Connect with us

EVENIMENTE

Despăgubiri pentru zonele afectate de inundații

Postat acum

on

Zonele afectate de inundațiile înregistrate în ultime zile vor primi despăgubiri de la Guvern. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a cerut primăriilor din județ să trimită bilanțul pagubelor făcute de ape. Situația va fi centralizată și va fi analizată de o comisie specializată. Sumele pentru despăgubiri vor fi alocate din fondul de intervenție, aflat la dispoziția Guvernului. „Încă de marți am avut discuții cu unele dintre primării, respectiv cu domnii primari ai localităților unde au fost înregistrate pagube semnificative, în special pe partea de infrastructură. În 24 de ore, dânșii vor face rapoartele operative, care vor ajunge atât în atenția noastră, cât și a Sistemului de Gospodărire a Apelor și ISU. Se va forma o comisie alcătuită din reprezentanți ai instituțiilor implicate. Vom da o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va finaliza cu un proiect de hotărâre de guvern, prin care se vor deconta, din fondul de intervenție al Guvernului, toate pagubele identificate”, a declarat prefectul Cosmin Pistol.

Din banii ce vor fi alocați de executiv, vor fi suportate cheltuielile pentru repararea infrastructurii afectate de inundații, mai spune reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Cu siguranță, vom încerca să despăgubim în totalitate pagubele produse în data de 5 ianuarie 2021. Din cunoștințele mele, sunt mai multe localități afectate, printre care comuna Runcu, pe Valea Sohodolului și Valea Suseniului, comuna Padeș, în zona Apa Neagră-Cloșani, zona Motru, dar și alte localități care necesită intervenții din partea Guvernului. Vorbim de poduri, podețe, drumuri județene afectate, precum drumul județean de pe Valea Sohodolului, drumul forestier asfaltat de pe Valea Suseniului, dar încă se inventariază pagubele”, a mai adăugat Pistol.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A dat foc gospodăriei vecinilor

Postat acum

on

De către

Un tânăr din Aninoasa a ajuns în arestul poliției, după ce a dat foc gospodăriei vecinilor. „Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un tânăr de 26 de ani, din comuna Aninoasa, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că la data de 29 martie a.c., tânărul ar fi distrus prin incendiere un șopron folosit pentru a depozita fân cât și anexele de lângă acesta, aparținând unui bărbat de 59 de ani, din comuna Aninoasa”, a anunțat IPJ Gorj.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, cu propuneri legale.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 3°C
Vânt : 3km/h SW
Umiditate : 71%
Presiunea aerului: 1019.98mbar
Indexul UV: 1
SunLuniMarți
9/5°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR