Connect with us

ACTUALITATE

CJ Gorj, precizări despre Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027

Postat acum

on

Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 va fi supusă, până cel târziu în luna august, procesului de dezbatere publică și aprobată, în paralel cu elaborarea Planul Teritorial pentru Tranziție Justă (PTTJ), document obligatoriu pentru accesarea Fondului pentru o Tranziție Justă.

„În scopul informării periodice a opiniei publice, referitor la stadiul elaborării Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027, Consiliul Județean Gorj face următoare precizări:

Până cel târziu în luna august 2021, Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 va fi supusă procesului de dezbatere publică și aprobată, în paralel cu elaborarea Planul Teritorial pentru Tranziție Justă (PTTJ), document obligatoriu pentru accesarea Fondului pentru o Tranziție Justă.

Ținând cont de faptul că strategia de dezvoltare județeană trebuie să fie complementară și să existe o sinergie cu toate documentele de planificare existente la nivelul județului Gorj, se impune ca aceasta să integreze și obiectivele PTTJ, document care are ca dată orientativă de finalizare – iunie 2021, termen care însă poate fi respectat doar în condițiile aprobării planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Consiliul Județean Gorj a încheiat Contractul de prestări servicii nr. 11147 pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional a fost semnat în data de 26.08.2020, în urma finalizării procedurii „licitație deschisă”: defalcată pe 2 loturi, respectiv:

– Lot 1. – Servicii elaborare –  Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional EPSO;

– Lot 2. – Servicii organizare cursuri de formare în domeniul managementului strategic EPSO, cod SMIS: 125603.

Contractul menționat mai sus se derulează în cadrul proiectului „Eficientizarea planificării strategice la nivel organizațional” în baza contractului de finanțare nr. 310 din 21.01.2019, având o durată de 12 luni, începând cu data de 26.08.2020, până la 26.08.2021.

Valoarea estimată a achiziției publice, asigurată din bugetul proiectului, a fost de 501.840,00 lei fără TVA, din care:

 • 1. – Servicii elaborare – Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional EPSO – 386.840,00 lei fără TVA;
 • 2. – Servicii organizare cursuri de formare în domeniul managementului strategic EPSO – 115.000,00 lei fără TVA.

În cadrul procedurii de achiziție servicii Elaborare Strategie de dezvoltare județeană 2021-2027 și Plan Strategic Instituțional EPSO pentru Lotul 1 – Servicii elaborare Strategie de dezvoltare județeană 2021-2027 și Plan Strategic Instituțional EPSO au fost depuse un număr de 10 oferte. Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului nr. 11147/26.08.2020 este de 169.000 lei fără TVA.

Etapele principale de lucru în cadrul elaborării strategiei:

 1. consultarea a 2.000 de actori locali din instituții publice, sectorul privat și societatea civilă;
 2. analiza situației existente prin prelucrarea datelor și formularea concluziilor relevante în urma consultării celor 2.000 de actori locali;
 3. organizare Atelier de lucru 1 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
 4. organizare Atelier de lucru 2 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
 5. organizare Atelier de lucru 3 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
 6. elaborarea Strategiei de dezvoltare județeană 2021-2027 a județului Gorj;
 7. procesul de consultare publică;
 8. aprobarea Strategiei de dezvoltare județeană 2021-2027 a județului Gorj, prin Hotărâre a Consiliului Județean Gorj.

În cadrul contractului de servicii nr. 11147/26.08.2020 a fost realizată consultarea a 2.000 de actori locali din instituții publice, sectorul privat și societatea civilă, prin deplasări la sediile actorilor locali din județul Gorj pentru distribuirea/completarea chestionarelor, transmiterea chestionarelor prin poștă/curier către actorii locali, transmiterea de adrese prin e-mail către actorii cheie locali cu privire la completarea chestionarelor.

Au fost distribuite un număr de 2232 chestionare și au fost completate un număr de 2085 chestionare, fiind finalizată activitatea de analiză a situației existente prin prelucrarea datelor și formularea concluziilor relevante, în urma consultării. A fost realizată analiza diagnostic a stării actuale de dezvoltare a județului Gorj, într-o abordare comparativă, a datelor statistice, a documentelor elaborate la nivelul instituțiilor și autorităților locale, informații colectate din diverse surse de date oficiale, pentru fiecare domeniu de analiză.  Având în vedere contextul evoluției situației epidemiologice pe teritoriul României și a măsurilor adoptate la nivelul întregii țări generate de evoluția pandemiei de Covid-19, măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, măsurile dispuse la nivelul instituțiilor și autorităților publice din județul Gorj pe durata stării de alertă, precum și restricțiile impuse, facem următoarele precizări:

 • Atelierele de lucru nr.1 și nr. 2 au fost organizate în 6 serii a câte 20 persoane/serie, pe durata a 3 zile, în perioada 27-29 ianuarie 2021, respectiv 4 serii, a câte 20 persoane, pe durata a două zile, în perioada 17-18 februarie 2021. În cadrul acestora au fost stabilite principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative.
 • Atelierele de lucru nr. 3 urmează a fi organizat în cursul lunii mai 2021.

Facem, de asemenea, precizarea că portofoliul de proiecte aferent Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027, trebuie să aibă identificate sursele de finanțare din fonduri nerambursabile, în cadrul programelor operaționale care la această dată nu sunt definitivate și nu există în momentul de față un termen asumat pentru aprobarea acestora”, se arată într-un comunicat al CJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr din Scoarța, înecat în Dunăre

Postat acum

on

De către

La finalul acestei luni ar fi împlinit 33 de ani dar și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță, la Dunăre. Este vorba despre Cristinel Vîrjan din Bobu, comuna Scoarța, ce a fost înghițit de apa într-o zonă în care erau mai multe persoane și propus sa soție care nu a mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul a fost scos din Dunăre în timp ce inima încă îi bătea dar a murit pe patul de spital, în Craiova, scurt timp mai târziu.

Cristinel Vârjan era căsătorit civil de mai puțin de doi ani de zile. Cei doi soți nu aveau copii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă din Drăguțești amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

O altă firma care desfășoară activitate autorizata de dezmembrări auto a încălcat legislația specifică în domeniu. Este vorba de o societate care desfășoară activitate pe raza localității Drăguțești. Pentru încălcarea legislației de mediu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 17500 lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Iresponsabilitate și vandalism, pompe stradale distruse

Postat acum

on

De către

„Iresponsabilitate și vandalism. Sunt cuvintele ce caracterizează comportamentul unor semeni, care, în ultimele zile, și-au bătut joc de munca unor oameni, de banii publici și de locuitorii din Târgu Jiu. Aceste pompe stradale, pe care le vedeți in imagini, doar ce fuseseră înlocuite sau recondiționate. Pentru ca cetățenii să aibă acces la surse de apă, în această perioadă caniculară, dar și pentru a stopa risipa de apă, am înlocuit vechile pompe, cu unele care rămân pornite atâta timp cât este ținută apăsată clapeta. Din păcate, munca și investiția au fost distruse”, transmite viceprimarul municipiului, Bogdan Bejinaru.

Fenomenul s-a repetat aproape în fiecare noapte, în ultima săptămână, iar aceste fapte nu pot rămâne nepedepsite, completează alesul local.

„Fac apel la Poliția Locală și la cea națională, să verifice modul în care au fost distruse pompele din municipiu și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să conștientizăm că, fără responsabilitate, nu putem avea un oraș decent”, a completat vicele.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR