Connect with us

EVENIMENTE

Cer interzicerea cununiilor de la Porta Sărutului

Postat acum

on

O asociație culturală cere interzicerea cununiilor ce se fac la Poarta Sărutului, din Târgu Jiu. Președintele ONG-ului, Andrei Popete Pătrașcu, a transmis o scrisoare deschisă primarului din Târgu Jiu, prin care solicită ca lângă opera din piatră să nu mai fie oficiate altfel de evenimente, cu excepția celor dedicate momentelor istorice. „Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” solicită public primarului municipiului Târgu Jiu suspendarea acestei bătăi de joc la adresa memoriei eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Târgu Jiul și eroii români au scris cu sânge pagini de istorie și jertfă. Nu le mâzgăliți cu evenimente neadecvate! Memorialul de Război este dedicat Eroilor! Înțelegeți asta, suspendați căsătoriile sau plecați acasă! Facem apel și către alte asociații culturale, istorice, patriotice, de reconstituire istorică să se alăture demersului nostru!”, se arată în scrisoarea deschisă, adresată primarului din Târgu Jiu. Andrei Popete Pătrașcu susține că Poarta Sărutului nu trebuie reinterpretată, ea fiind un monument dedicat eroilor.

„Păstrăm tradiția, ar zice unii! Cei care nu vor nici în ruptul capului să priceapă că la Târgu Jiu avem un memorial de război dedicat eroilor căzuți în timpul primei conflagrații mondiale. Este o bătaie de joc în fiecare an pentru memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă, dar cine să priceapă asta? Primarul, viceprimarii, alți politruci care aplaudă fără să priceapă o iotă din povestea ansamblului comemorativ Calea Eroilor? Încheiați odată cu „tradiția” căsătoriilor la Portalul Eroilor. Nu e nicio tradiție! E prostie propagată în fiecare an! Dar primarul e mulțumit, așa cum declara, că tradiția, începută în urmă cu 15 ani, continuă. Respectați istoria! Doar organizarea de ceremonialuri adecvate scopului pentru care a fost construit acest ansamblu monumental i-ar reda memorialului de război de la Târgu-Jiu măreția omagiului adus eroilor”, transmite Andrei Popete Pătrașcu, în scrisoarea deschisă, adresată edililor de la Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Minorul dispărut de la domiciliu a fost găsit

Postat acum

on

De către

Minorul dat dispărut astăzi de la domiciliu a fost identificat de polițiști la locuința tatălui vitreg, situată în municipiul Târgu-Jiu. Acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Incendiatorii autoturismului din Mătăsari, incident din 11 septembrie, în arest

Postat acum

on

De către

La data de 29 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, doi bărbați de 31 și 32 de ani, din localitatea Mătăsari, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, la data de 11 septembrie a.c., bărbatul de 32 de ani l-ar fi instigat pe cel de-al doilea să incendieze un autoturism aflat în localitatea Mătăsari.

În cursul acestei zile, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri legale, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Percheziții la o firmă de confecții metalice

Postat acum

on

De către

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 4 percheziții domiciliare, la punctele de lucru și sediul unui agent economic, având ca obiect de activitate confecții metalice.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, urmărindu-se ridicarea, în vederea continuării cercetărilor, a mai multor înscrisuri referitoare la activitatea comercială a societății.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR