Connect with us

Gorj Express Tv

Decorațiuni din lemn, realizate cu măiestrie de membrii unei familii din Alimpești

Postat acum

on

“Handmade din lemn cu drag” este denumirea sub care își fac publice decorațiunile, pe paginile de socializare, membrii familiei Ioncilă din Alimpești. De doi ani de zile, Mirela, Denisa și Ciprian dau viață lemnului, creând obiecte unice care au ajuns să împodobească case deosebite din mai multe colțuri ale țării.

Afacerea de familie a început prin realizarea unui interesant suport pentru creioane, ca apoi produsele create din mâinile dibace ale celor trei să fie tot mai diversificate.

Ciprian Ioncilă este de profesie mecanic auto, nu a făcut cursuri de tâmplărie, dar cu toate acestea a reușit să realizeze obiecte unicat atât pentru copii cât și pentru adulții care iubesc frumosul.

Deși a creat sute de decorațiuni din lemn și chiar două avioane pe care le-a amplasat pe proprietatea sa, visul artistului în lemn este de a realiza un tir de lemn la dimensiuni reale.

Soția lui Ciprian, Mirela, este croitoreasă, dar a învațat pirogravură singură ori preluând idei de pe internet. Lucrările sale sunt foarte apreciate nu numai în Gorj ci, în județe destul de îndepărtate din zona Maramureșului, Ardealului și a Moldovei.

Și fiica celor doi, Denisa, lucrează cot la cot cu părinții săi în micul atelier realizat de către aceștia în curtea locuinței lor din Sîrbești, comuna Alimpești. Denisa pictează, de altfel, cu mare acuratețe și maximă plăcere, obiectele din lemn pentru copii.

Membrii talentați ai familiei din Alimpești visează să realizeze în comună un parc verde în care să își expună lucrările prezente și viitoare. Parcul privat ar fi unicat, la fel ca și decorațiunile variate care ies din mâinile celor trei, banii obținuți din vânzarea produselor fiind reinvestiți în mica afacere. Din profit se achiziționează lemn dar și aparatura necesară în procesul de producție.

Afacerea “Handmade din lemn cu drag,, a fost realizată în 2018, dar, doar din aceasta locuința familiei Ioncilă, construită de mâinile celor doi soți, a fost ridicată și pusă în funcțiune.

Artiștii în lemn din Alimpești fac cinste comunei în care au preferat să se întoarcă și atunci când drumurile i-au purtat în străinătate pentru un loc de muncă.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

VIDEO: Un Rege, la muzeu!

Postat acum

on

De către

O expoziție omagială foto-documentară inedită, care conține inclusiv copii ale unor fotografii realizate de Regele Mihai I în județul Gorj sau cu acesta pe pământ gorjenesc, se află la dispoziția publicului, în incinta Muzeului Județean „Al.Ștefulescu” din Târgu Jiu.

De altfel, vizita regelui în Gorj a avut loc în 1938, conform fotografiilor document prezentate de organizatori. 

Evenimentul a avut loc cu sprijinul a trei asociații care au considerat că gorjenii merită sa vadă aceste fotografii iar expoziția dedicata Regelui Mihai I sa fie vernisată in Muzeul de Istorie al municipiului.

Evenimentul a fost deschis de către profesorul Andrei Popete Pătrașcu, președintele Asociației cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”.

La vernisaj a participat și deputatul Claudiu Manta, parlamentar PSD, și mai mulți profesori și pasionați de istorie.

Toți au fost surprinși de instantaneele prezentate, dar, mai ales de o replică a uniformei regelui.Aniversarea Centenarului nașterii Regelui Mihai I a mai fost marcată în acest mod, anul acesta, doar de un alt oraș din țară.

Expoziția „Regele Mihai I al României. Destinul lui Suveran” se mai află doar câteva zile la Muzeul Județean ,,Al. Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Echipa PER Gorj se consolidează!

Postat acum

on

De către

Biroul Executiv al Partidul Ecologist Român, filiala Gorj, condus de către președintele Dan Miroiu, s-a întrunit la finalul săptămânii trecute, pentru o analiză completă în cadrul organizației.

Invitați la întrunirea politică au fost și ex-deputatul Elvira Șarapatin dar și fostul director al SDN Târgu Jiu, Ion Tudor. Ședință a fost deschisă de către liderul organizației, care a adus în discuție și chestiuni organizatorice.

În cadrul ședinței a luat cuvântul și profesorul universitar Lucian Medar, prim-vicepreședinte PER Gorj.

Ion Tudor, invitat la acest eveniment, a subliniat importanța politicii creionate de către ecologiști, subliniind faptul că susține proiectele pro-mediu declanșate la nivelul județului Gorj.

Despre organizarea și întărirea PER Târgu Jiu a vorbit chiar liderul acestei filiale, Marius Bonculescu.

PER Gorj a făcut pași importanți în ce privește consolidarea partidului care a reunit persoane importante de profesii diferite la nivelul județului. Dan Miroiu, președintele PER a reușit să transmită corect mesajul ecologiștilor gorjeni câștigând încrederea a tot mai mulți cetăți și județului supărați că autoritățile nu dau importanța cuvenită mediului înconjurător.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video/ Premieră la Târgu Jiu: Paradă retro, pe roți!

Postat acum

on

De către

Municipiul Târgu Jiu a fost, recent, gazda unei retro parade inedite cu mașini vechi, majoritatea trecute de proprietari în rândul autoturismelor istorice și scoase la plimbare doar la astfel de evenimente.

În jur de 30 de autoturisme au fost astfel expuse în Piața Prefecturii din municipiu, o mare parte având numere de Gorj, altele fiind înmatriculate în Dolj, Hunedoara, Mehedinți și București.

Vedetele retro paradei au fost bătrânele Dacii, dar nostalgicii au privit galeș și spre fiabilele Oltcit-uri dar și spre un Renault 10 mic dar extrem de atractiv, care semăna cu un Trabant.

Mașina avea putini kilometri la bord și era încă funcțională.

Un alt colecționar s-a arătat încântat de paradă retro pe patru roți de la Târgu Jiu, asta mai ales că nu se cunoștea că numărul pasionaților de autoturisme vechi, din județ, este în creștere.

Organizatorul evenimentul s-a declarat mulțumit de felul cum s-au prezentat membrii clubului și pasionații de mașini istorice la retro parada de la Târgu Jiu și a anunțat că intenționează să organizeze două astfel de expoziții anual, în municipiu.

Retro Parada Toamnei, organizată în premiera la Târgu Jiu la final de octombrie a a avut loc urmare a implicării Retromobil Club România.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR