeanca de 37 de ani, în urma decesului survenit în Anglia. De altfel, mama celor doi copii se lupta de doi ani cu o boală nemiloasă, care, astăzi a învins-o, spre durerea celor care i-au fost acesteia alături.

Familia Păcuraru a plecat din Gorj urmare a problemelor financiare, dar ultimii doi ani în străinătate au fost un calvar.

Trupul neînsuflețit al Tanței Păcuraru va fi adus acasă pentru înhumare, spun apropiații familiei care transmit condoleanțe familiei îndoliate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!