Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Camera de Conturi Gorj, în control la Primăria Ionești! Prejudiciu de aproape 10 miliarde pentru primarul PNL

Postat acum

on

Verificatorii Camerei de Conturi Gorj se află în control, de două săptămâni, la Primăria Ionești, aceiași unde la controlul din 2017 s-a găsit un prejudiciu total de aproape un milion de lei.

O parte din bani și i-a acordat, ilegal, primarul în exerciți, banii reprezentând sporuri salariale de 57.000 de lei. De altfel, numai sporul de dificultate pe care și l-a acordat edilul Marian Tătaru este de 32.000 de lei. Acești bani trebuiau recuperați de la beneficiarul ilegal, lucru care nu s-a întâmplat în ultimii ani.

Cei de la Camera de Conturi Gorj verifică în special acest aspect dar și multe altele abateri în investiții.

Tătaru candidează din partea PNL, partid schimbat pe ultima sută de metri, acesta fiind anterior pesedist, partid abandonat pentru Putere.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

ATENTAT la sănătate! Vidanjă folosită la lucrările de apă și canalizare din Borăscu

Postat acum

on

De către

Firma care a câștigat licitația în comuna  Borăscu, contract privind apa si canalizarea, este acuzată de localnici că nu respectă minimele norme igienico-sanitare. Mai precis, lucrătorii firmei au fost văzuți utilizând apă din albia Jiului, aceasta fiind încărcată însă cu „o cisternă/vitanjă care se folosea pentru vitanjarea foselor din localitate”. „Apa este descărcată într-un batal, care se duce în puțuri de mare adâncime pentru forare, de unde cetățenii vor fi alimentati cu apă „potabila”. Cerem să se autosesizeze organele abilitate”, spun cetățeni din Borăscu care au cerut ajutor mass-media pentru a opri acest atentat la sănătatea populației.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Afacerea unei tinere din Motru, realizată pe fonduri și bani proprii, luată la puricat la ordinul unui magnat

Postat acum

on

De către

În anul 2019, o motreancă a revenit din Spania acasă și a achiziționat două apartamente, la parterul unui bloc, care funcționau deja cu destinație de spațiu comercial în municipiu. Practic, în spațiul achiziționat de femeia de 30 de ani, funcționase anterior un magazin alimentar, apoi un second hand și în final un magazin care vindea cafea vrac.

Niciodată, locatarii blocului nu s-au arată deranjați de destinația spațiului comercial de la parterul blocului lor. Pentru a-și deschidere locația cu specific mediteranean, motreanca a accesat un start up și și-a investit și banii proprii, economisiți în străinătate, deschizând în această locație o modernă cafenea, unde se pot servi și mici gustări.

Afacerea fost deschisă în 2019, primind autorizație de funcționare de la Primăria Motru, mai exact de la fosta conducere, pentru desfășurarea de activități de alimentație publică.

Din 2019 până recent, proprietara locației nu a avut niciun fel de probleme cu vecinii ori cu autoritățile. De altfel, nici în prezent nu există la Primaria Motru vreo reclamație a vecinilor sau a altor persoane cu privire la funcționarea spațiului, ci, din contra, cetățenii apreciează această investiție cocheta din localitate dar și faptul că aceasta a ales să revină acasă, să investească în localitate și să creeze locuri de muncă și să aducă bani la bugetul local.

În ultima perioadă, afacerea comercială a început să deranjeze un potent om de afaceri din localitate care a asmuțit autoritățile spre această locație, făcând sesizări de genul că terasa ar ocupa domeniul public, că ar funcționa fără autorizație și că se gătește în locație și mirosul ar deranja locatarii, lucru negat de aceștia. De altfel, întreprinzătorul demonstrează că deține autorizație in mod legal și toate avizele necesare funcționării în spațiul respectiv.

Astăzi, la fața locului, a ajuns o echipă a DSV Gorj pregătită să-i ridice proprietarei afacerii autorizația de funcționare. Cum acest lucru nu s-a putut deoarece actele erau în regula s-au căutat variante pentru că deplasarea inspectorilor sa nu fie degeaba. Mai exact, firma din Motru a fost amendată cu 10.000 de lei pentru simplul fapt că în același spațiu se aflau alimente și două produse de igienă.

Tânăra a precizat că nu sta impasibilă in fața tirului de controale la care se așteaptă și va reclama la organele statului pe cei care fac verificări la comanda unor potentați ai zonei care se tem și de cea mai mică concurență.

Astfel de practici au fost și în trecut, și se pare că inspectorii care se dedau la astfel de practici nu au uitat de vechile metehne.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ambulanța la Albeni! Șoferului de pe microbuzul școlar i s-a făcut rău la cosit

Postat acum

on

De către

Titel Gruianu, șofer pe microbuzul școlar la Albeni, pus de primar la cosit, după o ceartă cu acesta în sediul primăriei, primește ajutor medical la această oră, în centrul localității. Angajatului de 60 ani i s-a făcut rău în timp ce presta munci fizice, la cererea edilului local, care astăzi l-a supravegheat pe angajat, în timp ce respectivul lucra la peste 38 de grade Celsius.

Omului, pus sa facă aceste activități încă de luni, i s-a făcut rău în timp ce muncea, și la fața locului a ajuns o ambulanță. Fiul salariatului a anunțat ITM Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR