Connect with us

ACTUALITATE

Ce trebuie să faci azi, ca să-ți meargă bine

Postat acum

on

Creștinii îi prăznuiesc azi pe sfinții Constantin și Elena, considerați ca fiind cei care au pus bazele creștinismului. Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este considerată o sărbătoare a păsărilor de pădure, iar în popor există credinţa că, în această zi, păsările de pădure își învață puii să zboare.

În această zi, nu este bine ca agricultorii să muncească, în caz contrar, pot avea parte de pagube imense aduse holdelor de păsările cerului. În unele regiuni ale țării, este ultima zi în care se mai poate semăna porumb, ovăz și mei. În popor, există credinţa că tot ce se seamănă după această zi este sortit uscării. Pentru a alunga duhurile rele și necurate, este bine ca femeile să tămâieze casa şi ograda și, totodată, să stropească cu aghiasmă. Pentru a se apăra de forțe malefice, țăranii aprind un foc mare și stau în jurul lui. Prin fumul focului sunt, apoi, trecute oile pentru a fi ferite de rele pe toată perioada în care vor sta la stână.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Video: Salariat al Primăriei Târgu Jiu, fără mască în autobuz!

Postat acum

on

De către

Un angajat al Primăriei Târgu Jiu a fost surprins de un călător într-un mijloc de transport al Transloc, cu masca sub barbă. Călătorul susține că, tot timpul, respectivul angajat călătorește în mijloacele de transport în comun în aceiași manieră, dar nimeni nu îl sancționează.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salarii mai mari în pandemie

Postat acum

on

De către

Românii au avut salarii mai mari în pandemie, conform datelor unei platforme de recrutare online. Anul trecut, lefurile au înregistrat creșteri, în aproape toate domeniile, iar numărul locurilor de muncă a crescut și el cu 25%, față de 2020. Jumătatea dintre joburi s-au adresat specialiștilor care fac muncă de birou. Datele au fost publicate de platforma online de joburi, BestJobs. Salariile au înregistrat creșteri de 16% în IT și 31% în vânzări și marketing. Prin intermediul platformi de recrutare au fost înregistrate 1,8 milioane de aplicări pentru diferitele joburi postate de angajatori.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 160.000 teste Covid au ajuns, azi, în școlile din Gorj

Postat acum

on

De către

O nouă tranșă de teste de salivă a fost distribuita școlilor din județul Gorj. 163.800 de teste au ajuns la unități, care le vor da părinților, urmând că testarea sa fie efectuata miercuri. „În această dimineață au fost distribuite la sediul ISJ Gorj teste pentru toate scolile. Acestea vor intra în posesia elevilor marți, iar testarea se va face miercuri dimineata”, a transmis șefa Inspectoratului Școlar Gorj, Dana Constantinescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR