Connect with us

ACTUALITATE

Concluziile Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj după al doilea cutremur

Postat acum

on

În urma cutremurului produs în județul Gorj în data de 14.02.2023, ora 15:16:52 cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 6.3 km în Oltenia, județul Gorj, cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, dispeceratul ISU Gorj a primit peste 100 de apeluri din partea cetățenilor, fiind semnalate fisuri apărute la clădiri sau elemente de construcție de la fațadele clădirilor care s-au desprins sau care au fost afectate și puneau în pericol pietonii.

Echipajele de intervenție ale ISU Gorj au intervenit în zonele în care au fost semnalate probleme, concomitent cu misiunile de recunoaștere/patrulare pentru identificarea unor posibile efecte ale seismului.

Din fericire, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, nu au fost semnalate situații de urgență care au produs victime!

La sediul ISU Gorj, imediat după producerea seismului, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru gestionarea eficientă a misiunilor din teren.

Totodată, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență stabilindu-se comisii mixte care să meargă în teren și să verifice aspectele semnalate prin apelurile primite, precum și gradul de afectare al clădirilor.

Până în acest moment (15.02.2023, ora 00:00), în urma evaluărilor vizuale efectuate de către comisiile mixte deplasate în teren, nu au fost identificate probleme majore la blocurile de locuit, nefiind observate elemente afectate ale structurilor de rezistență ale clădirilor, iar acolo unde s-au constatat pericole din cauza anumitor elemente desprinse de la fațadele clădirilor acestea fie au fost îndepărtate de către echipajele de intervenție, fie zonele care prezintă pericole pentru pietoni au fost balizate și marcate corespunzător.

În ceea ce privește verificarea clădirilor individuale cu destinația casă de locuit s-au constatat în mare parte coșuri de fum fie afectate, fie care s-au prăbușit. Totodată, la o casă din municipiul Tg-Jiu o parte din calcanul de la acoperiș s-a desprins. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.

În ceea ce privește unitățile spitalicești de la nivelul județului, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, sediul situat pe strada A.I. Cuza, nr.1 (Pasarelă) s-a intervenit pentru îndepărtarea unui coș de fum avariat și care reprezenta un eventual pericol. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.

La spațiile comerciale nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.

La lăcașele de cult la care au fost semnalate probleme până în acest moment, în urma verificărilor din teren s-au constatat următoarele:

– La Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel situată pe strada Calea Eroilor din municipiul Tg-Jiu a fost afectată structura de rezistență a celor două turle dinspre fațada principală;

-La Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – zona Parâng din municipiul Tg-Jiu în urma evaluării vizuale s-au constatat elemente ale structurii de rezistență afectate.

Pentru siguranța cetățenilor s-a luat decizia restricționării accesului în aceste clădiri și efectuarea unor expertize tehnice privind rezistența și stabilitatea.

În ceea ce privește sediile în care își desfășoară activitatea instituțiile publice, pentru siguranța cetățenilor s-a restricționat accesul publicului în Palatul Administrativ (Instituția Prefectului- Județul Gorj și Consiliul Județean Gorj, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Gorj și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj) , Sediul Directiei de Evidență a Persoanelor Tg-Jiu și Sediul Primăriei municipiului Tg-Jiu, urmând ca programul de lucru cu publicul să fie comunicat de către reprezentanții fiecărei instituții.

În ceea ce privește unitățile școlare, având în vedere că în acest moment elevii sunt în vacanță, verificările vor începe de mâine, în acest moment prioritară pentru noi fiind verificarea clădirilor care sunt frecventate de utilizatori.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției își continuă activitatea și monitorizează permanent situația din teren, urmând ca toate solicitările venite din partea cetățenilor să fie analizate și soluționate în cel mai scurt timp.

CJCCI Gorj

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

VIDEO. Cod roșu de vânt, la Rânca

Postat acum

on

De către

Meteorologii au emis un cod roșu de vânt puternic, pentru șapte județe. Avertizarea ANM se simte deja la Rânca, unde zăpada este viscolită.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Consilierul Lădaru, numit în conducerea UM Sadu

Postat acum

on

De către

Consilierul PSD, Eduard Lădaru, a fost numit în Consiliul de Administrație (CA) al Uzinei Mecanice Sadu. Politicianul va primi o indemnizație de 3.100 de lei, aceasta fiind suma stabilită pentru membrii consiliului. Mandatul lui Lădaru este de patru luni, cu posibilitate de prelungire.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Afaceristul Păsătoiu, înmormântat miercuri la Sârbești

Postat acum

on

De către

Trupul neînsuflețit a lui Florin Pasătoiu, omul de afaceri din Mușetești totodată cadru universitar la Universitatea din Craiova, a fost adus astăzi acasă, la Sârbești. Cei care vor să își ia adio de la acesta o pot face vizitând la domiciliu familia îndoliată, anunță soția universitarului. Înmormântarea va avea loc miercuri iar trupul neînsuflețit al bărbatului de 47 de ani, decedat în urma unui bizar accident cu o bicicletă, va fi înhumat in cimitirul satului Sârbești.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR