Connect with us

EDUCAȚIE

Consilierul aflat în conflict cu principalul candidat la postul de director al Liceului Bustuchin, înlocuit din comisie

Postat acum

on

La cererea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Consiliul Local Bustuchin s-a întrunit ieri în ședință extraordinară, pentru a înlocui, din comisia de concurs pentru postul de director al liceului din localitate, un ales.

Practic, IȘJ Gorj, prin semnătura inspectorului general școlar Dana Constantinescu, a cerut CL Bustuchin să îl înlocuiască din comisie pe consilierul Scrădeanu Cristian, care era în conflict, evident, cu unul dintre candidați. Proba de interviu va avea loc chiar astăzi

 

Mai precis, cu actualul director al liceului, profesor nedorit pe funcție de către șeful administrației locale.

CL Bustuchin s-a întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară, dar, ar fi înlocuit „tusa, cu jungiul” în acest organism, dă de înțeles consilierul PNL, Cornel Liviu Pătrulescu, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi, 23 noiembrie 2021, Consiliul Local Bustuchin a fost convocat în ședință extraordinară de îndată pentru înlocuirea reprezentantului acestei instituții, la interviul pentru ocuparea funcției de director al liceului tehnologic din localitate. Deoarece consilierul Scrădeanu Claudiu este în conflict cu candidatul la funcția de director, profesorul Spiridon Vasile, folosind în ședințele de consiliu de administrație ale liceului un ton răstit și expresii neadecvate, s-a solicitat, conform metodologiei, înlocuirea acestuia. În urma ședinței acesta a fost înlocuit cu Hălîgă Valerian, 8 voturi pentru(ProRomânia, PMP, USR), 4 împotrivă, un vot nul. A fost singura propunere, domnii Popa Virgil și Lupulescu D. refuzând să fie nominalizați. Vă las pe dumneavoastră să analizați capacitatea, cunoștințele, probitatea profesională și morală a consilierului Hălîgă de a examina și nota pe directorul Spiridon Vasile. Am postat atât pagina cu site-ul oficial al primăriei (în chineză) și documente întocmite pentru această ședință”, transmite consilierul liberal, demonstrând că nu poți accesa site-ul primăriei sa afli informații despre noul component al comisiei.

Consilier Pătrulescu promite că va reveni cu informații după proba de astăzi.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Profesorul de matematica Paralescu, numit inspector școlar general adjunct

Postat acum

on

De către

Iustin Paralescu de la PNL este noul inspector școlar general adjunct. Postul era vacant de la plecarea din funcție a fostului ocupant, susținut de USR. Acesta face echipă cu profesoara de istorie Marcela Mrejeru de la PSD. IȘJ este condus de Mrejeru din luna iulie a acestui an.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Gorj: Cea mai mare notă la titularizare este 9,90! La disciplina Religie

Postat acum

on

De către

În cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Gorj, înaintea contestațiilor, s-a înregistrat următoarea situație statistică: au fost evaluate 316 lucrări, 77 de candidați obținând note sub 5, 104 candidați având note între 5 și 6,99, 135 de candidați obținând note peste 7.00.

Înainte de depunerea contestațiilor, cea mai mare notă obținută (9.90) este la disciplina Religie.

Eventualele contestații se depun astăzi, până la ora 21.00, și mâine, până la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Stradivarius se aude la Hobița

Postat acum

on

De către

Hobița este locul special al Gorjului, unde astăzi va poposi marele violonist Alexandru Tomescu și celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu!

Comuna Peștișani continuă seria evenimentelor culturale importante cu un recital de excepție. Pentru prima dată, #acasălaBrâncuși, în curtea Casei Muzeu „Constantin Brâncuși” din Hobița se vor auzi sunetele excepționale ale viorii Stadivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, categoria tezaur. Vioara face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele 10 Stradivarius funcționale din lume. Această vioară datată 1702 a fost declarată de experți germani una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.

Recitalul de la Hobița este organizat cu sprijinul Asociației pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) și Clubul Rotary Tg Jiu.

„Alexandru Tomescu ne face onoarea de a interpreta câteva acorduri magice chiar în tinda Casei Muzeu „Constantin Brâncuși”, ca o avanpremieră la spectacolul din 2023. Recitalul va începe la ora 18.00.Acest eveniment are loc la circa o lună de zile de la festivalul de artă Film în Sat inițiat de actorul Cuzin Toma în Peștișani și la două săptămâni după festivalul RomânIA Autentică ce s-a desfășurat simultan la Hobița-Iași-Paris. În acest moment sunt demarate demersurile pentru ca satul Hobița să fie inclus anul viitor în Turneul Internațional Stradivarius, a XVI-a ediție”, anunță autoritatea locală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR