Connect with us

EDUCAȚIE

Consilierul aflat în conflict cu principalul candidat la postul de director al Liceului Bustuchin, înlocuit din comisie

Postat acum

on

La cererea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Consiliul Local Bustuchin s-a întrunit ieri în ședință extraordinară, pentru a înlocui, din comisia de concurs pentru postul de director al liceului din localitate, un ales.

Practic, IȘJ Gorj, prin semnătura inspectorului general școlar Dana Constantinescu, a cerut CL Bustuchin să îl înlocuiască din comisie pe consilierul Scrădeanu Cristian, care era în conflict, evident, cu unul dintre candidați. Proba de interviu va avea loc chiar astăzi

 

Mai precis, cu actualul director al liceului, profesor nedorit pe funcție de către șeful administrației locale.

CL Bustuchin s-a întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară, dar, ar fi înlocuit „tusa, cu jungiul” în acest organism, dă de înțeles consilierul PNL, Cornel Liviu Pătrulescu, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi, 23 noiembrie 2021, Consiliul Local Bustuchin a fost convocat în ședință extraordinară de îndată pentru înlocuirea reprezentantului acestei instituții, la interviul pentru ocuparea funcției de director al liceului tehnologic din localitate. Deoarece consilierul Scrădeanu Claudiu este în conflict cu candidatul la funcția de director, profesorul Spiridon Vasile, folosind în ședințele de consiliu de administrație ale liceului un ton răstit și expresii neadecvate, s-a solicitat, conform metodologiei, înlocuirea acestuia. În urma ședinței acesta a fost înlocuit cu Hălîgă Valerian, 8 voturi pentru(ProRomânia, PMP, USR), 4 împotrivă, un vot nul. A fost singura propunere, domnii Popa Virgil și Lupulescu D. refuzând să fie nominalizați. Vă las pe dumneavoastră să analizați capacitatea, cunoștințele, probitatea profesională și morală a consilierului Hălîgă de a examina și nota pe directorul Spiridon Vasile. Am postat atât pagina cu site-ul oficial al primăriei (în chineză) și documente întocmite pentru această ședință”, transmite consilierul liberal, demonstrând că nu poți accesa site-ul primăriei sa afli informații despre noul component al comisiei.

Consilier Pătrulescu promite că va reveni cu informații după proba de astăzi.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Noi reguli, de luni, pentru școli. Când se trece în online

Postat acum

on

De către

Școlile și grădinițele vor începe semestrul al doilea, de luni, cu noi reguli, în privința prezența fizică. Măsurile de protecție în cazul pandemiei au fost schimbate, iar conform acestora, unitățile de învățământ trec în olnine în funcție de gradul de ocupare a paturilor de spital, din secțiile Covid-19. Anunțul a fost făcut azi, de ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost prezent și ministrul Sănătății.  O clasă de elevi sau grupă de grădiniță trece online, când se confirmă trei cazuri de Covid, într-un interval de șapte zile. Suspendarea orelor se face pentru 10 zile.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Huică: Salariații din învățământ au reluat protestele!

Postat acum

on

De către

Președintele USLI Gorj, Constantin Huică, a anunțat că sindicaliștii au reluat protestele, momentan la nivel de capitală.

Vizate sunt sediile principalelor partide politice.

Asta deoarece se consideră că actualul Guvern desconsideră salariații din învățământ.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se închid din nou școlile și grădinițele

Postat acum

on

De către

Ministrul Educaţiei  a anunțat, azi, că şcolile intră în online, dacă rata de vaccinare a personalului este sub 60% și incidenţa infectărilor cu Covid în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie. „Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare, şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu, în această după amiază, într-o conferinţă de presă.

Aceeași măsură se aplică și grădinițelor, a mai spus ministrul Educației.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR