Connect with us

ULTIMA ORĂ

Căței hoinari împușcați la vânătoare

Postat acum

on

0 Shares

Polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au fost sesizați prin apelul 112 de o femeie, din comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că un localnic i-ar fi împușcat doi câini.

În urma efectuării de cercetări la fața locului, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat faptul că un bărbat, de 69 de ani, din comuna Baia de Fier, membru vânător al Asociației de Vânătoare Gorun, autorizat pentru a deține, purta și folosi de arme letale de vânătoare, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată, pe Fondul Cinegetic 12 Gilort, ar fi împușcat în intravilanul localității Cernădia, cu arma de vânătoare, deținută legal, doi câini, care, în urma cercetărilor s-au dovedit a fi hoinari. Prevederile legale în vigoare permit împușcarea, fără restricții, a câinilor hoinari, doar dacă aceștia sunt găsiți pe suprafețele fondurilor de vânătoare.

A fost întocmit dosarul penal în cauza, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă , fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.
Arma letală de vânătoare, împreună cu două tuburi de cartușe, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a se dispune cu privire la măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire al armelor și munițiilor, față de bărbat, fiind cercetat în stare de libertate.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prefectul Iulian Popescu: Vinul Brâncuși, un omagiu adus geniului sculpturii mondiale

Postat acum

on

De către

De Ziua Națională Brâncuși, la 148 de ani de la nașterea titanului din Hobița, a fost lansat la Târgu Jiu un vin de colecție, dedicat gorjeanului care a revoluționat arta modernă. Această ediție unică de vin, de 1890 de sticle, câte una pentru fiecare kilometru din călătoria epică a lui Brâncuși de la Hobița la Paris, reprezintă un tribut adus moștenirii sale culturale și parcursului său remarcabil.

„Este un proiect de comunitate, la care am început să lucrăm acum mai bine de 8 luni și în care au fost implicați mulți iubitori de Brâncuși. Așa a luat naștere un vin unic, dialog între două lumi: robustețea soiului originar românesc – Fetească Neagră – cultivat în inima Gorjului, ce reflectă conexiunea sa indisolubilă cu Gorjul, și eleganța – Syrah-ului – ce simbolizează triumful lui Brâncuși pe arena internațională a artei. Acest cupaj a fost realizat de un cetățean francez, vinificatorul Laurent Pfeffer, stabilit de peste 10 ani în România, chiar la granița Gorjului cu Mehedințiul”, a transmis prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

„Designul identității vizuale și etichetei, realizat de TARNOVSKI Branding Studio, reflectă fidel spiritul operei brâncușiene, fiind o punte între creația lui Brâncuși și experiența gustativă a acestui vin, cu o sticlă elegantă și minimalistă, care evocă geniul și spiritul lui Brâncuși. Este o poveste despre artă, cultură și excelență românească”, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Amplasament inadecvat pentru construirea unui nou bloc ANL la Târgu Cărbunești! Care sunt dezavantajele?

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Târgu Cărbunești intenționează să construiască un nou bloc ANL în oraș. Localitatea are nevoie de locuințe dar locul ales pentru viitorul bloc este prost, mai exact, se află în mijlocul unui parc pentru copiii și prezintă mai multe dezavantaje pentru siguranța viitorilor chiriași. O spune Adrian Zorlescu, proiectant în construcții în orașul Târgu Cărbunești, cu mare experiență la activ.

„Datorită domeniului meu de activitate, proiectare în construcții, am fost abordat de un grup de locatari din Tg-Cărbunești privind construirea unui bloc ANL în mijlocul unui parc/loc de joacă pentru copii, din zona Pădurea Mamului. Acest proiect este propus de către autoritățile locale, lucru care se poate observa din hotărârea de consiliu local, transmisă de un consilier pentru analiză.

Dacă mă întrebați despre nevoia de bloc ANL în orașul nostru, răspunsul este categoric DA. Dar ca și proiectant de specialitate, amplasamentul ales de către autorități este inadecvat din mai multe considerente”, susține Adrian Zorlescu.

După părerea specialistului din Târgu Cărbunești, suprafața terenului, de aproximativ 300mp, este insuficientă pentru o astfel de investiție propusă. Mai mult, distanțele minime de siguranță față de clădirile învecinate privind protecția la incendiu nu sunt satisfăcute și nici nu este asigurat accesul autospecialei, în caz de incendiu, la două fațade ale construcției propuse.

Potrivit lui Zorlescu, președintele Oamenilor de Afaceri AUR Gorj, nu este realizat, în cauză, nici un studiu de însorire. „Consider că din acesta nu se va asigura însorirea locuințelor învecinate pe o durată de minimum 1h 30 min la solstițiul de iarnă. Nu se asigură o zonă de protecție privind protejarea clădirilor învecinate în caz de excavație. Vă promit că dacă autoritățile vor demara această investiție, voi transmite aceste constatări personale, atât Inspectoratului pentru Situații de Urgență cât și Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a afla și punctul de vedere al acestora. Menționez că, consilierilor locali nu li s-a adus la cunoștință întocmirea de către autorități a unui studiu de fezabilitate sau actualizarea unui studiu de fezabilitate mai vechi privind oportunitatea alegerii acestei locații”, a subliniat Zorlescu.

Ca și concluzie, acesta considera necesitatea acestei investiții a fi una benefică dar alegerea acestei locații trebuie schimbată. „Știu că pentru o nouă locație este necesară întocmirea unui PUZ pentru schimbarea regimului de înălțime dar pentru o astfel de investiție autoritățile ar fi trebuit să prevadă în PUG-ul recent actualizat o astfel de zonă”, a conchis antreprenorul local.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Borăscu: Adolescent de 16 ani, reținut pentru lovire

Postat acum

on

De către

La data de 19 februarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Borăscu s-au sesizat cu privire la faptul că, în urmă cu două zile, un localnic de 52 de ani, a fost lovit în zona capului și a corpului de un tânăr de 16 ani, din județul Bistriţa-Năsăud, care locuia fără forme legale în comuna Borăscu, în timp ce se aflau pe D.J. 673 – Borăscu, în zona locuinței persoanei vătămate, în urma unui conflict spontan, având la bază neînțelegeri generate de probleme de serviciu.

Polițiștii au luat măsura reținerii tânărului, pentru 24 de ore și introducerii acestuia în arestul IPJ Gorj, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe.

Astăzi, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri corespunzătoare.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!