Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Date false la recensământul din Gorj! Primăriile își protejează astfel angajații

Postat acum

on

În mai multe localități din Gorj s-au oferit recenzorilor date false, interesul de a majora populația comunelor a fost unul gândit de primării. La un număr redus de populație, scad și posturile din UAT-uri. Funcționarii rămân pe posturi, cu un recensământ făcut din pix, iar salariile nu scad.

Șocant a fost când s-a făcut o comparație între cifrele de la recensământul din localitățile respective și datele de la Evidența Populației. O astfel de diferența s-a constatat în comuna Roșia de Amaradia.

„Am avut o populaţie de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani şi la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat şi noi cu echipa primăriei şi cu recenzorii. Avem peste 3.100 şi asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“, a menționat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

În comunele unde există astfel de probleme se vor face verificări anunță Direcția Județeană de Statistică.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat luni INS.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Gorjeancă, fost ofițer de penitenciare, vedetă pe o platformă on-line destinată adulților!

Postat acum

on

De către

După ce a activat vreme de câțiva ani la Penitenciarul Tg-Jiu, o tânără gorjeancă a ajuns director al unui penitenciar în Dolj, însă a fost nevoită să se pensioneze, în urma unor scandaluri de răsunet. Ulterior, gorjeanca s-a apucat să facă sport în mod intensiv și-a mărit bustul și a devenit vedetă pe o platformă online pentru adulți.

Cu un nou aspect fizic, tânăra și-a deschis un cont pe platforma OnlyFans, cu numele „Sexy Brunette”, unde a început să posteze, contra cost, filmări și fotografii în care apare în ipostaze indecente, potrivit Gândul.ro.

„Sunt singura fată de pe OnlyFans care oferă posibilitatea tuturor abonaților să interacționeze cu mine. Tot ce fac, fac cu drag și implicare”, se prezintă „Sexy Brunette”.

Contactată de jurnaliștii publicației menționate, fostul ofițer de penitenciare a confirmat fapul că „Sexy Brunette” este contul ei, dar a menționat că a recurs la această metodă deoarece este bolnavă și are nevoie de bani, mai ales că este mama a patru copii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Omu’ și locu’ la Primăria Bălești! Concursuri fără contracandidați, cu rezultat previzibil

Postat acum

on

De către

Trei posturi a scos la concurs de Primăria Bălești, toate pe perioada nedeterminată, la care s-au înscris exact trei candidați, câte unul pe fiecare post.

Evident că toți candidații și-au anonimizat numele, de parcă nici nu se cunoaște deja în comună ori în primărie cine va ocupa postul de asistent medical comunitar debutant, ori cine va lua postul de inspector la Serviciul Economic de la Taxe și Impozite Locale.

Se știe deja și cine va ocupa și postul de la Achiziții, deoarece în același stil s-au ocupat mai toate funcțiile scoase la concurs în primăria din Bălești. Rude, prieteni, apropiați, lipitori de afișe, aceasta este rețeta câștigătoare pentru o primărie al cărui primar blama, nu demult, practica identică a fostului primar Paicu. 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

EXCLUSIV! Iată LISTA celor 27 de lideri de sindicat care au încasat bani, ILEGAL, de la CEO! Compania i-a acționat în judecată!

Postat acum

on

De către

Complexul Energetic Oltenia a formulat, marți, 26 iulie a.c., acțiune împotriva a 27 de persoane, actuali sau foști angajați ai companiei, majoritatea în posturi de inspectori sociali, pentru recuperarea unor sume încasate nelegal de către acestea. Potrivit unui raport de inspecție întocmit de inspectorii Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Craiova sumele reprezentând salarii ale inspectorilor sociali, pe o perioadă de patru ani, în care aceștia au încasat venituri și de la organizațiile sindicale, au fost încasate ilegal, iar banii trebuie să se întoarcă la bugetul companiei.

Aproape toți liderii sindicatelor din CEO care au fost angajați, în același timp, ca inspectori sociali ai companiei și au încasat, pe lângă salariu și indemnizație de la organizațiile sindicale, au fost chemați în judecată de către companie, care a formulat o acțiune în răspundere patrimonială față de aceștia.

Procesul a fost înregistrat, marți, pe portalul Tribulalului Gorj, iar ”pârâții” sunt Eugen Iovan, președintele Sindicatului ”Energia” Turceni, Constantin Mitrescu, șeful Sindicatului ”Energia” Rovinari, Adrian Marciuc, președintele SME Jilț, cei trei figurând și cu cele mai mari sume pe care trebuie să le returneze companiei.

Lista e completată de Marius Predescu, Grigore Vîrțan, Aurelian Constantinescu, Francisc Novabilschi, Constantin Badea, Grigore Bălu, Vasile Cocoranu, Roxana Brăiloiu, Marilena Brîndușoiu, Doru Crăete, Sabin Dănescu, Dumitru Alin Etăgan, Marin Golea, Cristian Lădaru, Petre Mămăligă, Ion Mișcodan, Constantin Pescaru, Marius Stolojanu, Cătălin Felix Țîrcă, Emanoil Tomescu, Marius Ursu, Gelă Ionescu, Dana Ancuța și Eugenia Pârvulescu.

Inspectorii ANAF au constatat că, inspectorii sociali angajați ai CEO, au primit, în perioada 2017 – 2021, pe lângă salariul de 7.250 de lei, lunar, de la companie și indemnizații de la organizațiile sindicale, iar sumele pe care aceștia le au de returnat se situează între câteva mii de lei și ajung, în câteva cazuri și la 200.000 de lei.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR