Connect with us

ACTUALITATE

Conferința Națională „Fii o voce, nu o victimă”, un real succes

Postat acum

on

0 Shares

Conferința Națională „Fii o voce, nu o victimă”, organizată de către OFSD Gorj, în luna octombrie 2023, la Târgu Jiu, a avut un impact semnificativ,  iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, la sfârșitul anului trecut a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 1160, prin care, persoanele aflate în situații vulnerabile și care au cu adevărat nevoie de sprijin vor beneficia de locuințe sociale.

„La această importantă dezbatere, la care au participat doamna ministru Natalia Intotero, echipa PSD Gorj, doamne secretar de stat, precum și numeroase doamne parlamentar din 12 județe ale țării, s-a abordat o temă extrem de sensibilă – violența domestică.

Rezultatele nu au întârziat să apară și, la sfărșitul anului trecut, a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 1160 din 23 noiembrie 2023.

Această hotărăre deschide calea pentru ca victimele violenței domestice sa aibă acces la locuințe sociale.

Prin intermediul acestei măsuri, consiliile locale pot repartiza spații locative pentru persoanele aflate în situații vulnerabile și care au cu adevărat nevoie de sprijin.

Mă bucur enorm că acțiunile întreprinse de noi au contribuit la implementarea unei măsuri concrete și eficiente pentru sprijinirea victimelor violenței domestice, și susținute de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Acest pas important în asigurarea locuințelor sociale reprezintă o dovadă a angajamentului nostru colectiv în promovarea unei societăți în care vocea celor afectați să fie ascultată și în care aceștia să nu mai fie victime”, a transmis subprefectul județului Gorj, Anca Bordușanu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Accident rutier cu victime

Postat acum

on

De către

Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de o femeie de 31 de ani cu privire la faptul că la intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu strada Orly, s-a produs un accident rutier cu victime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier care, din cercetările efectuate au stabilit că, un tânăr de 15 ani, la intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu strada Orly ar fi traversat trecerea de pietoni pe trotineta electrică și a fost acroșat de un autoturism condus de o femeie de 31 de ani.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a minorului care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Atât conducătorul trotinetei, cât și șoferița au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Paradoxul alegerilor comasate, explicat de statisticienii din Gorj: Să ai patru aplicații informatice și să verifici procese verbale cu pixul!?

Postat acum

on

De către

Abia la patru zile după încheierea scrutinului electoral( duminică, ora 22.00), Gorjul a declarat închisă procedura și a validat rezultatul alegerilor locale și europarlamentare comasate, din cele 70 de circumscripții din județ. 

Au fost înregistrate însă greșeli impardonabile, care au dat serioase bătăi de cap statisticienilor implicați în procesul electoral, asta în situația în care patru aplicații informatice au dat chix, calculele și procesele verbale fâcându-se, pe final, tot din pix.

Au fost trase, astfel, de către specialiști, următoarele concluzii:

1.Renunțarea pe viitor la comasarea unor alegeri incompatibile din toate punctele de vedere;

2.Proceduri birocratice excesive și inutile care se cer schimbate din temelii;

3.3/4 din Corpul așa zișilor experți electorali trebuie schimbat;

4.Pregătirea practică a acestei categorii de personal.

Altfel rezultatele vor fi la fel de catastrofale… tehnic și organizatoric

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Bătaie între doi soți, în scara blocului. O vecină a sunat la 112

Postat acum

on

De către

Secția 5 Poliție Craiova a fost sesizată de către o femeie din municipiul Craiova cu privire la faptul că, în scara unui bloc de pe strada Parcului, vecina sa, de 58 ani, ar fi fost agresată fizic de soțul acesteia, de 64 de ani.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipajele de ordine publică din cadrul Secției, care au stabilit faptul că aspectele sesizate se confirmă, victima fiind în locuința apelantei cu leziuni la nivelul membrelor superioare.

În continuare, polițiștii s-au deplasat la locuința prezumtivului autor, ocazie cu care, în fața ușii de acces în imobil, au fost identificate mai multe pete brun-roșcate.

Polițiștii i-au solicitat bărbatului să iasă din imobil, acesta ieșind cu un cuțit în mână. Imediat, polițiștii l-au somat să arunce cuțitul, acesta conformându-se, ulterior fiind încătușat și condus la audieri.

Totodată, femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violenţă în familie, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!