Connect with us

SĂNĂTATE

Cum răspunde SJU Târgu Jiu la sesizarea Dr.Soare vizavi de lipsa examinărilor ecografice în urgență, începând de mâine

Postat acum

on

0 Shares

Doctorul chirurg Soare a avertizat, ieri, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu că lipsa examinărilor ecografice în urgență dar și a examinărilor radiologice, ce ar urma să fie făcute „la distanță”, vor afecta calitatea actului medical la SJU.

„Sunteți zdraveni la cap?!”

„Acum ceva timp, am auzit pe cineva spunând că SJU Târgu Jiu este la fel de periculos atât pentru pacienți cât și pentru doctori. Am fost extrem de indignat știind cât de mult se muncește în acest spital și mai ales în ce condiții dificile( care ni se tot spune ca sunt temporare). Ieri am înțeles cât de mult adevăr este în ceea ce am auzit atunci. Ieri am aflat ca începând de duminică, spitalul nu va mai asigura examinări echografice la pacienții prezentați în urgență, iar investigațiile radiologice vor fi efectuate la distanță …( adică fără medic radiolog de garda în spital). Asta este într-adevăr o situație periculoasă, atât pentru pacient cât și pentru medicul de garda( chirurg de exemplu)”, avertizează doctorul Claudiu Gabriel Soare.

Chirurgul readuce în atenție cazul cu gravida de la Tismana, pe fondul acestei situații ieșite din comun. „Oare cei care au luat această decizie realizează că se joacă cu viața pacienților. Asta în condițiile în care sunt medici radiologi care fac decât două gărzi pe lună, pentru a putea jongla între mai multe cabinete private. Puteți dormi liniștiți?- voi ăștia care prin deciziile proaste și total imorale și neprincipiale ați adus spitalul in această situație deplorabilă. Acum o lună în urmă ați sancționat un coleg pentru că nu a făcut o ecografie unei paciente cu eventrație în urgență iar acum ați anulat aceasta investigație în urgență din spital. Pai când ați fost corecți, atunci sau acum? Sunteți zdraveni la cap? Am fost astăzi să discut cu domniile lor: manager-concediu; director medical-concediu; jurist-concediu; purtător de cuvant-concediu. Cine rezolva problemele spitalului astăzi? Oare CJ știe situația asta, oare o acceptă? La acest moment spitalul este divizat in doua categorii de oameni: cei care sunt mutați în secții sau compartimente cu sporuri mari, cei care au voie să facă câte gărzi vor și când vor, cei care au venit in spital după ce au fost anunțați pe rețelele de socializare ca vor participa la concurs și îl vor câștiga, cei care pot sa stea in concedii fără plata și libere după bunul plac, etc dar și cei care nu au nici un drept decât obligații: să muncească și să tacă, să ducă spitalul în spate pentru a putea conducerea să ia decizii după bunul plac fără să fie răspunzători. Am ales încă o dată să nu tac  pentru ca știu că de populația județului nu le pasă dar le pasă când oamenii află, și asta îi sperie(cât de cât)”, a completat medicul.

SJU Târgu Jiu: Medicii din UPU vor efectua ecografii abdominale!

Biroul de presă al SJU Târgu Jiu a răspuns celor postate de doctorul Soare astfel:

„Referitor la postarea din mediul online a domnului doctor Soare, menționăm că în cursul zilei 19.11.2023, când la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din Spitalul Tudor Vladimirescu va fi gardă de teleradiologie, medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cu competențe în ecografie, vor efectua ecografii abdominale pacienților care vor necesita această investigație. De asemenea, pacienții vor putea beneficia, dacă va fi nevoie, și de investigații CT, investigație imagistică superioară ecografiei. Pe această cale, asigurăm pacienții de calitatea serviciilor medicale oferite de medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și de specialiștii în Radiologie și imagistică medicală”.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SĂNĂTATE

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a angajat medic specialist pe genetică medicală

Postat acum

on

De către

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a organizat concurs pentru angajarea unui medic specialist pentru cabinetul de genetică medicală. Medicul care a promovat concursul a obținut aproape 60 de puncte, după proba scrisă și după cea practică.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Doctor specialist Psihiatrie Pediatrică: Un nou specialist se alătură echipei medicale din cadrul SJU Târgu-Jiu!

Postat acum

on

De către

Începând de astăzi, 15 iulie 2024, un nou medic specialist s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Este vorba despre doctor Florin Codău, medic specialist în Psihiatrie Pediatrică, care va desfășura activitate de luni până vineri, în Cabinetul de Neuro-Psihiatrie Infantilă din cadrul Ambulatoriului Integrat.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, generația 2013-2018, domnul doctor Codău a urmat rezidențiatul în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. DR. Alexandru Obregia” București, fiind un medic dedicat complet pacienților săi, oferind o atenție deosebită fiecărui caz în parte. O perioadă a activat și în mediul privat, în municipiul Craiova.

Este o persoană comunicativă care manifestă spirit de echipă, calități dobândite de-a lungul anilor, în urma participării la activități de voluntariat, workshop-uri și congrese medicale.

Abordarea sa empatică și abilitățile sale îl ajută să ofere cele mai bune soluții de tratament, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Experiența acumulată și profesionalismul său îl recomandă ca un medic de încredere.

„Sunt bucuros să încep activitatea în Cabinetul de Neuro-Psihiatrie Infantilă. Sunt medic specialist în Psihiatrie Pediatrică și mi-am făcut pregătirea în București, alături de cei mai buni profeșioniști din acest domeniu care m-au ghidat cu grijă pentru viața de medic specialist. Consider că sunt un om corect, perseverent, care se adaptează cu ușurință schimbărilor și îmi doresc să ajut copiii și familiile care trec prin momente grele”, a afirmat medicul Florin Codău.

 

Programările la Cabinetul de Neuro-Psihiatrie Infantilă se fac la Registratura Ambulatoriului Integrat sau la numărul de telefon 0741.151.346.

Programul doctor Florin Codău va fi următorul: luni -în intervalul orar 13:00-20:00, miercuri- în intervalul orar 12:00-19:00, iar marți, joi și vineri în intervalul orar 08:00-15:00.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Locuitorii din șapte localități din Gorj pot beneficia de servicii medicale gratuite

Postat acum

on

De către

Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj anunță lansarea proiectului GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA, o inițiativă amplă dedicată depistarii precoce a cancerului și a îmbunătățirii accesului la servicii medicale de calitate pentru locuitorii din județul Gorj.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a cinci luni, de la 1 Iulie la 30 Noiembrie, și va fi cofinanțat din fondurile bugetului judetului Gorj pe anul 2024.

,,GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA se bazează pe succesul înregistrat de o inițiativă similară derulată în 2023. Deși de o amploare mai mică, proiectul din anul precedent a demonstrat un impact semnificativ în comunitățile vizate.

Colaborare eficientă și rezultate remarcabile:

Proiectul din 2023 a reunit cu succes autoritățile locale, medicii de familie din localitățile vizate și o echipă de medici specialiști dedicați. Această colaborare strânsă a permis oferirea de informații și consultații medicale esențiale unui număr semnificativ de locuitori.

Un nou capitol cu o amploare sporită:

Proiectul din 2024 vine să ducă mai departe moștenirea succesului din anul precedent. Amplificând aria de acoperire și extinzând gama de servicii oferite în vederea prevenirii și depistării precoce a cancerului, ne propunem să contribuim semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Gorj.

Ce oferim:

Proiectul GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA va viza șapte localități din județ: Pades, Glogova, Alimpesti, Cruset, Berlești, Danciulești și Sărmănești. Prin intermediul proiectului, ne propunem să oferim o gamă largă de servicii medicale gratuite locuitorilor din aceste zone, incluzând:

  • Analize de sânge: Vom realiza analize de sânge pentru pacienții asigurați, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, dar și pentru cei neasigurați.
  • Ecografii de sân: Vom efectua ecografii de sân gratuite, fără a fi necesară o trimitere de la medic. Vom deplasa un ecograf mobil în localitățile vizate pentru a facilita accesul pacientelor.
  • Consult pneumologic și spirometrie: Medicii noștri specialiști în pneumologie vor oferi consultații gratuite și vor realiza spirometrii pentru a depista eventuale afecțiuni pulmonare.
  • Sprijin pentru consultații de specialitate: Vom facilita accesul pacienților la consultații de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Vom oferi sprijin în demersurile necesare pentru programarea și efectuarea investigațiilor suplimentare, acolo unde este cazul.Pentru mai multe informații despre proiectul GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40 722 859 514″, au comunicat reprezentanții ABC Gorj.
Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!