Connect with us

EVENIMENTE

Cer interzicerea cununiilor de la Porta Sărutului

Postat acum

on

O asociație culturală cere interzicerea cununiilor ce se fac la Poarta Sărutului, din Târgu Jiu. Președintele ONG-ului, Andrei Popete Pătrașcu, a transmis o scrisoare deschisă primarului din Târgu Jiu, prin care solicită ca lângă opera din piatră să nu mai fie oficiate altfel de evenimente, cu excepția celor dedicate momentelor istorice. „Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” solicită public primarului municipiului Târgu Jiu suspendarea acestei bătăi de joc la adresa memoriei eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Târgu Jiul și eroii români au scris cu sânge pagini de istorie și jertfă. Nu le mâzgăliți cu evenimente neadecvate! Memorialul de Război este dedicat Eroilor! Înțelegeți asta, suspendați căsătoriile sau plecați acasă! Facem apel și către alte asociații culturale, istorice, patriotice, de reconstituire istorică să se alăture demersului nostru!”, se arată în scrisoarea deschisă, adresată primarului din Târgu Jiu. Andrei Popete Pătrașcu susține că Poarta Sărutului nu trebuie reinterpretată, ea fiind un monument dedicat eroilor.

„Păstrăm tradiția, ar zice unii! Cei care nu vor nici în ruptul capului să priceapă că la Târgu Jiu avem un memorial de război dedicat eroilor căzuți în timpul primei conflagrații mondiale. Este o bătaie de joc în fiecare an pentru memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă, dar cine să priceapă asta? Primarul, viceprimarii, alți politruci care aplaudă fără să priceapă o iotă din povestea ansamblului comemorativ Calea Eroilor? Încheiați odată cu „tradiția” căsătoriilor la Portalul Eroilor. Nu e nicio tradiție! E prostie propagată în fiecare an! Dar primarul e mulțumit, așa cum declara, că tradiția, începută în urmă cu 15 ani, continuă. Respectați istoria! Doar organizarea de ceremonialuri adecvate scopului pentru care a fost construit acest ansamblu monumental i-ar reda memorialului de război de la Târgu-Jiu măreția omagiului adus eroilor”, transmite Andrei Popete Pătrașcu, în scrisoarea deschisă, adresată edililor de la Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Au dat foc vegetației uscate și au fost amendați cu 60.000 lei

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au amendat mai multe persoane, care au dat foc vegetației uscate, în Târgu Jiu și au provocat incendii. 60.000 de lei totalizează sancțiunile aplicate în această dimineață. „Acțiune în forță a Comisariatului Județean Gorj al Gărzii Naționale de Mediu desfășurată în dimineața acestei zile împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Gorj și Politia Locală a Municipiului Tg. Jiu, pentru identificarea tuturor celor care au provocat în ultimele zile, incendii de vegetație uscată de la marginea orașului. În aceste incendii de vegetație au ars și diverse deșeuri abandonate de populație, in special deșeuri textile. Au fost aplicate sancțiuni contraventionale în valoare totală de 60 000 lei”, arată comisarii Gărzii de Mediu, într-un comunicat de presă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Video: Trei înecați în râul Motru! Victimele: un copil de opt ani, mama minorului de 29 și bunicul de 80 de ani

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU au fost anuntați, în urmă cu scurt timp, că sunt 3 persoane sunt înecate în râul Motru. La fața locului au fost direcționate 2 ambarcațiuni, un echipaj SMURD precum si două echipaje SAJ. Sunt, de fapt, trei victime decedate, printre care un copil de opt ani.

Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD si un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici în stare de inconștiență. Este vorba despre un copil în vârstă de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie de 29 de ani. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare, anunță ISU Gorj.

„Echipajele noastre de interventie au gasit si femeia in apele raului, din pacate tot in stare de inconștiență. Din informatiile pe care le deținem pana acum barbatul este bunicul copilului iar femeia mama”, anunță ISU Gorj.

La scurt timp după această informare, ISU Gorj a anunțat că cele trei persoane nu au răspuns la metodele de resuscitare fiind declarate decedate. Prima data s-a înecat copilul, iar cei doi adulți au sărit în ajutorul lui. Apoi pentru ei a intervenit un localnic, dar era deja prea târziu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Angajații Polaris, tratați ca animalele

Postat acum

on

De către

Salariați ai firmei de salubritate Polaris sunt transportați, între punctele de lucru, precum animalele. Muncitorii sunt urcați în mașinile care transportă deșeuri, laolaltă cu resturile și plimbați prin oraș. Angajații de la societatea de salubrizare nu au echipamente de siguranță, deși stau în remorca neasigurată cu prelată și sunt aruncați în sus, la fiecare zdruncinătură de pe traseu. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR