Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

DEVASTATOR! Femeia ucisă pe trecerea de pietoni s-a fotografiat cu soțul său, cu doar câteva minute înainte de a muri!

Postat acum

on

 

Familia soților Bocea, spulberați, duminică, pe trecerea de pietoni din fața Consiliului Județean Gorj e devastată de durere, după tragicul eveniment rutier. Femeia de 57 de ani, care și-a pierdut viața, a fost înmormântată, marți, la Crasna, iar soțul său, internat în spital cu mai multe fracturi, și fiica acesteia sunt încă în stare de șoc.

Surse apropiate familiei spun că, mai mulți martori care au văzut accidentul și s-au arătat dispuși să depună mărturie în fața organelor judiciare au fost contactați de diverse persoane, dar și de avocatul șoferului care s-a urcat băut la volan și a produs nenorocirea, care le-au sugerat să se abțină de la declarații. Mai mult, susțin aceleași surse, chiar în timpul înmormântării, cei din familia femeii decedate, au fost abordați de către un individ, care le-a propus o negociere, cu banii pe masă, în sensul în care să ”lucreze” cu el pentru despăgubiri.

Dincolo de orice

… alte amănunte legate de ancheta penală sau de arestarea lui Iulius Cristinel Lupulescu, e drama prin care trece familia Bocea!

Cei doi soți, Mariana și Alexandru Gabriel, tocmai ce își luaseră ”La revedere!” de la fiica lor, ofițer de penitenciare, care-i vizitase acasă, la Tg-Jiu. La intrarea în Parcul Central, lângă podul Jiului, Mariana și-a văzut pentru ultima oară fiica. A fost ca o premoniție, cumva… Tânăra s-a întors de la mașină să-și sărute părinții și a plecat spre Dr.Tr. Severin, iar aceștia au mers să se plimbe în parc.

Pe insuliță, Mariana și Alexandru și-au făcut un selfie. Duminică, 20 martie 2022, la ora 12,47, cu doar câteva minute înainte de accident. E ultima fotografie a celor doi soți.

Când se apropia de Severin, fiica celor doi a fost sunată de la spital și i s-a spus că mama sa a murit, iar tatăl e grav rănit.

În durerile cumplite provocate de fracturile multiple, Alexandru a avut puterea să le roage pe asistente să aibă grijă de soția sa, neștiind că aceasta murise. Abia când și-a văzut fiica devastată de durere și-a dat seama că o pierduse pe Mariana pentru totdeauna.

Imaginea cu cei doi a fost găsită în telefonul femeii, noaptea, târziu, când cei din familie i-au recuperat lucrurile de la morgă.

Unica fiică a celor doi și-a condus mama pe ultimul drum, marți, la Crasna, alături de bărbatul cu care urmează să se căsătorească, pentru că tatăl său tocmai fusese supus unei noi intervenții chirurgicale.

Cu toții stabiliseră toate detaliile nunții care trebuia să aibă loc în septembrie…

Presiuni…

Mai mulți martori care se aflau, duminică la prânz, la o întrunire politică la Hotel Brâncuși și au asistat la fatidicul eveniment, au contactat jurnaliștii, dar și membri familiei Bocea, și au relatat că au fost contactați de un avocat, în urma comentariilor de pe facebook, în care-și arătau disponibilitatea de a depune mărturie, care le-a sugerat să se abțină de la comentarii și declarații.

”Tocmai am fost jignită de un avocat. Cica sunt tâmpită, că oamenii nu s-au asigurat”, a transmis una din zecile de persoane care au asistat la accident.

… și bani

 Și mai revoltător este că, tocmai în timpul înmormântării, un individ a mers să le propună celor din familia Bocea o sumă, în caz că ar avea nevoie pentru cheltuieli și să colaboreze, ulterior, pentru despăgubiri. ”A venit un tip, cu un Audi, să ne înțelegem contra unei sume. Nu știu care era scopul acestuia și nici nu ne-a interesat o astfel de discuție”, afirmă o sursă apropiată familiei.

Cei din familie au suspiciuni și cu privire la derularea anchetei, în contextul în care, la dosar au fost depuse doar imagini surprinse de camera de supraveghere de pe clădirea Consiliului Județean, obturate de copacii din fața imobilului, iar aceștia se întreabă de ce nu au fost solicitate și înregistrările camerelor de supraveghere ale Hotelului Brâncuși.

Sursele citate susțin că, Iulius Cristinel Lupulescu nu e tocmai un simplu funcționar angajat al DSVSA, ci se bucură de un anturaj cu oarecare influență. Totuși, acesta a fost arestat pentru 30 de zile, de către Judecătoria Tg-Jiu, la propunerea procurorilor, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Lupulescu avea o alcoolemie de 1,77mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat după arestare, Lupulescu a contestat măsura preventivă, iar judecătorii Tribunalului Gorj urmează să decidă dacă acesta rămâne în arest.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni trimiși în judecată de către DNA! Vezi ce fapte au comis!

Postat acum

on

De către

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la finele săptămânii trecute, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi gorjeni, persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii anticorupție au reținut că, în aprilie 2014, unul dintre inculpați, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistență comuna Prigoria, județul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată și a obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei.
Trebuie spus că, gorjeanul beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reținut în sarcina sa, în cursul urmăririi penale.

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,
– un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată în comunicatul DNA.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Gorj pe 30 iunie, iar cei doi gorjeni trimiși în judecată sunt Mihai Cotojman și Ion Bâzoc. Judecătorii vor decide cu privire la pedepsele aplicate și vor desființa înscrisurile falsificate.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Din șef de tură condamnat, simplu muncitor la SE Rovinari!

Postat acum

on

De către

Marius Turtoi a fost șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari dar a fost retrogradat de superiori. Asta și pentru că anul trecut a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere.

Fostul șef, acum simplu muncitor in termocentrală, a dat CEO în judecată. Asta chiar la finalul lunii trecute.

Motivul retrogradării ar fi legat de comportamentul neadecvat al lui Turtoi la adresa unui salariat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Berceanu de la USR a depus plângere la poliție pentru a opri funcționarea Carierei Roșia

Postat acum

on

De către

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, membru USR, a fost prezent astăzi la Cariera Roșia.

„Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicata. Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022. Dragoş Popescu tocmai a sesizat Garda Naţională de Mediu si așteptăm participarea autorităților. Împreună cu d-na avocata Cătălina Radulescu”, a transmis acesta de la fata locului.

Demersul lui Berceanu a stârnit nenumărate opinii negative în mediul online.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR