Connect with us

COMUNITATE

Deputatul Miruță apreciază sprijinul comunității din Aninoasa pentru bătrânii cărora le-a luat foc casa

Postat acum

on

Drama familiei din Aninoasa care este sprijinită de un om cu suflet care a angrenat întreaga comunitate într-o acțiune umanitară de proporții l-a impresionat pe deputatul Radu Miruță, liderul USR Gorj.

Parlamentarul a scos în evidență necesitățile familiei defavorizate și necesarul de materiale necesare pentru că locuința celor doi bătrâni să poată fi funcțională. De asemenea, deputatul a subliniat faptul că icoanele din casa incendiată nu au ars și a transmis un reproș fața de autoritatea locală care nu a intervenit pentru susținerea acestei familii. „La Aninoasa, in prag de iarnă, casa familiei Jianu a fost nimicită de flăcări acum 2-3 săptămâni. Acolo locuiau o bătrână de 86 de ani și fiul său de 65 de ani cu probleme medicale. Tudora Petre este omul cu suflet mare care a crezut ce nimeni nu credea: ca se pot reconstrui macar acoperisul și o camera pana la Crăciun/Revelion. Este localnicul care a iesit din starea de confort inainte de sarbatorile de iarna, a indurat frigul, a luat mistria în mana și a reusit sa angreneze o parte din localnici astfel incat lucrurile incep sa capete contur. I s-au alaturat multi oameni cu suflet mare, insa nevoile sunt multe. Oamenii acestia extraordinari sunt exemple ca exista speranța, ca oamenii de buna credinta pot pune în miscare și realiza mai multe lucruri decat toate autoritatile la un loc”, a transmis parlamentarul USR.

Pentru ca familia careia i se reconstruieste locuinta sa scape de stat sub cerul liber, pentru ca oamenii care pana acum s-au straduit din rasputeri sa reconstruiasca ceea ce focul a distrus, mai este nevoie de:

– panou fotovoltaic;

– 12 bucati tabla pentru acoperis;

– 20 ml tabla pentru laterale acoperis (coltare);

– 8 bucati capriori lemn 10x10cm;

– 2 bucati grinzi lemn 12x12cm;

– 1 cutie suruburi pentru lemn;

– 20 saci de adeziv Polifix;

– 10 mp faianta;

– 4 saci adeziv faianta;

– teracota soba;

– 2 paturi;

– orice suma de bani pentru a mai fi platiti muncitorii care nu pot face zilnic voluntariat;

– mancare meseriasi;

– orice considerati ca este functional și poate fi util intr-o constructie noua.

Tudora Petre poate fi contactat la numarul de telefon 0763536835.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    22 decembrie 2021 at 09:19

    OARE MIRUTA A PARTICIPAT CU CEVA?NU CRED.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Acces limitat pe DN67C Rânca-Obârșia Lotrului

Postat acum

on

De către

Accesul pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00, din cauza condiţiilor meteo, a precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute, au informat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a SDN, decizia deschiderii mai târziu a tronsonului de drum a fost luată pentru ca utilajul echipat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant să poată parcurge tot traseul pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

„Din cauza condiţiilor meteo, precipitaţii şi temperaturi scăzute ce duc la apariţia poleiului pe timpul nopţii, SDN Târgu-Jiu a decis ca accesul pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, de pe DN 67C, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00. (…) Seara, accesul este permis până la ora 17,00, având în vedere că se întunecă mai devreme şi temperaturile scad pe timpul nopţii”, au transmis reprezentanţii SDN.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

12.000 de gorjeni ies în stradă. Vezi de ce!

Postat acum

on

De către

Aproximativ 12.000 de voluntari din județul Gorj s-au înscris la o acțiune de curățenie, ce se desfășoară în întreaga țară. Mâine, începând cu ora 9.00, în județul Gorj va avea loc acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, acțiune ce trebuia să aibă loc în data de 17 septembrie, însă, din cauza ploii, s-a amânat pentru sâmbătă, 24 septembrie. Anul trecut, voluntarii au adunat tone de gunoaie din păruri, de pe marginea apelor și a drumurilor din județ.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat de mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central din Târgu Jiu, cu ocazia Festivalului Luminii, duminică, în intervalul 17:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVI-a la nivel național și la cea de-a XI-a ediție la Târgu Jiu și este organizat de Cercetașii României. Timp de patru ore, se vor desfășura ateliere atractive pentru copii și adulți, iar de la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului.

Ideea „Festivalului Luminii“ a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR