Connect with us

COMUNITATE

Corpul de Control al Prefectului: Concursul pentru sef Serviciu Achiziții Publice la SJA Gorj se impune a fi suspendat

Postat acum

on

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj ar trebui sa suspende concursul pentru ocuparea postului de șef Serviciu Achiziții Publice, organizat în cadrul instituției. Cel puțin asta este concluzia Corpului de Control al prefectului de Gorj care a efectuat o verificare, recent, la SJA, pentru acest aspect. 

Activitatea instituțiilor trebuie să se desfășoare cu respectarea legislației, iar cei care doresc să acceadă în posturi de conducerea sau să se angajeze să beneficieze de un tratament egal, a transmis prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Corpul de Control al Prefectului a efectuat o verificare a modului de organizare a concursului pentru ocuparea postului vacant de șef serviciu achiziții publice la Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

,,În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că înființarea postului de șef serviciu în cadrul Serviciului aprovizionare, achiziții publice, transport, administrativ, pază, protecția muncii, PSI, evidența militară, apărare civilă a fost stabilită prin hotărâri ale Comitetului Director al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Corpul de Control al Prefectului a concluzionat că schimbările în statul de funcții al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj ar fi trebuit realizate prin ordin al Ministrului Sănătății. De asemenea, reprezentanții Prefecturii Gorj au mai stabilit că Fișa postului vacant de șef serviciu nu acoperă întreaga sferă a atribuțiilor serviciului stabilită prin Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. O altă problemă identificată a fost că stabilirea condițiilor specifice de ocupare a postului de șef serviciu (studii de specialitate doar în domeniul economic și cursuri/programe de specializare în doar două domenii, respectiv management și achiziții) nu are la bază o fundamentare adecvată cu privire la atribuțiile serviciului, aducându-se atingere Codului de etică și integritate al personalului S.J.A Gorj”, a subliniat reprezentatul Guvernului in teritoriu.

Recomandarea Corpului de Control al Prefecturii Gorj a fost astfel ca managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj să dispună suspendarea concursului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Doi elevi din Gorj au luat aurul la Concursul Național de Matematică

Postat acum

on

De către

Festivitatea de premiere a Concursului Național de Matematică ,,Adolf Haimovici”, de la Iași, ediția XXIV, a avut loc astazi. Delegația județului Gorj a fost alcătuită din elevul Prudescu Sergiu Constantin, de la Colegiul Economic Virgil Madgearu-clasa a X-a și eleva Rușeț Alina, de la Liceul Tehnologic Motru, clasa a XI-a, însoțiți de profesorul Rușeț Nicolae. Premiile obținute sunt: Prudescu Sergiu Constantin-Locul 1, medalie de aur și Rușeț Alina-Locul 1, medalie de aur.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Accident pe Calea Severinului

Postat acum

on

De către

Tamponare pe Calea Severinului în Târgu Jiu. Un autoturism Opel a fost avariat după ce ar fi întors pe linia continuă. Două mașini au suferit pagube.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Procesiune religioasă cu 200 de preoți

Postat acum

on

De către

200 de preoți vor participa astăzi la procesiunea dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu Jiu, Sfinții Împărați Constantin și Elena. Unii dintre aceștia vor veni însoțiți de credincioși din parohiile dumnealor.
„Evenimentul are loc în această seară, debutând la ora 19:00, cu slujba religioasă. De la ora 21:00, procesiunea va porni pe traseul obișnuit, de la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, către Parcul Municipal, Primăria Târgu Jiu și Piața Prefecturii.
Vă așteptăm să ne fiți alături la acest eveniment spiritual, apreciat de mii de credincioși târgujieni”, au anunțat reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR