Connect with us

ACTUALITATE

Ce trebuie să faci azi, ca să-ți meargă bine

Postat acum

on

Creștinii îi prăznuiesc azi pe sfinții Constantin și Elena, considerați ca fiind cei care au pus bazele creștinismului. Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este considerată o sărbătoare a păsărilor de pădure, iar în popor există credinţa că, în această zi, păsările de pădure își învață puii să zboare.

În această zi, nu este bine ca agricultorii să muncească, în caz contrar, pot avea parte de pagube imense aduse holdelor de păsările cerului. În unele regiuni ale țării, este ultima zi în care se mai poate semăna porumb, ovăz și mei. În popor, există credinţa că tot ce se seamănă după această zi este sortit uscării. Pentru a alunga duhurile rele și necurate, este bine ca femeile să tămâieze casa şi ograda și, totodată, să stropească cu aghiasmă. Pentru a se apăra de forțe malefice, țăranii aprind un foc mare și stau în jurul lui. Prin fumul focului sunt, apoi, trecute oile pentru a fi ferite de rele pe toată perioada în care vor sta la stână.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Cărbune pe carosabil, amendă 2000 de lei

Postat acum

on

De către

Polițiștii locali din Târgu Jiu au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru ocuparea ilegală a părții carosabile prin depozitarea de cărbune.

De asemenea, contravenientul are obligația de a elibera carosabilul în cel mai scurt timp, pentru siguranța participanților la trafic.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Motru: Hoț de 22 de ani, băgat după gratii!

Postat acum

on

De către

La data de 4 octombrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat pe raza municipiului Motru, un tânăr de 22 de ani, din aceeași localitate, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere.

Față de tânărul de 22 de ani fusese emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Motru.

Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

S-a redeschis Transalpina

Postat acum

on

De către

Circulația pe Transalpina s-a reluat, după o zi în care a fost închisă, din cauza zăpezii și a viscolului. „Având în vedere faptul că s-au îmbunătățit condițiile meteo și starea părții carosabile permite reluarea circulației, începând cu ora 10:00 se permite accesul pe DN 67C, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului”, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR