Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Detalii terifiante despre crima de la Baia de Fier! Cine erau tinerii care o însoțeau pe Denisa!

Postat acum

on

Filmul evenimentelor, în cazul crimei de la Baia de Fier, care a avut loc în urmă cu trei săptămâni, când Raimond Călin Căldăraru, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Bengești, a ucis-o, cu mai multe lovituri de cuțit, pe fosta sa iubită, Denisa Ionela Martin, o fată de 19 ani, din localitate, așa cum a fost descris de procurori, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a criminalului, este unul de-a dreptul șocant.

După ce au sunat de trei ori la 112 și au descris cele întâmplate, doi dintre tinerii care veniseră să-i sară în ajutor Denisei s-au speriat și au fugit. Fata a fost urcată de bancheta din spate a BMW-ului criminalului și transportată la Tg-Jiu, în curtea unei case a unor rude ale acestuia, aflată în apropierea Poliției Municipiului Tg-Jiu, unde a fost găsită decedată de polițiștii de la Ordine Publică.

Din declarațiile martorilor și a altor probe aflate la dosar, a reieșit că Denisa Ionela Martin a avut o relație amoroasă, timp de 11 luni, cu Raimond Călin Căldăraru, însă fata a decis să întrerupă orice legătură cu tânărul din cauza comportamentului agresiv al acestuia.

De altfel, pe 18 mai a.c., tânăra a depus plângere la Postul de Poliție Baia de Fier împotriva fostului iubit și le cerea polițiștilor să-l cerceteze penal, precizând că, după întreruperea relației cu acesta, la data de 7 mai, a fost contactată telefonic de Călin Raimond care i-a spus că o va urmări oriunde va merge. Știindu-i comportamentul tânăra s-a speriat și a mers la poliție, mai ales că același mesaj îi fusese transmis de fostul iubit și prin intermediul altor persoane.

Procurorii au stabilit…

că în noaptea de 14/15 iulie a.c., în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că, Denisa Ionela Martin, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, Raimond Căldăraru i-a urmărit pe cei doi în trafic, la volanul autoturismului său, un BMW, pe traseul Polovragi – Baia de Fier, încercând să-l determine pe tânărul aflat la volan să oprească, prin manevre de depăşire, semnale acustice şi luminoase, după cum este descris evenimentul de către procurori.

În jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, a refuzat să stea de vorbă cu tânărul care o însoțea pe fată și cu alt bărbat pe care acesta îl chemase în ajutor, în timp ce era urmărit, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului şoferului și s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla fat. Aceasta din urmă a ieșit din autoturismul în care se afla și a încercat să fugă către mașina cu care venise bărbatul chemat în ajutor. N-a mai apucat să urce în acel autoturism pentru că Raimond Călin Căldăraru a doborât-o la pământ, s-a poziţionat deasupra ei şi ”a ridicat braţul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, respectiv gât și torace, care au condus ulterior la decesul acesteia”, se arată în documentele aflate la dosarul de omor.

Trei apeluri la numărul de urgenţă 112…

au descris, în amănunt, crima: mai exact la orele 00.23, tânărul care o însoțea pe victimă a sesizat faptul că, în comuna Baia de Fier, sat Cernădia, are loc un conflict și a precizat că, un bărbat a coborât dintr-un autoturism marca BMW de culoare gri, fiind înarmat cu un cuţit şi se îndreaptă ameninţător spre o femeie.

După numai 3 minute, la orele 00.26, acelaşi tânăr a apelat, din nou, numărul de urgenţă 112 și a spus că femeia fusese înjunghiată. După alte 4 minute, la orele 00.30, o altă persoană a sunat, iarăși, la 112 și a relatat cele întâmplate, ba mai mult, a menționat că a încercat să urmărească autoturismul agresorului înarmat, care urcase victima în autoturism și plecase spre Tg-Jiu.

Anchetatorii spun însă că cei doi tineri s-au speriat și au fugit imediat după ce Denisa a fost înjunghiată.

Există speculații potrivit cărora atât ”G”, tânărul care o însoțea pe Denisa, cât și ”R.A”, cel pe care acesta l-a chemat în ajutor, ar fi polițiști.

La două străzi de Poliția Municipiului Tg-Jiu…

… a fost găsit autoturismul criminalului, în curtea casei unor rude. Pe bancheta din spate fata de numai 19 ani era deja decedată, când au ajuns polițiștii de la Ordine publică. Cel care le-a indicat adresa a fost chiar tatăl criminalului. Raimond Călin Căldăraru se află în arest și este acuzat de comiterea infracțiunilor de omor și lipsire de libertate.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Paranghelii, cu lăutari, la pensiunile primarului și fostului viceprimar! Medicii, în prima linie la sindrofiile interzise!

Postat acum

on

De către

În plină pandemie, când cazurile de Covid-19 sunt, din nou, aproape de un nou vârf, când toate petrecerile sunt interzise, comuna Stănești pare că e pe un alt tărâm. La pensiunea fostului viceprimar Dumitru Tănase Apostu era mare chef la care participau mai multe cadre medicale din Spitalul Tg-Jiu, fără nicio teamă de Omicron.

Și la pensiunea fiului primarului Constantin Bicheru petrecerea stătea să înceapă. Aproximativ 30 de autoturisme erau parcate în jurul clădirii, iar invitații așteptau vedeta serii să-i binedispună. La ce lume bună era în zonă, nu-i de mirare că pe acolo n-a călcat niciun picior de polițist, deși ”a reclamat cineva…”

 

În România, din 6 ianuarie a.c., este în vigoare Hotărârea Guvernului nr.34, pentru diminuarea impactului tipului de risc epidemiologic, care a impus, printre alte măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu virusul SARSCoV-2, interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea).

Sâmbătă seara, orele 20,00, în comuna Stănești, erau în plină desfășurare două paranghelii, la pensiunile potentaților zonei.

La ”Guest House”, care aparține familiei Apostu, Dumitru Tănase, fost viceprimar la Stănești, soția acestuia, asistent medical la Unitatea de Primiri Urgențe, erau parcate în curte șapte autoturisme ale unor cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu și altele urmau să sosească. Organizatoarea petrecerii, o doctoriță de la UPU, colegă și bună prietenă cu doamna Apostu.

Trebuie spus că, joi, șase angajați ai Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu (trei asistenți medicali, un îngrijitor curățenie și doi medici) erau infectați cu SARS CoV-2, iar vineri, conducerea unității a suspendat internările la Secția Medicală I din cauza unui focar de Covid-19, după ce un medic, doi asistenți și patru pacienți au fost testate pozitiv.

Potrivit unor informații, un cunoscut solist de muzică populară, apropiat al doctoriței, urma să sosească în jurul orelor 21,00, iar până atunci atmosfera a fost întreținută de un DJ. Gazdele erau atente la mașinile care staționau în apropiere, de teama unor controale, mai ales că, după spusele lor, ”reclamase cineva”.

Dar cum la câteva sute de metri depărtare, la pensiunea ”Axa Alex”, care aparține fiului primarului Bicheru, o altă paranghelie era în plină desfășurare, era puțin probabil să vină cineva în control. În jur de 30 de autoturisme erau parcate în curtea pensiunii și pe stradă, iar invitații la sindrofie așteptau o cunoscută vedetă populară să întrețină atmosfera.

Potrivit informării transmisă de Direcția de Sănătate Publică, sâmbătă, în Gorj, au fost confirmate 65 de noi cazuri de infectare cu SARS CoV-2.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Absurd! Golea le cere foștilor salariați ai CS Pandurii Lignitul să strângă cureaua

Postat acum

on

De către

Marin Golea, fostul administrator special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, destituit din funcție de membrii asociați, în prezent secretar general, remunerat, al clubului, vine, la început de an 2022, cu o propunere absolut absurdă către salariații creditori.

Mai exact, Golea, care și-a încasat printre primii banii de la club, le cere foștilor salariați, care nu au primit sumele consistente( mai exact nu au luat încă niciun leu de la club), să facă concesii în ce privește finanțele pe care urmează să le ia. Golea propune astfel că acești creditori să renunțe de bună voie la 25% din valoarea creanțelor salariale, iar restul de 65% din bani să-i primească abia la ieșirea clubului din insolvență( adică niciodată). Spunem asta pentru că insolvența este imposibilă deoarece clubul niciodată nu și-a respectat planul de reorganizare și chiar a acumulat noi datorii după insolvență.

Propunerea lui Golea s-a făcut în scris, în calitate de secretar general al clubului, fața de creditorii salariații. Cei în cauză sunt revoltați și vor cere falimentul clubului.

Marin Condescu a încasat, recent, de la club 711.005 lei și mai are de recuperat 160.000 de lei, suma în cauză fiind fără cei 858.000 de euro încă neîncasati de la masa credală.

Golea, în schimb, a încasat 30.000 de lei, Cojocaru- fost antrenor 25.000 de lei iar Floroiu, 5000 de lei.

Asta, în condițiile în care SC CRASDOM SRL care a asigurat masa pentru jucători, când nimeni nu mai dorea să le de-a mâncare la sportivi(știind că clubul e rău de plată), nu a recuperat nici în prezent debitele pentru masa servită. Totul, deoarece facturile firmei nu au fost înregistrate în contabilitate, lucru identificat de ANAF.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A pierdut procesul! Asistentă șefă din Spitalul Tg-Jiu, destituită dar… în funcție!

Postat acum

on

De către

E de noaptea minții ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu! Asistenta șefă de la Secția Psihiatrie, Simena Cucu, destituită de managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, în luna aprilie a anului trecut, după ce presa a dezvăluit că ținea dezinfectanții sub cheie, în timp ce 20 de pacienți și personal medical s-au infectat cu COVID-19, a contestat decizia conducerii și a revenit în funcție, după ce a câștigat concursul la care a participat singură, pentru că așa i-au aliniat astrele șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu și directorul medical  Mădălin Constantin Dinu. Tribunalul Gorj, însă, i-a respins contestația împotriva deciziei de destituire așa că, Simena Cucu e destituită, dar în funcție, până la o decizie definitive a instanței.

La finele anului trecut, la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical șef al Secției Psihiatrie din cadrul SJU s-a înscris fosta deținătoare a funcției, Simena Cucu, și cea care i-a luat locul, Alina Ninu.

Cum în tot spitalul se știa cine va ocupa posturile scoase la concurs, Alina Ninu nu s-a mai prezentat la niciuna din probe, în contextul în care tandemul Cîmpeanu – Dinu îi dăduseră asigurări fostei asistente șefe, destituită de Vienescu, că va reveni în funcție, lucru care s-a și întâmplat, în condițiile în care a rămas singură în cursă.

Simena Cucu fusese destituită după ce, în luna martie a anului trecut, 15 pacienți  din Secția Psihiatrie au fost transferați la alte spitale din țară, o asistentă medicală a ajuns în spital, iar un medic și alți doi salariați, în izolare la domiciliu, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV2, iar una din cauzele care au generat focarul de Covid-19, după cum a stabilit comisia de cercetare, a reprezentat-o lipsa dezinfectanților care erau ținuți sub cheie de asistenta șefă.

Simena Cucu a putut să se înscrie la concurs, după ce pe 26 octombrie, a contestat decizia de sancționare, numai că, săptămâna trecută, Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Decizia poate fi atacată cu apel, însă până la pronunțarea unei decizii definitive, asistenta șefă e tot destituită și, totuși în funcție.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR