Connect with us

EVENIMENTE

Cer interzicerea cununiilor de la Porta Sărutului

Postat acum

on

O asociație culturală cere interzicerea cununiilor ce se fac la Poarta Sărutului, din Târgu Jiu. Președintele ONG-ului, Andrei Popete Pătrașcu, a transmis o scrisoare deschisă primarului din Târgu Jiu, prin care solicită ca lângă opera din piatră să nu mai fie oficiate altfel de evenimente, cu excepția celor dedicate momentelor istorice. „Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” solicită public primarului municipiului Târgu Jiu suspendarea acestei bătăi de joc la adresa memoriei eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Târgu Jiul și eroii români au scris cu sânge pagini de istorie și jertfă. Nu le mâzgăliți cu evenimente neadecvate! Memorialul de Război este dedicat Eroilor! Înțelegeți asta, suspendați căsătoriile sau plecați acasă! Facem apel și către alte asociații culturale, istorice, patriotice, de reconstituire istorică să se alăture demersului nostru!”, se arată în scrisoarea deschisă, adresată primarului din Târgu Jiu. Andrei Popete Pătrașcu susține că Poarta Sărutului nu trebuie reinterpretată, ea fiind un monument dedicat eroilor.

„Păstrăm tradiția, ar zice unii! Cei care nu vor nici în ruptul capului să priceapă că la Târgu Jiu avem un memorial de război dedicat eroilor căzuți în timpul primei conflagrații mondiale. Este o bătaie de joc în fiecare an pentru memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă, dar cine să priceapă asta? Primarul, viceprimarii, alți politruci care aplaudă fără să priceapă o iotă din povestea ansamblului comemorativ Calea Eroilor? Încheiați odată cu „tradiția” căsătoriilor la Portalul Eroilor. Nu e nicio tradiție! E prostie propagată în fiecare an! Dar primarul e mulțumit, așa cum declara, că tradiția, începută în urmă cu 15 ani, continuă. Respectați istoria! Doar organizarea de ceremonialuri adecvate scopului pentru care a fost construit acest ansamblu monumental i-ar reda memorialului de război de la Târgu-Jiu măreția omagiului adus eroilor”, transmite Andrei Popete Pătrașcu, în scrisoarea deschisă, adresată edililor de la Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Directorul Direcției Agricole, reținut de DNA. Prejudiciu de 900.000 lei

Postat acum

on

De către

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a fost reţinut de DNA, pentru mai multe infracţiuni. Felicia-Gabriela Mehedinţu este acuză de un prejudiciu de peste 900.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Felicia Gabriela Mehedinţu ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajaţi ai instituţiei să îşi primească salariile, deși veneau sporadic la muncă. „În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituţiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021. Prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajaţi, inculpata ar fi încălcat dispoziţii din OUG nr. 57/2019  privind Codul Administrativ şi Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii”, a arătat DNA.

Potrivit unui comunicat, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcţia de conducere pe care o îndeplinea, ea şi-ar însuşit, diverse sume, ce reprezentau norma de hrană sau sporuri ale unor angajați aflați în concediu. Anchetatorii spun că o parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur.

„Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituţiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziţii de plată şi CEC-uri), prin care şi-ar fi însuşit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensaţia lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, au precizat procurorii DNA.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Ninge la Rânca

Postat acum

on

De către

A nins, din nou, în stațiunea Rânca. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore au impus scoaterea utilajelor pentru deszăpezire.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Avizul pentru care minerii fac greva foamei intră în ședința de Guvern

Postat acum

on

De către

Avizul cerut de Camera Deputaților, pentru proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi. Actul este așteptat de o lună, pentru ca proiectul ce se află în dezbaterea comisiilor să poată fi trimis spre votare, în plenul Camerei Deputaților. Minerii și energeticienii care au declanșat greva foamei în fața Guvernului, tocmai din acest motiv, spun că nu vor renunța la protestul extrem, până când proiectul nu va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței din Parlament.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR