Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cadru universitar despre Târgu Jiu: „Ne-ați chemat să trageți apa pe noi!”

Postat acum

on

Un cadru universitar invitat la Târgu Jiu la prima ediție a Consortiului Universitar Arte organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” are o reacție dură vizavi de condițiile oferite de gazde. Denisa Cîșlaru a fost cazat într-un cămin de liceu, fără să fie respectate condiții minime de igienă, precum apa caldă. Probleme au fost și cu programul manifestărilor. Răspunsul primit de la organziatori i-a lăsat fără replică pe oaspeți: „Plecați acasă, dacă nu vă convine!”

„Context: am venit să-mi reprezint universitatea la prima ediție a Consortiului Universitar Arte organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” de la Târgu Jiu. Important acest „prima ediție”. Organizare… de la nerespectarea orelor din program, la o confuzie generală în legătură cu locația, activități concrete, nu mai zic nimic.

Dar condițiile de cazare? Voi lasa imaginile să vorbească. Pe lângă lipsa apei calde, a prizelor din cameră și în general a unor norme de igienă DE BAZĂ, cel mai distractiv a fost… la baie. Ne-au pus într-un cămin de liceu parcă uitat de lume, în contextul în care cei din București, Tg Mureș etc. au fost cazați în căminele Universității Constantin Brâncuși, unde aveau măcar baie în cameră, vase normale de wc. Pe ce criterii ați făcut împărțirea echipelor, mă întreb ?

Înainte să mă luați în comentarii cu „așa e la cămin” sau „știai la ce să te aștepți dinainte”, da, știam că voi sta la un cămin. Dar nu ni s-a spus că va fi chiar așa. Mă așteptam la condiții de hotel? Nu. Mă așteptam la O TOALETĂ NORMALĂ? … cred că nu sunt singura.

După ce ne-am exprimat nemulțumirile în privat, vreți să știți răspunsul? Cred că e ușor de anticipat. „Să meargă acasă dacă nu le convine”, spuse doamna directoare a Teatrului. Toată lumea ridică din umeri, nicio scuză sau o încercare de rezolvare cumva. Ce ați făcut cu fondurile primite pentru acest proiect ? Că pentru cazarea studenților și a profesorilor cred că ați uitat să alocați un buget. Să stea și domniile lor rectori să vadă ce bine e !

V-ați lăudat că Târgu Jiu este anul acesta capitala tineretului. Nu știu cum vi s-a acordat titlul ăsta. Păcat de operele lui Brâncuși.

Poate o să-mi spuneți că trebuia să plec. Păi asta am și făcut. După ce am terminat de pus în scenă spectacolul pregătit împreună cu colegii mei, mi-am făcut bagajele și am plecat a doua zi. Singurul motiv pentru care nu am exprimat mai răspicat aceste probleme a fost pentru că nu am vrut să îi trag și pe ei în asta. Dacă ei nu au vrut să se exprime, e dreptul lor.

Dar eu nu mai vreau să tac. Am fost învățați generație cu generație să plecăm capul și să acceptăm orice. Gata. Nu mai vreau. Nu mai accept.

Cer prea mult de la țara mea? Nu mă mir că atâția pleacă. Eu una, dacă aveam dubii dacă să mai rămân sau nu, acum m-am convins. E trist.

Am scris asta ca să învățați din greșelile mele. Nimic nu e gratis niciodată. Uneori plătești în alte feluri…”, conform Denisei Cîșlaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

O doctoriță condamnată pentru malpraxis distribuie sfaturi medicale pe internet

Postat acum

on

Medicul ORL, Carmen Braia, din Târgu Jiu, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis și la plata a 400.000 de euro daune, postează sfaturi medicale pe internet. Medicul a postat câteva sfaturi pentru auto-resuscitare în caz de atac de cord. Părerile de pe pagina de socializare sunt împărțite cu privire la demersul cadrului medical.
„Auto-resuscitare în timpul unui atac de cord. Vă rugăm să luați două minute din timpul dumneavoastră și să citiți asta:
1. Să zicem că este ora 19:25 te duci acasă (singur desigur) după o zi deosebit de grea la muncă.
2. Ești cu adevărat obosit, supărat și frustrat.
3. Dintr-o dată începi să simți dureri severe în piept, durerea continuă în braț și până la maxilar. Te afli la aproximativ 5 km de cel mai apropiat spital de casa ta.
4. Din păcate, nu știi dacă poți să-ți faci drum până acolo.
5. Ești pregătit în RCP, dar tipul care a susținut cursul nu ți-a spus cum să o faci singur.
6. Cum să supraviețuiești unui atac de cord când ești singur? Deoarece mulți oameni sunt singuri când suferă un atac de cord, o persoană a cărei inimă bate neregulat și începe să se simtă slăbită mai are doar 10 secunde înainte de a-și pierde cunoștința.
7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tusind viguros iar si iar. Înainte de fiecare tuse trebuie respirată adânc, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca atunci când se produce spută din adâncul pieptului. Respirați și tușiți (acest lucru trebuie repetat la fiecare două secunde fără pauză) până când sosesc ajutorul sau până când simțiți că inima vă bate din nou normal.
8. Respirațiile profunde introduc oxigen în plămâni, iar mișcările de tuse apasă asupra inimii și păstrează circulația sângelui. Acțiunea de apăsare asupra inimii o ajută să revină la ritmul normal. În acest fel, victimele infarctului pot ajunge la spital.
9. Spune cât mai multor oameni. Le poți salva viețile!
10. Un cardiolog spune că dacă toți cei care primesc acest mail îl trimit cu amabilitate la 10 persoane, probabil că vom salva cel puțin o viață.
11. În loc să trimiți glume, te rog… contribui prin redirecționarea acestui e-mail care poate salva viața unei persoane.
12. Dacă acest mesaj îti vine … de mai multe ori … te rog nu te supăra … în schimb, bucură-te că ai mulți prieteni cărora le pasă de tine.”, conform mesajului postat de cadrul medical și care poate salva vieți.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Crește numărul muncitorilor care lucrează „la negru” în Gorj

Postat acum

on

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii septembrie 2023 un număr de 214 controale, din care 134 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 80 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 626.500 lei, din care 503.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și 123.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 483 măsuri de intrare în legalitate.
Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat în perioada menționată, 8 persoane prestând muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare 155.000 lei.
În această perioadă inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat 1 caz de muncă subdeclarată la un angajator, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 8.000 lei.
Totodată, cu ocazia controalelor efectuate la angajatori, inspectorii de muncă au informat atât persoanele găsite la lucru cu ocazia efectuării controlului inopinat la locul de muncă al angajatorului verificat, cât și reprezentantul angajatorului, asupra dezavantajelor folosirii muncii nedeclarate, precum și consecințele pe care le produce munca nedeclarată.
De asemenea angajatorii au fost informați despre munca subdeclarată care este reglementată de articolul 15^2, din Legea 53/2003 Republicată cu modificările și completările ulterioare, munca subdeclarată reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale.
Au fost trimise către angajatori un număr de 30 scrisori de notificare întocmite în vederea informării în scop preventiv cu recomandarea de a consulta şi de a respecta legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă. În ceea ce priveşte interacţiunea directă cu cetăţenii şi problemele pe care aceştia le-au reclamat, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în luna septembrie 2023, au fost înregistrate 62 petiţii. De asemenea, au fost verificate și înregistrate 9 contracte colective de muncă şi 2 acte adiţionale la cele deja în vigoare, numărul total al contractelor colective de muncă active la nivelul județului Gorj, la sfârșitul lunii septembrie 2023, fiind de 193.
„Rezultatele din domeniul relațiilor de muncă, în special numărul ridicat al persoanelor depistate fără forme legale de angajare, ne determină să păstrăm standardele de calitate ale actului de control și indicatorii acestuia. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență.”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul de Dănești, reclamat la 112 pentru furt de apă

Postat acum

on

De către

Mădălin Paliță, primarul de Dănești, s-a trezit, astăzi, cu două echipaje de poliție la ușă. Asta, după ce un cetățean a apelat la 112 și l-ar fi reclamat pe acesta pentru furt de apă. La fața locului au venit și reprezentanții Aparegio Gorj care au verificat căminul de apă aflat în afara gospodăriei.

De altfel, primarul are două case în curte, una veche, de peste 200 de ani, și una nouă ridicată în timpul mandatului său. Vila cu etaj este încă în lucru. În afara proprietății se află două cămine de apă, al casei vechi, unde locuiesc părinții primarului, acesta fiind dotat cu apometru, și cel de-al doilea care ar avea doar un robinet. Rămâne de văzut cum se va finaliza ancheta demarată astăzi de către anchetatori.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK