Connect with us

ACTUALITATE

Ce pregăteau guvernanții, pentru legea minerilor

Postat acum

on

Unul dintre protestatarii CEO, care au stat patru zile în greva foamei, în fața Ministerului Muncii și a Guvernului, spune că guvernanții urmăreau să amâne din nou legea de reducere a vârstei de pensionare, prin amendamente în Parlament. Azi, mai mulți angajați au primit decizii din partea caselor de pensii, după ce săptămâna trecută, în timpul protestului, ministrul Muncii a trimis o circulară către instituțiile din țară, pentru aplicarea Legii 197. „La doi ani după ce legea nr.197/2021 a fost publicată în Monitorul Oficial, în urma PROTESTULUI EXTREM făcut la București, este pentru prima dată când casele de județene de pensii au început să emită decizii pe legea nr.197, fără să fie obligate de instanțele judecătorești!
Astăzi mai mulți colegi din C.E.Oltenia au fost notificați precum că le-au fost emise deciziile pe legea nr.197, iar din punctul meu de vedere aceasta este o victorie mare în fața SISTEMULUI care se pregătea să schimbe și să amâne legea nr.197 prin noi amendamente”, a anunțat Manu Tomescu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judeca doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Ministrul Energiei, vizită în Gorj

Postat acum

on

De către

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va veni în județul Gorj, la finalul acestei săptămâni. Burduja a fost invitat, pe 6 octombrie, la aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea Centralei Hidroelectrice Tismana Subteran, cea mai mare unitate hidroenergetică din cadrul Complexului Cerna-Motru-Tismana, dar și pentru inaugurarea unor lucrări efectuate aici, a declarat subprefectul Mihai Istrate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK