Connect with us

ACTUALITATE

Cazuri de COVID între pacienții dializați din Târgu-Jiu

Postat acum

on

0 Shares

Cel puțin cinci pacienți care folosesc cele două centre de dializă din Târgu-Jiu au fost confirmați pozitivi la coronavirus. Personalul medical a fost astfel obligat să le asigure asistență restului pacienților, la domiciliu. Unul dintre cazurile pozitive este a unui dializat din Roșia de Amaradia.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Tranziție Justă: Peste 70 de proiecte depuse la Gorj de către IMM-uri

Postat acum

on

De către

„Dezvoltarea întreprinderilor şi a antreprenoriatului” din Programul de Tranziţie Justă a făcut peste 70 de IMM-uri din Gorj să depună proiecte. Valoare totală acestora este de peste 190 de milioane de euro.

Potrivit Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în cadrul Programului Tranziţie Justă, județul nostru dispune de o alocare totală de 537,20 milioane euro, prin intermediul „Priorităţii 1. Atenuarea impactului socio-economic al tranziţiei la neutralitatea climatică în judeţul Gorj.

„La data de 17 aprilie 2024, la nivelul acestui judeţ, au fost depuse 72 proiecte în cadrul acţiunii ‘Dezvoltarea întreprinderilor şi a antreprenoriatului’ – componenta ‘Investiţii pentru dezvoltarea IMM care sprijină creşterea durabilă şi crearea de locuri de muncă’, în valoare totală de 190,93 milioane euro, prin care s-a solicitat o finanţare nerambursabilă de 116,77 milioane euro. Dintre acestea au fost respinse/retrase 7 proiecte”, se arată în informarea ADRSV Oltenia, potrivit Agerpres.

Apelul dedicat investiţiilor productive în IMM este deschis până la data de 20 mai şi dispune de o alocare de 184,89 milioane euro pentru judeţul Gorj, gradul de acoperire al proiectelor rămase în selecţie fiind de 57,79%.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 30 de copii s-au bucurat de atelierele de Astronomie și Viitor Verde de la Muzeul Județean

Postat acum

on

De către

Peste 30 de copii înscriși individual, dar și o clasă de elevi de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, au participat, vineri, la Muzeul Județean Gorj, la atelierele de Astronomie și de Viitor Verde.

Sub îndrumarea mentorilor, cei mici au privit Soarele prin telescop și au numărat petele solare vizibile în acea zi, au construit cadrane solare, au vizionat filmulețe educative, au învățat despre plante, despre refolosirea materialelor și au pictat flori de păpădie, printr-o tehnică specială, cu ajutorul unor tuburi din carton franjurat. De asemenea, aceștia au vizitat expoziții și au împărtășit, la final, ce au învățat din aceste activități.

Parteneri:Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși

Societatea Astronomică Română de Meteori – Filiala Astroclubul SARM Gorj

 

Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu

Asociația de Sprijin și Întrajutorare Solidaritatea, Bumbești Jiu

,,Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, sprijiniți de invitați și de voluntari, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate”, au comunicat reprezentanții Muzeului Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Festivalul ,,Studențiada”, o experiență memorabilă pentru studenții de la Târgu-Jiu

Postat acum

on

De către

Voluntarii Ligii Studenților din Universitatea ,,Constantin Brâncuși”, Târgu-Jiu au participat, la începutul acestei luni, la Festivalul de la nivel național ,,STUDENȚIADA – VOLUNTEER CONTEST”. Acest festival a implicat activ tinerii și studenții în procesele de schimbare universitară.

Pe parcursul mai multor zile petrecute în cadrul festivalului, studenții s-au bucurat de numeroase activități: pictură, activități sportive.

,,Începutul proiectului reconceput, reinterpretat, regândit „STUDENȚIADA – Volunteer Contest”, unde voluntarii din Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” au participat și s-au întâlnit cu studenți din toată țara.
Deschiderea evenimentului organizat de Uniunea Națională a Studenților din România – UNSR la București se va desfășura pe o perioadă de 6 luni și promovează activitățile de voluntariat și inițiativele studențești, încurajând colaborarea între universități și societatea civilă”, au precizat reprezentanții LSUCB.

 

Continuă să citeşti