Connect with us

COMUNITATE

Consilierul USR Bălești cere reducerea cotei de impozitare!

Postat acum

on

În urma solicitărilor venite din partea unor antreprenori din Bălești, alesul USR, Florin Papuc, propune administrației locale extinderea reducerii impozitului pe clădiri acordate în baza OUG 181/2020.

„Ne referim la acordarea reducerii cu până la 50% a impozitului și pentru agenții care dețin Certificate pentru situații de urgență, ca urmare a întreruperii parțiale a activității”, transmite alesul USR.

În prezent, activitatea multor firme, este afectată de restricțiile impuse pentru combaterea epidemiei de Covid19. O măsură necesară pentru susținerea acestora este acordarea unor facilități de natură fiscală. „Scopul este de a preveni încetarea activității și efectele ei nedorite: pierderea de locuri de muncă și șomaj, neplata unor taxe și impozite, blocaje financiare prin neplata datoriilor la furnizori. Legislația națională acordă această posibilitate, prin OUG 181/2020. Conform prevederilor de la articolul 15, autoritățile locale au posibilitatea de a acorda o reducere de până la 50% a impozitului anual pe clădiri nerezidențiale folosite pentru activitatea economică, dacă proprietarii sau utilizatorii acestora au fost obligați să își întrerupă total sau parțial activitatea economică”, a subliniat alesul local.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Pieton lovit de un autoturism la Iași de Gorj

Postat acum

on

De către

Accident rutier cu victimă, pe raza comunei Drăguțești. Ar fi vorba despre un pieton, lovit de un autoturism, potrivit martorilor. Circulația este îngreunată în zonă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Video: Femeie rănită ușor, în urma accidentului de pe Calea București

Postat acum

on

De către

Accidentul de pe Calea București, petrecut în urmă cu scurt timp, este cu victimă.

Este vorba despre o femeie rănită ușor. Aceasta a fost transportată la spital cu o ambulanță. Doua autoturisme sunt lovite, suferind pagube materiale ușoare.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Focar de infecție, într-un bloc din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Proprietarii unui bloc de locuințe au sesizat Primăria Municipiului Târgu Jiu în legătură cu disconfortul creat într-un apartament din blocul respectiv, prin acumularea unor cantități mari de deșeuri, fapt ce a generat prezența rozătoarelor și a gândacilor care au invadat scara blocului și apartamentele învecinate.

În acel apartament locuiește o persoană în vârstă de 75 de ani, care obișnuiește să aducă în apartament tot felul de deșeuri, creându-se astfel un focar de infecție pentru toate persoanele care locuiesc în condominiu.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului s-au deplasat la fața locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă și având în vedere problemele de sănătate ale persoanei în cauză, cât și aspectele de ordin social, în temeiul prevederilor O.G. nr. 21 din 2002 privind gospodărirea localităților urbane a fost obținut acordul proprietarului imobilului pentru efectuarea acțiunilor de curățare și igienizare de către autoritatea administrației publice locale.

În data de 04.07.2022, lucrătorii din cadrul S.C. EDILITARA PUBLIC S.A. au intervenit pentru eradicarea focarului de infecție, prin evacuarea deșeurilor din locuință și salubrizarea acesteia.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR