Connect with us

EDUCAȚIE

Ce primesc toate școlile dintr-o comună

Postat acum

on

0 Shares

Autoritățile din Baia de Fier au semnat contractul de finanțare pentru Proiectul cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Liceului Tehnologic din comuna Baia de Fier, judetul Gorj”. Contractul este în valoare de 2.164.018,06 lei- din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.818.502,57 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 345.515,49 lei.

Astfel, au fost prevăzute fonduri pentru:

-Asigurarea echipamentelor şi a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ-701.927,03;

-Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare şi laboratoarele/atelierele şcolare-787.024,00;

-Echiparea atelierelor de practică din unităţile de învăţământ profesional şi tehnic-329.551,54;

Vor fi achiziționate pentru elevi table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptop, sisteme de sunet, imprimante  multifuncțională, camere videoconferință, routere wifi, scanere portabile pentru documente. 29 de săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/ săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual. 30 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice. 1 laborator de științe va fi dotat cu echipamente digitale. De asemenea de dotări noi se vor bucura și un cabinet de practică și sala de sport.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Schimbare la vârful IȘJ Gorj! Nou inspector școlar general

Postat acum

on

De către

Fostul subprefect de Gorj, prof.Mihai Istrate de la Țicleni, este noul inspector școlar general al IȘJ Gorj. PSD a decis această schimbare de ultimă oră, Marcela Mrejeru fiind simplu membru în partid, noua Legea a Educației împiedicând șefii de IȘJ să mai aibă funcții politice.

Mrejeru va candida pentru o funcție de consilier județean.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Săptămâna verde: Arbori plantați de elevi, la Roșia de Amaradia!

Postat acum

on

De către

Acțiune de amploare, astăzi, a Primăriei Roșia de Amaradia cu elevii din comună și cu sprijinul lui Drăgan Vîntu. S-au plantat puieți de arbori( frasin, paltin si gorun).

„Dorim să avem o atitudine corespunzătoare față de mediul înconjurător, să promovăm o viață mai sănătoasă și un mediu înconjurător mai sănătos, dezvoltând si spiritului civic al cetățeanului”, a transmis primarul Liviu Cotojman.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Biblioteca din Vladimir a lansat proiectul ,,Bucuria lecturii”

Postat acum

on

De către

Biblioteca Vladimir a lansat proiectul ,,Bucuria lecturii” – dedicata Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret în parteneriat cu Asociatia Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Tg Jiu și Școala Gimnazială.,,Tudor Vladimirescu ” Andreești.

,,Activitățile au constat în lecturarea unor cărți dedicate copiilor în funcție de categoria de vârstă, începând de la cea mai fragedă până la tinerii de la clasele a VI-a, o ocazie specială prin care ne dorim să insuflăm copiilor dragostea pentru lectură și a canaliza atenția spre acest gen de cărți.
Sărbătoarea de astăzi este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, apoi sa citească, iar după aceea să-și pună valoarea în atelierele ce urmează a se desfășura. În sprijinul financiar al desfășurări atelierelor a venit Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir reprezentată de Președinte Anișoara Bocai, în achiziționarea de materiale pentru atelierele creative, astfel încât curtea bibliotecii și școlii să îmbrace straie de sărbătoare în preajma sărbătorilor pascale.
Și aș putea încheia :,, Cititul e important pentru că dacă știi să citești, poți învața orice despre tot și tot despre orice .” ( Tomie de Paola)
Mulțumesc pe această cale, cadrelor didactice implicate în desfășurarea acestei minunate activități: Prof Ramona-Ștefania Popescu, Ansia Conteș,Marina Vilceanu, Mogoșanu Mihaela Violeta și Ianasi Sorina”, au transmis, organizatorii evenimentului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!