Connect with us

POLITICĂ

Deputatul Manta: Justiția a făcut dreptate astăzi Complexului Energetic Oltenia!

Postat acum

on

Timp de circa 2 luni, activitatea de excavare în perimetrul carierei Roșia, cea mai mare carieră de lignit din România, a fost sistată, ca urmare a unei solicitări făcute de un ONG de mediu. Curtea de Apel București a decis azi, prin hotărâre definitivă, următoarele-”Respinge excepţia nulităţii recursurilor. Admite recursurile, casează Încheierea din data de 17.06.2022, şi, rejudecând, respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a executării deciziei de încadrare nr.11742/09.01.2020 şi a acordului de mediu nr. 8/2020. Definitivă. Pronunţată azi, 23.08.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.” „Exploatarea minieră de la Roșia are aproximativ 1.200 de salariați și asigură în jur de 10.000 de tone de cărbune, zilnic, necesare funcționării unui grup energetic al termocentralei de la Rovinari. Continuarea suspendării activității de exploatare ar fi dus la oprirea unui grup energetic al termocentralei Rovinari. În condițiile în care sistemul energetic din România se bazează într-un procent semnificativ, circa 20% pe CE Oltenia stau și mă întreb de ce atâta înverșunare pentru a periclita alimentarea cu lignit a termocentralei Rovinari… Și asta se întâmplă când, dacă ne uităm pe cifre, România consuma anul trecut doar 5% din consumul general al Europei la lignit, în timp ce țări precum Germania, Polonia sau Cehia înregistrau procente de 46%, 19% și 11%”, a precizat deputatul Claudiu Manta, salutând decizia instanței de judecată.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Un partid și-a stabilit candidatul pentru Primăria Târgu Jiu! Avocat pregătit pentru 2024

Postat acum

on

De către

Astăzi a avut loc, începând cu ora 13:00, ședința Biroului Permanent Județean al PER Filiala Gorj. În cadrul acesteia s-a supus la vot propunerea președintelui Miroiu Dan Dumitru de desemnare a candidatului pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu și cu unanimitate de voturi a fost desemnat în această calitate, Prim-Vicepreședintele filialei PER Gorj Fumureanu Ștefan Gelu.

A fost făcută o analiză obiectivă asupra evoluției reorganizării filialei și au fost luate decizii menite să îmbunătățească activitatea acesteia.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Prezență redusă: 6 din 36 de membri la ședința BPJ-ului PNL Gorj!

Postat acum

on

De către

Ședința întrunită astăzi la sediul PNL Gorj de către gruparea Vâlceanu a dat chix. Nici măcar semnatarii solicitării de întrunire a BPJ-ului nu au venit la partid, ci doar șase persoane se află la partid pentru întrunirea unde trebuia să se discute despre data alegerilor interne.

Surse din PNL Gorj susțin că fostul lider, Dan Vâlceanu, încearcă să mute ședință în on-line tot pentru a crește numărul de participanți.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Mandatul pesedistului Giorgi în CS-ul CEO, în pericol din cauza unei întrebări

Postat acum

on

De către

Gabriel Giorgi, susținut de PSD pentru un mandat pe perioadă determinată în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, a răbufnit pe Facebook.

Acesta a dat de înțeles că mandatul său în CS nu va fi prelungit deoarece o pus o întrebare care a deranjat ministrul Energiei.

„Ce ți se poate întâmpla dacă îl întrebi pe președintele directoratului din CEO ce măsuri adoptă pentru stoparea furturilor din carieră?Răspuns: Ministrul Energiei nu-ți mai prelungește mandatul din Consiliul de Supravegere al CEO pentru… impertinență!”, a transmis Giorgi pe pagina sa de Facebook.

Social democratul a postat fotografii relevante cu furturile repetate din companie.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR