Connect with us

EVENIMENTE

Despăgubiri pentru zonele afectate de inundații

Postat acum

on

Zonele afectate de inundațiile înregistrate în ultime zile vor primi despăgubiri de la Guvern. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a cerut primăriilor din județ să trimită bilanțul pagubelor făcute de ape. Situația va fi centralizată și va fi analizată de o comisie specializată. Sumele pentru despăgubiri vor fi alocate din fondul de intervenție, aflat la dispoziția Guvernului. „Încă de marți am avut discuții cu unele dintre primării, respectiv cu domnii primari ai localităților unde au fost înregistrate pagube semnificative, în special pe partea de infrastructură. În 24 de ore, dânșii vor face rapoartele operative, care vor ajunge atât în atenția noastră, cât și a Sistemului de Gospodărire a Apelor și ISU. Se va forma o comisie alcătuită din reprezentanți ai instituțiilor implicate. Vom da o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va finaliza cu un proiect de hotărâre de guvern, prin care se vor deconta, din fondul de intervenție al Guvernului, toate pagubele identificate”, a declarat prefectul Cosmin Pistol.

Din banii ce vor fi alocați de executiv, vor fi suportate cheltuielile pentru repararea infrastructurii afectate de inundații, mai spune reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Cu siguranță, vom încerca să despăgubim în totalitate pagubele produse în data de 5 ianuarie 2021. Din cunoștințele mele, sunt mai multe localități afectate, printre care comuna Runcu, pe Valea Sohodolului și Valea Suseniului, comuna Padeș, în zona Apa Neagră-Cloșani, zona Motru, dar și alte localități care necesită intervenții din partea Guvernului. Vorbim de poduri, podețe, drumuri județene afectate, precum drumul județean de pe Valea Sohodolului, drumul forestier asfaltat de pe Valea Suseniului, dar încă se inventariază pagubele”, a mai adăugat Pistol.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

ACUM. COD ROȘU de vijelii, în Vâlcea și Gorj

Postat acum

on

De către

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting, pentru județele Vâlcea și Gorj. „Valabil de la: 31-07-2021 ora 14:40 până la : 31-07-2021 ora 15:40. In zona: Județul Vâlcea: Perișani, Câineni, Boișoara, Racovița, Titești; Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m. Se vor semnala: averse torenţiale ce vor depăşi 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină”, se arată în comunicarea meteorologilor.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Cinci victime într-un grav accident la Urechești! Trei autoturisme implicate

Postat acum

on

De către

În acest moment, ISU Gorj intervine pentru gestionarea unei situații de urgentă generată de un accident rutier în satul Urechești, comuna Drăguțești, în care sunt implicate 3 autovehicule. La fata locului sunt 2 autospeciale de intervenție si o autospeciala SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu, precum si 4 ambulante SAJ GORJ. Sunt 5 victime conștiente si neincarcerate.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Restricții pe drumuri, duminică și luni, din cauza caniculei

Postat acum

on

De către

Canicula prelungește restricțiile de tonaj, pe 1 și 2 august. Camioanele și tirurile, cu masa mai mare de 7,5 tone nu au voie de mai circule, după prânz. „Duminică și luni, 01 – 02.08.2021, în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Suceava și Botoșani. Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie”, anunță reprezentanții de la Drumurile Naționale.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR